RATB

Cum se vor schimba relatiile romantice dupa incetarea pandemiei?

Relatiile in epoca post-pandemie COVID-19 vor fi cu totul altfel decat le stiam inainte…

Pentru unele cupluri, pandemia de COVID-19 a fost o adevarata oportunitate perfecta pentru a petrece mai mult timp impreuna. Insa nu a fost la fel pentru toata lumea. In multe parti ale lumii s-au inmultit divorturile, actele de violenta domestica, apelurile la serviciile de urgenta pentru agresiuni in desfasurare.

Relatiile romantice au fost afectate si ele, cum era firesc, de pandemie si se vor modifica intr-o lume post-pandemie, asta e sigur. In esenta pandemia ne-a schimbat comportamentul si perspectiva asupra ideii de relatie si de cuplu, asupra locuitului impreuna si asupra sentimentelor pe care le impartasim celuilalt. Vor ramane aceste schimbari si dupa ce trece pandemia sau va fi mai puternica iubirea si increderea in cel de langa tine, in relatia voastra?

Au fost si scenarii in pandemie in care cuplurile au stat despartite pentru o perioada lunga de timp, in care nu s-au mai vazut. Nu toata lumea a avut noroc sa locuiasca in aceeasi casa cu iubitul, iubita, personalul medical, de exemplu, a fost nevoit sa stea in spitale cu saptamanile si sa vina acasa extrem de rar, din cauza numarului urias de pacienti care aveau nevoie de ingrijire de specialitate.

Dincolo de aceste exceptii, cuplurile au petrecut mai mult timp impreuna, s-a lucrat de acasa si asta a insemnat ca am stat mai mult cu sotul, sotia, iubitul, iubita. S-au imbunatatit relatiile, am discutat mai mult, am aflat ce ne place, ce nu ne place, am avut timp sa ne descoperim si sa ne intelegem unul pe altul. A scazut si numarul de divorturi in unele parti ale lumii.

Relatiile noi au devenit mult mai serioase, cuplurile au fost preocupate de relatie mai mult decat inainte de pandemie, partenerii au fost alesi cu seriozitate mai mare si discutiile in cuplul nou format au fost mult mai bine construite.

In relatiile deja existente au mai aparut copii, oamenii au incercat sa profite de timpul avut impreuna ca sa isi asigure urmasi, cat mai multi, dar sa le ofere si micutilor singuri un fratior sau o surioara, care sa ii ajute pe viitor.

Pandemia a accelerat si relatiile si evolutia lor, am putut vedea din ce in ce mai multe cupluri care au decis sa faca pasul cel mare si sa isi oficializeze relatiile chiar si in pandemie sau sa aiba un copil, in ciuda riscurilor asumate in contextul aparitiilor cazurilor de COVID-19 pornite de la tulpini diferite.

Lucrurile acestea le-am trait deja, dar ce se va intampla in viitor cu relatiile romantice, cum vor evolua ele cand vom fi scapat definitiv de COVID-19 si viata va reveni la normalul de dinainte de 2020? Iata doar cateva raspunsuri posibile.

Exit mobile version