Cresterea exorbitanta a preturilor la energie electrica ajunge sa puna in dificultate tot mai multe persoane. Indiferent de cata economie trebuie sa faci, becurile tale tot vor consuma curent electric si vei avea mult de platit. In cadrul acestui articol vom prezenta o metoda rapida si eficienta prin care poti sa iti reduci in mod semnificativ facutra de curent.

Cu siguranta ai vazut pe internet deja o multime de mituri prin care sa consumi mai putina energie electrica. In timp ce cele mai multe metode sunt doar fabulatii si nu au aplicativitate practica, exista totusi si solutii. Astazi vom prezenta una dintre ele si anume folosirea unui sistem de iluminare cu banda led.

Utilizarea ledurilor aduce foarte multe avantaje, principalul dintre acestea fiind reducerea facturii de energie electrica. Becurile clasice pierd 90% din curentul consumat si doar 10% este transformat in lumina. De cealalta parte, ledurile transforma 80-90% din curent in lumina si doar 10-20% se pierde prin caldura.

Mai mult de atat, achizitionarea unui sistem cu banda led presupune o investitie minima. Durata de viata a ledurilor este de aproximativ 8 ani si poate ajunge chiar si la 10 cand sistemul este bine intretinut. In comparatie, durata de viata a unui bec clasic este de doar 12-24 de luni. Astfel, vei salva bani atat cu factura de curent, cat si cu inlocuirea becurilor.

In teorie, banda led se foloseste pe post de sursa de iluminare secundara. Acest lucru nu inseamna insa ca trebuie ca in acelasi timp sa fie pornit si un sistem principal de iluminare. Sursa de iluminare secundara se foloseste atunci cand nu vrei ca incaperea in care te aflii sa fie iluminata complet si foarte puternic.

Un sistem cu leduri este compus din foarte putine piese, asa incat iti va fi foarte usor sa il instalezi. Practic, ai benzile cu leduri, care au o dimensiune de 3-5 m, conectori cu care le poti uni intre ele si o sursa banda led prin care legi sistemul la curent. Desigur, poti opta si pentru sisteme mai complexe, dar cel mai probabil nu va fi nevoie.

Este important sa amintim faptul ca sursa banda led este poate cea mai importanta componenta din acest sistem. Aceasta nu doar ca alimenteaza sistemul cu energie electrica, dar il si protejeaza. Rolul sursei este de a actiona pe post de rezistenta si in acelasi timp de egaliza tensiunile curentului care intra in circuit. Atunci cand avem o sursa de calitate, durata de viata a sistemului cu leduri se va prelungi in mod semnificativ.

Acestea fiind spuse, cu o investitie minima, de doar cateva zeci de lei, poti sa scazi in mod semnificativ factura la curent electric. Nu doar ca vei plati mai putin, dar in acelasi timp vei schimba radical modul in care este iluminata locuinta ta. Vei putea adapta lumina in functie de situatia in care te afli si te vei bucura de o ambianta placuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *