Site icon RATB

De ce se inghesuie parintii sa-si trimita copiii la gradinitele Montessori

De ce se inghesuie parintii sa-si trimita copiii la gradinitele Montessori

Sa alegi cea mai buna gradinita pentru copilul tau poate fi o adevarata provocare. Pentru ca atunci cand sunt mici, copiii urmaresc cu mare atentie miscarile adultilor, exprimarile acestora, dar si obiceiurile, este foarte important sa gasesti niste educatori pregatiti, care sa utilizeze modele moderne de predare si care sa reprezinte un bun exemplu pentru cel mic. Daca vrei sa afli care sunt gradinitele de top, cautate de romanii care se pregatesc sa isi inscrie copiii in grupa mica, atunci continua sa citesti acest articol. 

Te pregatesti sa iti inscrii copilul la gradinita? Vezi ca 6pm.ro scrie despre principiile Montessori 

Daca iti doresti o gradinita in care copilul tau sa invete cum sa fie independent, cum sa nu ii fie teama sa greseasca si cat de important este sa aiba incredere in propriile aptitudini, atunci trebuie sa iei in calcul o gradinita Montessori. 

Educatorii unei astfel de institutii sunt profesionisti si stiu exact care este modul prin care trebuie sa-i abordeze pe cei mici, pentru a castiga increderea acestora, dar si pentru a le starni interesul. In cazul in care vrei sa afli mai multe despre aceasta metoda de predare sau sa te informezi cu privire la rezultatele pe care le-a avut de-a lungul timpului vezi ca 6pm.ro scrie despre principiile Montessori

Cu ce se diferentiaza gradinitele Montessori?

Gradinitele Montessori reusesc sa abordeze diferit educatia copilului. Activitatile pe care cei mici le desfasoara pe parcursul zilei, structura fiecarei grupe de copii, modul in care sunt organizate spatiile de joaca sau materialele de invatare sunt special concepute pentru metoda Montessori, utilizata de educatori. 

Metoda Montessori abordeaza perioada copilariei drept cea in care cel mic este pregatit sa experimenteze si sa inceapa sa se descopere pe el insusi, dar si lumea inconjuratoare. Pentru a intelege mai bine toate aspectele care tin de societate si de mediul inconjurator, dar si pentru a reusi sa se adapteze la acestea, el trebuie sa isi dezvolte la maxim potentialul, indrumat de catre un educator pregatit.

Formula de baza a acestei metode este “Ajuta-ma sa fac singur”. Astfel, profesorii unei gradinite Montessori il invata pe copilul tau cum sa isi duca la bun sfarsit sarcinile de lucru, insa in final tot meritul ii apartine celui mic, care este incurajat sa incerce, sa greseasca si sa repete acest proces pana ce reuseste sa isi atinga obiectivul final. 

Cum sunt formate grupele Montessori? 

Grupele Montessori sunt formate din copii cu varste diferite, intre care exista cel mult trei ani diferenta. Astfel, elevii au ocazia sa experimenteze diverse interactiuni sociale, atat cu cei mai mari, dar si cu cei mai mici, dezvoltandu-si abilitatile de comunicare.

Intr-o gradinita Montessori copiii sunt liberi sa actioneze si sa invete sa fie independenti. Acestia sunt incurajati sa participe la diferite activitati prin care ajung sa experimenteze si sa observe unele sentimente, ceea ce duce la dezvoltarea personalitatilor micutilor. Totodata, ei reusesc sa perceapa mult mai usor notiunea de autodisciplina. Pedagogia Montessori utilizeaza material stiintific, caracterizat in functie de viata practica, viata senzoriala, limbaj, matematica si natura. 

Exit mobile version