Un PC pentru gaming este o alegere mult mai buna decat o consola de gaming

Cand spui gaming si jocuri te gandesti imediat la consolele de gaming moderne. Insa pana la consolele de gaming am avut PC-ul si mai nou laptopurile. In lupta pentru suprematie, PC-ul castiga detasat, asta desi consolele de gaming au evoluat mult si sunt din ce in ce mai complexe si mai bine construite, au hardware destul de puternic. Jocurile pe PC ofera de fiecare data experienta net superioara celei pe care o ai pe o consola de gaming, si asta este un mare avantaj daca esti un gamer inrait si vrei mereu setari maxime si miscare in joc cat mai fluida, input care se reflecta rapid in actiunile personajelor din joc.

Cel putin in urmatorii trei sau patru ani tot PC-ul va fi regele in privinta sesiunilor de gaming. Mai asteptam un pic pana vom avea console de gaming pe care le putem personaliza cum dorim si care ne vor ajuta sa avem experiente superioare in timpul sesiunilor de gaming.

PC-ul e si mai practic, mai usor de operat, e si mai simplu sa te joci, poti conecta ce vrei la el, televizor, monitor performant de gaming cu setari avansate, ai si drivere speciale, placi de baza puternice. Dar pana la urma de ce PC-urile reusesc sa depaseasca atat de lejer o competitie puternica, consolele de gaming din prezent?

Ai o grafica mult mai buna decat pe consolele de gaming. Este principalul argument pentru care ar trebui sa te orientezi spre un PC pentru gaming in loc de o consola. In PC-uri avem hardware mai puternic, placi grafice performante, procesoare puternice. Ai mai multe frame-uri pe PC decat pe consola, ai si o grafica mult mai detaliata si mai interesanta, poti sa joci la setari maxime orice joc nou. Da, poate sa coste mai mult un PC bun de gaming, dar fluiditatea din jocuri si experienta perfecta vor justifica orice ban in plus dat pe PC-uri.â

Accesul la platforma de gaming Steam. Poti sa cumperi, sa cauti si sa lansezi jocuri direct din Steam. E mult mai buna pe PC si e mai tare decat Xbox One sau Playstation si store-urile lor. Ai si preturi bune, ai si jocuri populare pe care le poti cumpara cand vrei, ai si suport bun pentru PC si jocurile pe care le joci acolo. Plus ca Steam e actualizata si intretinuta si are continut de calitate si foarte diversificat.

Nu trebuie sa platesti mereu ca sa te joci jocuri multiplayer pe PC. Pe consola trebuie sa te loghezi si sa platesti niste servicii ca sa ai acces la jocuri si experiente de top. Pe PC ai cumparat un joc multiplayer, l-ai instalat, ai licenta si poti sa te joci on-line cat vrei, fara limita, si sa ai cat de multi jucatori pe langa tine, nu platesti nimic in plus per sesiune. E un mare avantaj daca iti place sa te joci „in retea” si sa nu cheltuiesti foarte mult pe astfel de sesiuni si de jocuri modern multiplayer.

Ai mai multe jocuri pentru PC decat pentru consolele de gaming. Daca e sa cauti jocuri noi sau vechi pentru PC le gasesti oricand si ai cataloage pline de titluri foarte tari. Si la consolele de gaming ai jocuri speciale pentru ele, dar nu ai atat de multa diversitate si de multe optiuni ca pentru PC. Trebuie doar sa ai rabdare sa cauti si sa stii foarte bine ce ai de facut pentru a gasi jocul favorit, unde sa cauti si ce sa cumperi in materie de jocuri.

Alegi cum sta te joci jocurile favorite pe PC. Nu depinzi de un joystick pe care nu il suporti sau nu il poti manevra foarte bine. Te poti juca pe PC cu mouse, tastatura, cu ambele, doar cu tastatura sau doar cu un mouse de gaming de ultima generatie. Tu alegi ce fel vrei sa te joci, iti poti personaliza setarile si ai o multime de variante de seturi de tastatura si de mouse speciale pentru sesiuni lungi de gaming, indiferent ce fel de jocuri te vei juca.

Te poti folosi de monitoare sau de televizoare speciale ca sa ai o experienta dusa la alt nivel. Poti sa te joci cand ai consola si sa conectezi consola la tv, monitoare. Dar la monitoare speciale nu prea poti conecta orice consola, asa ca tot PC-ul e baza. Ai si rate de refresh de 144 Ghz sau chiar mai mari, ai si imagine impecabila si tot ce iti trebuie ca sa te joci in voie si sa poti avea cele mai tari experiente in sesiunile de gaming.

Un PC se poate upgrada usor ca sa poti obtine performante maxime, consolele de gaming nu prea se pot actualiza din punct de vedere hardware, cumperi altele. Toate componentele unui PC de gaming se pot inlocui cu altele mai puternice, ai flexibilitate foarte mare si poti sa obtii un PC special pentru cele mai moderne jocuri. Costa destul de mult un upgrade pentru gaming, dar ai in permanenta jocuri setate la cele mai bune setari posibile si o grafica excelenta, raspuns rapid la orice input.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *