Studiile in strainatate iti ofera o sansa la un viitor mai bun si la un job mai bun

Mai ai putin pana la evaluarea nationala din clasa a VIII-a, te gandesti deja la liceu si la viata de licean, poate la o facultate pe care iti doresti sa o urmezi in viitor. Daca in urma cu ani buni singura ta optiune era un liceu in apropierea casei sau unul cat mai bun din orasul tau, acum lucrurile s-au schimbat radical.

Ai anual targuri cu oferte educationale, poti vedea ce ofera si licee din strainatate, poti aplica on-line oriunde doresti si poti alege sa studiezi in strainatate inca din liceu. Costurile sunt destul de mari, dar nu asta trebuie sa fie important pentru tine. Studiile liceale in strainatate merita fiecare banut daca te ajuta cu adevarat sa iti atingi obiectivul pe termen scurt si sa ai o sansa mult mai mare la un viitor mai bun…

Sa mergi la liceu in strainatate e o decizie destul de importanta care se ia de regula in familie. Pentru ca tu iti doresti sa mergi la studii liceale in strainatate, dar daca nu ai o bursa, daca nu ai sustinere serioasa din partea familiei nu vei putea sa ajungi acolo, sa vezi cum e viata de licean in strainatate. Si cu toate astea sunt tot mai multi parinti care isi lasa copiii sa aleaga ce e mai bine pentru ei si sa faca liceul in strainatate. De ce e poate cea mai buna alegere pentru tine, elevul de clasa a VIII-a, sa mergi la studii in strainatate inca de la liceu?

Educatia ramane cea mai sigura si mai buna investitie pe care o poti face pentru tine. Daca vrei sa ai un viitor mai bun si sa ai de la inceput sanse mult mai mari sa lucrezi intr-un domeniu pe care il stapanesti foarte bine alegi studiile liceale in strainatate. Baza pentru jobul de maine porneste practic din liceu, acolo unde se „sedimenteaza” usor, usor cele mai importante notiuni pe care le vei aprofunda in facultatea aleasa. De la seriozitatea studiilor la abordarile diferite, axate mai mult pe elev, pe toate le vei gasi in strainatate, la licee de top care vin anual cu oferte bune si pentru elevii straini. Nu sunt costuri mici, e adevarat, dar investitia in orice tine de educatie va fi cea mai buna abordare pe care o vei putea face alaturi de familie daca iti doresti sa faci ceva in viata…

Studiile liceale in strainatate te pregatesc mai bine pentru viata de adult. Nu e doar despre experienta de a pleca de acasa, de a fi pe cont propriu, de a veni in contact cu alte culturi si tipuri de sisteme de educatie. Studiile in strainatate sunt primul pas spre dezvoltarea inteligentei emotionale, poate a mult cautatului spirit antreprenorial, spre o gandire critica si strategica mai buna si spre creativitate. Maturizarea prin care vei trece cu siguranta odata ce ai inceput studiile liceale in strainatate te va ajuta enorm in viata de adult si te va forma cu siguranta ca om, un om de valoare, un om mai descurcaret si mai sigur pe el.

Iti dezvolti cu adevarat gandirea critica si creativitatea. Cum am amintit si in paragraful anterior, liceele din strainatate sunt perfecte pentru avea o gandire critica si o creativitate peste medie. Intelegi mai usor conexiuni logice, identifici si evaluezi mai usor argumente, detectezi erorile si le remediezi rapid, gasesti solutii la probleme mai usor, ai o imaginatie mai usor de pus al treaba odata ce ai fost admis la un liceu din strainatate. Acolo se pune accent pe exprimarea opiniei, pe verbalizarea lucrurilor pe care le gandesti, indiferent ca sunt corecte sau nu. Nu e doar despre „tocit” si reprodus niste notiuni pe care nu prea le intelegi deloc, nu e despre goana dupa note. Liceele din strainatate isi propun sa formeze viitorii angajati si sa le dezvolte abilitatile de care au nevoie angajatorii.

Ai acces la resurse academice sau extracurriculare variate, la facilitati dintre cele mai moderne. De la laboratoare dotate cu echipamente moderne pentru fel de fel de aplicatii, la departamente dedicate unor anumite stiinte, la sali de reprezentatii, laboratoare multimedia excelente, biblioteci uriase, terenuri pentru activitati sportive, centre IT, pe toate le vei gasi in liceele din strainatate. Activitatile extracurriculare nu sunt neglijate, sunt o multime de cluburi in care se pot inscrie elevii daca isi doresc acest lucru. E foarte important sa ai astfel de resurse pentru a putea invata mai usor si a te putea dezvolta in directia dorita.

Pornesti cu o sansa in plus spre universitati de top si facultati importante din toata lumea. Urmatorul pas dupa ce te-ai inscris la un liceu din strainatate este sa cauti o facultate tot in strainatate, la o universitate buna. Ai sanse foarte mari sa intri la o universitate din strainatate daca pornesti deja cu studiile liceale tot in strainatate si te obisnuiesti cu modul de lucru, cu seriozitatea institutiilor de invatamant, stii ce fel de competente si abilitati ai nevoie si poti aplica fara stres la ce universitati doresti. Esti vazut mult mai bine cand vii de la un liceu de top din strainatate si vei avea un drum mai lin spre facultatea pe care iti doresti sa o urmezi in viitorul apropiat.

Lucrezi cu profesori cu o pregatire excelenta si studiezi doar ce e important pentru tine. E esential sa ai dascali buni, bine pregatiti, care stiu cat de mult conteaza formarea in perioada studiilor liceale si care stiu ce fel de cunostinte de baza e bine sa aiba elevul. Studiezi ce e important pentru formarea ta ca om si ca angajat, te bazezi pe notiunile insusite in timpul studiilor liceale in strainatate si vezi pe masura ce trec anii si te apropii de finalizarea studiilor liceale ca ai ramas cu mult mai multe notiuni decat ai fi facut-o in tara…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *