Părul are o pondere importantă atunci când vine vorba despre imaginea personală, de aceea procesul de îngrijire al acestuia nu ar trebui niciodată neglijat. În teorie, îngrijirea părului poate parea un lucru comun și simplu, însă în realitate părul nostru are nevoie de multă atentie pentru a arăta splendid și pentru a-și păstra aspectul sănătos. Vestea bună este aceea că în prezent avem la îndemână un întreg arsenal de îngrijire la care putem apela, ori de câte ori considerăm că este necesar. Nu mai reprezintă niciun fel de secret faptul că un păr aranjat corect, va eclipsa cu ușurință orice make-up și orice ținută, de aceea fiind atât de important a avea grijă de el.

Îngrijirea corectă a părului este de facto un proces pe care îl putem realiza și acasă, aplicând tehnicile corecte și utilizând produsele potrivite. Indiferent dacă întâmpini sau nu probleme la nivelul părului, întotdeauna este recomandat să ai grijă de el așa cum se cuvine, pentru că întreaga ta imagine depinde de acesta. Iată așadar câteva sfaturi care te pot ajuta să ai un păr sănătos și tipul specific de vopsea de păr pe care este recomandat să îl alegi!

Hidratarea corectă, esențială pentru sănătatea părului

Părul are nevoie de hidratare pentru a fi sănătos și puternic. Folosește șampoane și balsamuri cu proprietăți hidratante, în special în sezonul cald, când părul are mult de suferit din pricina temperaturilor ridicate și a substanțelor ce se regăsesc în apa bazinelor de înot. Concomitent, poți apela și la ajutorul unei măști de păr hidratante, care va accentua și mai mult efectul oferit de șampon și balsam.

Limitarea utilizării produselor electrice pentru coafat

Deși utilizăm cu regularitate uscătorul, placa de păr sau ondulatorul, trebuie ținut cont de faptul că utilizarea prelungită și în mod repetat a acestora, poate duce în timp la deteriorarea structurii firului de păr. Acesta poate deveni fragil și căpăta  un aspect neîngrijit. Dacă trebuie să le folosești, asigură-te să aplici un protector termic înainte și să limitezi folosirea lor la minimum.

Tunderea regulată a părului

Tunsul părului nu este doar despre aspect, ci și despre sănătatea firelor de păr. Tunderea regulată a vârfurilor uscate și crăpate poate ajuta la prevenirea deteriorarii părului și la menținerea unui aspect sănătos. În plus, o schimbare de coafură din când în când în mod cert este bine-venită.

Foloseste protecție solară

Protecția solară nu trebuie asigurată doar pielii, în timpul sezonului cald, ci este important ca aceasta să fie aplicată și părului. Părul poate fi afectat de razele UV, mai ales în timpul verii. Folosește un șampon sau un spray cu protecție solară pentru a proteja părul de efectele nocive ale soarelui.

De ce să alegi o vopsea de păr de calitate?

Alegerea unei vopsesle de păr de calitate este un aspect important din două considerente. O vopsea de calitate nu va afecta sănătatea părului la fel de mult cum o face o vopsea de o calitate îndoielică. Mai mult decât atât, o vopsea de păr de calitate îți va aduce și rezultatele pe care ți le dorești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *