Daca ai nevoie de bani e bine sa gandesti inteligent de la inceput

Nu e un secret pentru nimeni: avem nevoie de bani mereu. Fara ei nu ne descurcam, fara ei nu putem trai si, pana la urma, fara ei nu putem fi fericiti. Pentru ca fericirea trecea totdeauna prin stomac e nevoie de o suma de bani suficient de mare ca sa poti avea un trai decent si sa poti face tot ce iti doresti, in orice moment. Sa ai bani mereu pare a fi un ideal la care putini ajung. Ai nevoie de timp ca sa ai bani oricand ai nevoie de ei? Poate. Ai nevoie de inteligenta si de abordari gandite bine inainte sa iti doresti asa ceva? Cu siguranta. Nimic nu se obtine peste noapte, sau poate ca da, dar ca sa mentii ce ai obtinut si sa te bazezi pe banii tai si pe venituri e nevoie mereu de ceva in plus…

Daca intrebi orice om intalnit pe strada ce ar trebui sa aiba ca sa se simta bine si in siguranta raspunsul primit va fi unic: bani. Banii sunt un instrument excelent pentru a ajunge la succes, pentru a fi fericit si a avea mereu tot ce ti-ai dorit, pentru a te simti bine. In lipsa lor s-ar putea sa intervina anxietatea, munca mult prea multa pentru a ajunge la obiectivele dorite.

Sa ai bani mereu nu e ceva imposibil, in niciun caz. Avem destule exemple in jurul nostru, oameni care, desi nu sunt milionari sau miliardari au mereu bani din care sa isi poata cumpara orice doresc. Cum ajung la aceasta „performanta” de a avea bani mereu si a se baza pe ei? Probabil au descoperit inaintea ta cateva idei foarte bune care te ajuta sa ai bani oricand si sa te bazezi pe ei. Care ar fi acestea?

Economiseste inainte sa cheltuiesti tot ce ai. Totul incepe cu banii pusi deoparte. Nu e neaparat sa ii pui intr-un cont bancar, ii poti tine si intr-un plic. Important este sa iti intre in reflex si sa pui in fiecare luna cativa lei sau sute de lei pentru a avea o rezerva mereu. Te vei simti mai in siguranta, vei sti ca ai bani mereu intr-adevar si te vei putea ajuta de acolo in caz de situatii neprevazute.

Investeste. Banii care „stau” nu vor aduce niciodata alti bani. Invata sa investesti in ceva ce poate genera singur venituri, sa ai niste investitii mici, dar cat mai eficiente financiar. Poti sa iti alegi cateva tinte si sa le indeplinesti pe masura ce investesti in ceva ce ai incredere ca va merge. Cu fiecare investitie esti mai aproape de a atinge idealul tau si de a avea bani pe care te bazezi mereu. Atentie insa, nu investi mai mult decat iti poti permite pentru a nu ajunge sa nu mai ai bani nici de cheluieli curente.

Lucreaza mai mult, dar mai inteligent. Poti sa mai ai un loc de munca sau doua si sa incerci sa combini totul in asa fel incat sa muncesti de placere si sa nu te epuizezi. Cand ai mai multe surse de venit vei avea si bani pe care te vei baza si nu vor fi situatii in care sa nu poti sa cumperi ceva sau sa ai acces la sume importante de bnai. Nu te intinde mai mult decat poti insa, doua locuri de munca s-ar putea sa iti fie suficiente, mai ales daca sunt foarte solicitante.

Fii prevazator si prudent. Cand ai deja sume de bani permanente si vezi ca totul merge bine nu te „culca” pe o ureche. Incearca sa iti asiguri locul de munca, sa investesti in tine, sa faci tot ce poti ca sa iti mentii veniturile sau sa le cresti. Tinteste o promovare, cauta alt loc de munca mai bine platit, fii prudent la fiecare pas care implica si finantele tale pe care te bazezi deja.

Fa ceea ce iti place. Da, poate pare un cliseu, dar e bine sa faci ceva ce iti place si nu vei munci o zi. Daca ai un job pe care il faci de placere vor veni si banii, din ce in ce mai multi pe masura ce capeti experienta si reusesti sa oferi o calitate foarte buna a serviciilor si produselor pe care le dezvolti, le gandesti, le pui in practica. Doar asa poti sa ai bani mereu, pe care ii castigi usor si te poti baza pe ei fara nicio problema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *