Tehnologia este un mare avantaj de care trebuie sa ne folosim pentru o productivitate mai buna

Daca este un lucru de care avem nevoie la locul de munca, acela este cu siguranta productivitatea. Nu conteaza ce fel de activitati desfasuram acolo, nu conteaza cat de multe ore lucram intr-o zi, totul se poate reduce doar la productivitate.

Desi este o notiune abstracta, productivitatea se masoara foarte usor in rezultate si sarcini indeplinite intr-un interval orar. Cu cat mai multe, cu atat mai bine, cu cat mai corecte, cu atat va fi si productivitatea ceva mai mare. Tehnologia poate ajuta enorm la obtinerea unei productivitati mult mai bune.

Productivitatea si randamentul sunt importante la locul de munca. Ai randament bun, ai productivitate excelenta la final de zi, cand tragi linie. Intr-un context economic dificil productivitatea de la locul de munca trebuie sa fie foarte mare pentru a putea spera la un profit lunar. Asa ca angajatii si angajatorii fac orice sa o aiba pe o panta ascendenta in permanenta.

Tehnologia moderna ajuta mult in obtinerea unei productivitati foarte bune. Nu prea ai cum sa speri la o productivitate superioara daca nu ai cele mai noi tehnologii in firma si daca angajatii nu stiu cum sa le foloseasca eficient de-a lungul programului de lucru.

Iar daca te intrebi cum reuseste tehnologia, niste aparate, gadgeturi, aplicatii, masinarii sa contribuie la cresterea productivitatii omului modern, angajatului din 2020, ai cateva raspunsuri mai jos.

Comunici mai eficient prin intermediul ei. Este foarte important sa comunici eficient la locul de munca pentru a avea si rezultate din ce in ce mai bune la final de zi. Intalniri virtuale, e-mail-uri, sharing de documente si colabarare in mediul virtual pentru prezentari comune, toate sunt posibile acum prin intermediul tehnologiilor si internetului. Indiferent unde te afli poti lucra, poti sa ai acces la orice doresti online, ai si aplicatii si gadgeturi excelente pentru o productivitate ridicata si pentru rezultate obtinute mai usor.

Echipele pot personaliza si eficientiza fluxurile de lucru. Stii mereu ce se intampla in orice parte a companiei, ai notificari si un flux de lucru asupra caruia ai control deplin. Se pot aplica diverse filtre in aplicatii speciale pentru generarea de evenimente si de adaugare a lor in baze de date, orice informatie ajunge exact acolo e nevoie de ea. Tehnologiile moderne si internetul au revolutionat practic fluxul de lucru si l-au facut accesibil si eficient, echipele pot avea o colaborare foarte buna daca stiu cum sa utilizeze corect tot ce poate oferi tehnologia din prezent.

Colaborarea este dusa la alt nivel. Daca vrei sa ai productivitate buna trebuie sa existe si colaborare intre oamenii din subordine. Conectarea oamenilor, lucrul in echipe, de oriunde, este deosebit de simplu de obtinut astazi. Sunt foarte multe solutii bazate pe online si pe tehnologie care permit discutii, planificari, executii, urmarirea unor lucrari dintr-un singur loc.

Cu cat esti concentrat mai mult pe ce ai de facut si mai putin pe obtinerea unei colaborari, cu atat ai productivitate mai mare. File-sharing, colaborarea pe fiecare document, discutiile pe marginea documentelor aflate la dispozitia tuturor in acelasi timp, iata doar cateva beneficii pe care le poate aduce tehnologia de ultima generatie in firmele in care e nevoie de o productivitate crescuta.

Sarcinile manuale devin automate, munca depusa este mai valoroasa si are rezultate cuantificabile rapid. Tot ce inseamna sarcina monotona dispare si intervine tehnologia care duce la automatizari eficiente. Aplicatiile care preiau automat date si le analizeaza, ofera si solutii bazate pe datele luate din n tabele sunt la mare cautare, la fel si cele de urmarire a diverselor parti din sarcinile zilnice si a indeplinirii lor, a statusului acestora.

Te concentrezi pe ce e important . Sunt foarte multe aplicatii si programe care te tin departe de orice fel de lucruri care ti-ar putea distrage atentia de la ce ai de facut in fiecare zi. La locul de munca trebuie sa ramai concentrat pentru productivitate mare, de unul singur nu prea poti sa ajungi la acest obiectiv, mai ales cand ai pe langa tine telefoane si calculatoare.

Chiar si niste casti performante te pot ajuta sa ramai productiv si sa fii mai concentrat pe task, pe ceea ce ai de finalizat in doar cateva ore. Sunt lucruri ce par banale, dar influenteaza foarte mult productivitatea, chiar daca pe moment nu realizezi. Si cand productivitatea este la cote maxime te bucuri si de aprecieri si de timp liber mai mult pentru tine. Asadar ai doar de castigat daca stii sa utilizezi tehnologia moderna in favoarea ta sau a angajatilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *