Stilul minimalist in moda inseamna originalitate si articole vestimentare axate pe simplitate

Ai auzit cu siguranta expresia „Less is more”. Ea a aparut odata cu stilul minimalist in moda. Trendul minimalist in moda a inceput sa prinda contur prin anii 1990, asta dupa ce am avut in anii 1980 o extravaganta de care voiam sa scapam intr-un fel. Albul, negrul, nuantele si culorile simple, materialele simple, accesoriile cat mai simple si ele, iata ce a definit stilul minimalist in moda.

Totul porneste de la simplitate, impactul e unul foarte mare, chiar daca se folosesc atat de putine culori si materiale care la prima vedere nu transmit foarte multe. Intrebarea este: poti fi la moda cand abordezi un astfel de stil?

De minimalism in moda se poate discuta inca din anii 1960, cand era un indicator al starii sociale. Deja in anii 1980 minimalismul se axeaza pe reinventarea codului vestimentar, pentru ca in anii 1990 sa se concentreze pe o reevaluare a stilului traditional.

Stilul minimalist in moda se aseamana mult cu stilul doamnelor din Franta, care au mereu o tinuta eleganta, la moda, care nu e foarte greu de conceput. Toate piesele vestimentare apartinand minimalismului sunt versatile, de calitate, transmit rafinament, eleganta, dar si o relaxare pe care s-ar putea sa nu o mai vedem in cazul altor stiluri. Liniile simple, formele fara o complexitatea prea mare, texturile bogate si culorile in general neutre, iata cateva caracteristici definitorii ale minimalismului in moda.

Minimalismul in moda inseamna simplitate inainte de toate, un joc permanent cu forme, volum si chiar asimetrii, e o combinatie aparte intre clasic si modern. Imprimeuri si culori la care nu te astepti, originalitate si creativitate in cazul fiecarei piese vestimentare, dar si un plus de eleganta. Cam asa ar arata o garderoba minimalista moderna.

Cum poti fi la moda insa chiar si cand esti adepta stilului minimalist?

Articole vestimentare clasice si cat mai multe culori neutre. Renunta la orice fel de combinatii ciudate de culori, la prea multe culori pe o singura piesa vestimentara. Mergi pe alb, negru, gri sau un bej, culori pe care le poti purta oricand si pe care le asortezi foarte usor. Cauta mereu haine clasice, care nu au o croiala deosebita, haine care nu isi doresc sa atraga atentia cu orice chip. Hainele oversized sau drepte sunt o varianta excelenta daca vrei sa fii la moda si sa te incadrezi in stilul minimalist.

Materiale simple, de calitate. Daca ti-a placut sa experimentezi in trecut cu tot felul de texturi si materiale cat mai moderne e cazul sa te intorci „la radacini”. Lana, piele, bumbac, casmir sau poate vascoza, iata cateva variante de materiale care te vor ajuta sa adopti mai usor stilul minimalist. Nu te feri sa combini texturi si materiale-de exemplu, poti sa ai matase cu piele in acelasi articol vestimentar sau foarte bine poti avea dantela cu denim, de ce nu.

Accesorii cat mai simple. Nu e de ajuns sa ai haine clasice, simple, in culori neutre, ca sa te poti incadra intr-un stil minimalist. Accesoriile vor fi simple, nu vor atrage deloc atentia si vor completa perfect un outfit minimalist fara prea multa „stralucire”. De pilda, poti alege bijuterii aproape „invizibil”, care nu ies atat de mult in evidenta, dar de calitate, o esarfa poate dintr-un material fin, elegant, matasea. Palaria simpla si cureaua fara prea multe elemente ornamentale vor aduce un plus de frumusete si eleganta stilului minimalist adoptat. Poseta din piele e nelipsita, fara accesorii foarte multe si neaparat in culori neutre.

Dungi, dungi si iar dungi. Daca vrei sa ai imprimeuri intr-un outfit minimalist doar dungile sunt permise. Atentie la combinatiile de culori neutre alese pentru aceste dungi, ca sa nu strici un outfit de senzatie. Prefera combinatii safe de alb si negru sau alb si bleumarin si fereste-te de culori care sunt mult prea extravagante sau de nuante care nu te reprezinta. Dungile nu trebuie sa fie intr-un numar foarte mare si trebuie sa fie alternate cu elemente care asigura un echilibru al acestui outfit.

Jocul cu volume. Parte din stilul minimalist e si experimentarea cu diverse volume aparent contrastante. Piesele vestimentare trebuie sa fie cumva in contrast la capitolul volum ca sa poti avea mereu un stil minimalist de senzatie. Nu te feri sa porti niste blugi skinny cu un articol vestimentar oversized. De ce e bine sa ai volume in contrast in stilul minimalist? Pentru ca asa poti aduce un pic de varietate si poti avea un stil care te reprezinta si pe care il vei aborda cu o usurinta mai mare la orice eveniment participi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *