Site icon RATB

Cum sa iti alegi afacerea potrivita pentru tine?

Alegerea afacerii potrivite pentru tine este complicata si implica o gandire critica si ceva documentare

Chiar daca traim vremuri complicate nu iti interzice nimeni sa te gandesti la o afacere. In momentul in care ai un buget destul de bine gandit, ai o idee buna, ar fi si pacat sa nu iti deschizi propriul business. O afacere proprie iti va aduce si mai mult timp pentru tine, te va ajuta sa ai un venit stabil, sa nu mai depinzi de sefi si patroni.

Succesul noului business depinde in mare parte de alegerile pe care le faci la inceput, de deciziile pe care le iei cand ai deja un buget si un plan serios de afaceri.

O afacere noua, care iti apartine, este intotdeauna un motiv de stres. Nu poti sa pornesti chiar orice fel de afacere, ai nevoie de ceva care sa mearga si pe viitor si care sa iti aduca veniturile la care speri. Afacerile noi sunt riscante, insa daca ai curajul sa le pornesti poti sa castigi destul de bine, mai ales daca esti si un bun manager.

Marea problema la inceput de drum in afaceri este legata de numarul mare de businessuri pe care le poti incepe destul de usor. Cu cat mai multe variante care ti se potrivesc si pe care le-ai vrea puse in practica, cu atat mai grea va fi decizia. Si cum la inceput este nevoie de o decizie destul de rapida, mai ales cand ai si potentiali investitori, va trebui sa te gandesti serios la ce vei face in privinta afacerii.

Ca sa iti fie mai usor sa iei cea mai buna decizie poti tine cont de cateva sfaturi simple si utile.

Urmeaza-ti pasiunea. Ca sa vinzi produse si servicii trebuie mai intai sa le cunosti si sa le indragesti. Daca vrei o afacere pe termen scurt alegi orice, daca vrei insa o afacere pe termen lung pornesti un business ea trebuie sa reflecte pasiunea ta. O pasiune transformata in afacere inseamna si sanse mai mari la vanzari mai bune, clienti mai multi, o promovare mai usoara. Plus ca nu esti stresat, faci doar ce iti place si iti vezi visul cu ochii.

Bazeaza-te pe expertiza si pe experienta. Un business care rezista indiferent de vremuri are o echipa de specialisti cu experienta, oameni care stiu mereu cum sa actioneze si ce sa faca. Este foarte important sa iti alegi oamenii in functie de cat de bine cunosc nisa afacerii, de experienta lor si sa incerci mereu sa investesti in formarea lor. Expertiza si experienta oamenilor alaturi de care lucrezi te vor ajuta sa iti dezvolti o afacere care va merge foarte bine chiar si peste cinci sau zece ani. Orice s-ar intampla ei vor lua doar cele mai bune decizii pentru afacerea ta in baza unor experiente anterioare.

Vezi ce face si competitia. Analizand competitia poti sa iti dai seama ce oportunitati ai, poti vedea greseli deja facute si poti alege o nisa unde succesul e garantat. Invata de la competitie, incearca sa te diferentiezi inca de la inceput, sa gasesti ceva ce competitia nu poate oferi.

Chiar daca ai vazut la inceput ce poate competitia nu uita de ea pe parcurs. In permanenta trebuie sa fii cu ochii pe competitie, sa faci schimbari in timp real daca vrei un business care este stabil si aduce venituri bune in fiecare luna.

Alege o afacere care iti permite sa mai ai timp si pentru tine. Intotdeauna cand vrei sa incepi o afacere noua gandeste-te la una care se potriveste cu viata pe care o duci. Daca iti place sa fii singur alege o afacere pe care o poti controla si dezvolta de acasa, daca iti place sa vorbesti cu oamenii si sa ai multe interactiuni cu strainii o afacere in retail va fi perfecta.

E foarte important sa iti ramana timp si pentru tine si sa nu te trezesti cu o afacere de care te ocupi 24 din 24. Un echilibru intre timpul alocat afacerii si timpul alocat familiei, propriei persoane este foarte important, indiferent ce tip de afacere ai.

Gandeste-te si la riscuri. Orice fel de afacere vine si cu niste riscuri pe care ti le asumi. Daca vezi ca sunt prea multe riscuri si prea mari ar fi bine sa te gandesti la alt tip de afacere. Riscurile iti vor pune piedici in dezvoltarea afacerii, in atingerea obiectivelor dorite. Cand te gandesti la avantajele afacerii pe care vrei sa o vezi pusa in practica noteaza pe o hartie si toate riscurile. Daca numarul riscurilor depaseste numarul avantajelor trebuie sa cauti alt tip de afacere pe care sa o demarezi.

Foloseste Internetul in avantajul tau. Internetul te poate ajuta sa alegi afacerea potrivita. In functie de ce servicii si produse vinzi poti sa vezi ce afaceri mai exista, cat de bine merg. Ai acces si la multe statistici detaliate, la informatii si date financiare despre anumite afaceri. Incearca sa vezi cum a evoluat o afacere si ce a reusit sa obtina pe termen scurt sau mediu.

Plus ca Internetul te ajuta sa pornesti afacerea rapid, cu un site si o interfata simpla care te vor ajuta sa iti postezi toate produsele, serviciile, sa ajungi mai rapid la publicul tau tinta.

Exit mobile version