Planul pentru exercitii fizice trebuie sa fie unul cat mai bine gandit pentru rezultate excelente la final

La orice varsta exercitiile fizice sunt importante si sunt recomandate. Miscarea de orice fel este buna pentru organism, mai ales daca vrem sa avem o viata cat mai linistita si fara probleme. Daca faci exercitii fizice din cand in cand si nu vezi rezultatele nu trebuie sa ti se para anormal.

E firesc sa fie asa. Rezultate vei vedea doar daca ai un plan bine stabilit si ai niste obiective de atins. In lipsa planului pentru exercitiile fizice pe care le vei face in viitor nu vei reusi niciodata sa te bucuri de tot ce iti poate oferi miscarea.

Corpurile noastre sunt diferite, avem nevoi diferite, asa ca nu ai cum sa te folosesti de aceleasi exercitii pentru a ajunge la rezultate la fel de bune precum alti indivizi. Stabilirea unui plan de exercitii in functie de ce putem face si ce ne-am dori sa obtinem la final ar fi cea mai buna abordare.

Un plan pentru exercitiile fizice ce urmeaza sa le facem ne va garanta un plus de siguranta pentru noi, nu vom pierde timp inutil si ne vom concentra pe acele exercitii fizice care sunt potrivite pentru corpul nostru. Sa il alegi sau sa il conturezi va fi destul de dificil daca nu ai alaturi un profesionist sau daca nu ai o documentare serioasa.

Ca sa iti simplificam procesul de conturare a planului de exercitii fizice am stabilit cateva intrebari pe care ti le-ai putea pune, ale caror raspunsuri iti vor fi de folos pentru un plan perfect si rezultate pe masura.

1. Care sunt obiectivele tale? Fiecare obiectiv va putea fi indeplinit cu ajutorul unor exercitii diferite. Trebuie sa te gandesti serios ce vrei sa vezi la tine dupa ce faci aceste exercitii fizice. Vrei sa slabesti, sa te pregatesti de competitii sportive, vrei sa ai un corp care arata mai bine, sa ai masa musculara mai multa.

Nu ai cum sa obtii rezultatele dorite peste noapte, asa ca va dura pana sa vezi niste schimbari. Dar daca ai obiective clare de la inceput si ai suficienta ambitie vei reusi ce ti-ai propus. Poti sa faci liste cu obiectivele daca iti e mai usor si sa le bifezi pe masura ce le atingi.

2. Planul de exercitii corespunde cu programul tau? Daca vrei sa atingi obiectivele rapid, dar nu ai timp, nu ai cum sa ai un plan ambitios de exercitii, cu cinci sau sase zile de exercitii intense. Programul tau poate sa iti afecteze atingerea scopurilor, asa ca aceste scopuri ar trebui sa fie cat mai realiste.

Gandeste planul de exercitii fizice in functie de ce timp liber ai, nu te gandi la prea multe lucruri de facut daca stii ca ai si asa un program prea incarcat. Vei avea nevoie de timp inainte de exercitiile fizice, dupa ce le termini, asa ca va dura ceva pana al bifezi obiectivele si sa mai ai si timp pentru tine.

3. Ce iti place sa faci? Nu are rost sa te apuci de exercitii fizice care nu iti fac placere. Nu vei reusi sa atingi obiectivele propuse niciodata. Plus ca ai nevoie de exercitii care sa iti starneasca interesul si sa te ajute sa mergi mai departe. Planul de exercitii nu trebuie sa fie monoton, trebuie sa cuprinda doar exercitii pe care le-ai practica fara probleme si care iti plac mult, miscari pe care le-ai repeta la nesfarsit pentru ca te simti bine.

4. Ai sprijin din partea unui profesionist? Da, poti face exercitii fizice si de unul singur si iti poti stabili planul asa cum doresti. Dar cand ai langa tine un profesionist cu experienta vei fi motivat sa ajungi la final si sa respecti planul de exercitii.

Un antrenor personal, un prieten care vrea sa atinga aceleasi scopuri sau cineva care stie cum sa te ajute sa iti pui in practica mai usor planul. Toti te vor ajuta sa ai rezultatele dorite si sa fii motivat sa mergi mai departe cu planul tau.

5. Functioneaza planul de exercitii la care te-ai gandit? Nu este suficient sa iti propui sa faci ceva si sa conturezi un plan de actiune. Trebuie sa te uiti mereu la progresul facut si sa vezi daca planul chiar functioneaza, daca obtii ceva sau nu.

Poti sa faci niste modificari pe parcurs ca sa reusesti sa obtii ce ti-ai dorit, iti poti face un tabel sau poti tine un jurnal cu tot ce ai reusit si ce nu ai reusit sa faci. Oricand poti cere sfatul specialistilor si poti reconfigura sau schimba total abordarea, planul de exercitii. Iti dai seama usor daca functioneaza pe masura ce reusesti sa iti atingi fiecare obiectiv in parte.

6. Ce metoda preferi pentru exercitiile fizice din plan? Exercitiile fizice pot fi facute cu ajutorul unor filmulete ajutatoare, cu ajutorul unor instructori, intr-un cadru ceva mai formal. Poti avea trainer personal, poti avea planul de exercitii printat si te ocupi singur de punerea lui in practica. Metoda aleasa pentru exercitiile fizice poate influenta si atingerea obiectivelor dorite, de aceea trebuie sa ne gandim la ea de la inceput la ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *