Experienta din timpul ascultarii melodiei preferate la laptop poate fi imbunatatita daca stii ce setari sa faci si ce softuri sa folosesti

Sunt momente cand te mai saturi de lucru la laptop sau PC si vrei si putina relaxare. Cea mai la indemana metoda de relaxare este ascultatul melodiilor preferate sau a unor radiouri on-line. Numai ca experienta ascultarii de muzica on-line sau offline poate fi destul de neplacuta daca nu ai si un sunet de calitate radat de casti sau de difuzoarele laptopului.

Din fericire poti sa schimbi foarte usor calitatea sunetului redat daca ai putina rabdare si investesti si in echipamente de top…

Cand cumparam un PC, un laptop nu ne gandim doar la orele fara sfarsit in care il vom folosi doar pentru productivitate, ci si la momentele in care ne vom juca sau vom asculta muzica. In ambele scenarii avem nevoie de sunet de calitate si de o experienta cat se poate de imersiva. Calitatea sunetului depinde de echipamentele detinute, dar si de difuzoare, casti in care am investit suficient sau nu. Nu ai cum sa te bucuri de experienta de cinci stele cu un laptop vechi, difuzoare de cativa lei si niste casti luate la reducere care nu redau deloc bine sunetele orice ai face. Daca inca nu ai gasit metodele perfecte pentru a avea un sunet perfect de fiecare data cand asculti muzica sau te joci iti oferim in continuare cateva idei pentru imbunatatirea rapida a experientei din timpul momentelor tale de relaxare.

Investeste in casti de calitate. Cu fir sau wireless, nu conteaza ce fel de casti preferi cand asculti muzica la laptop. Ele trebuie sa fie de calitate, de la branduri consacrate, din materiale rezistente, cu difuzoare foarte bine echilibrate ca putere si un sunet foarte clar. Antifonarea este obligatorie, la fel si un soft care sa controleze acuratetea sunetului pe care il auzi in casti. Incearca sa ai casti cu fir daca vrei o calitate mai buna a sunetului si sa te folosesti de setarile software pe care le ofera producatorul. Acelasi lucru se aplica si pentru difuzoarele pentru laptop.

Imbunatateste calitatea WI-FI-ului. Daca asculti de regula muzica, radio on-line stii deja ca la nivelul calitatii sunetului variatiile depind de conexiunea pe care o ai. Investeste intr-un router nou, in amplificatoare de semnal, fa un upgrade la conexiunea oferita de ISP-ul tau si incearca sa folosesti si echipamente compatibile cu tehnologiile routerelor-de exemplu sa ai WiFi6 pe ambele dispozitive conectate, daca e posibil si la castile folosite. Intotdeauna cand asculti muzica on-line acorda atentie conexiuni si prioritizeaza acea aplicatie care iti reda muzica on-line. Schimba canalul de la router, incearca sa activezi functiile antibruiaj si seteaza corect toti parametrii de functionare si securitatea routerului ca sa ai toata banda doar pentru tine.

Foloseste servicii de streaming on-line care au si optiunea de redare muzica Hi-Fi. Conteaza mult si serviciul pe care il folosesti si calitatea sunetului redat. E cazul sa iti faci abonamente premium daca vrei sunet excelent si experienta de cinci stele. Daca te multumesti cu 128kbps sau mai putin e optiunea ta, dar sunetul nu va fi niciodata redat cu fidelitate indiferent cat de bune sunt castile sau difuzoarele.

Descarca muzica si asculta intr-un player complex, modern. Da, e mai simplu sa asculti muzica on-line, insa cele mai multe servicii de streaming iti permit sa descarci muzica pe care vrei sa o asculti. Daca o redai intr-un player avansat, care are si un mixer virtual integrat poti sa obtii o calitate foarte buna a sunetului si experienta este incomparabila daca te gandesti la serviciile de streaming. Ai control total asupra fisierelor, daca vrei le poti converti in ce format doresti foarte simplu si poti imbunatati mult calitate sunetului cu putina atentie la setarile din soft.

Activeaza optiunea Spatial Sound. E foarte simplu sa o activezi in Windows. Click dreapta pe taskbar, alegi spatial sound, selectezi Windows Sonic for Headphones si din setarile de sunet poti activa si alte setari interesante legate de sunetul „spatial” in functie de versiunea de Windows instalata si de capabilitatile computerului tau. Spatial Sound e doar pentru casti sau sisteme audio compatibile si e gratuit, preinstalat in sistem ofera o experienta audio imersiva si sunet 3D spatial. Daca nu iti place ce ofera Windows poti instala oricand Dolby Atmos pentru Casti si DTS Headphone, dar aceste variante sunt cu plata.

Schimba setarile default ale sunetului din Windows. Iarasi e foarte simplu in Windows. Click dreapt pe taskbar, selectam Sound, Playback, Click dreapta pe difuzoare, Properties, Enhancement si acolo avem mai multe optiuni pe care le putem activa cum dorim: Bass Boost, Virtual Surround, Room Correction, Loudness Equalization. Optiunea Equalizer din Enhancement te ajuta sa ai control si mai bun asupra sunetului pe care il reda difuzorul laptopului.

Fa un update la driverele audio. Driverele sunt cele care fac diferenta intre un sunet bun si clar si unul pe care nici nu il poti asculta. Ca sa vezi daca ai drivere actualizate apesi tasta Windows in combinatie cu tasta R, dupa care tastezi devmgmt.msc si Enter. La categoria Audio input si output verifici daca ai driverele cele mai recente instalate. Cu un Update Driver ai rezolvat problema. Se instaleaza automat, dar daca ai deja driverele in calculator poti alege „calea” unde sunt, locul si le instalezi imediat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *