Cu toții ne dorim ca vizitele la stomatolog să fie scurte și lipsite de dureri. Și tehnologia a avansat atât de mult, încât acum vizitele sunt, în mare parte, așa cum sperăm să fie. Cu toate acestea, cel mai bun lucru pe care putem să îl facem pentru dantura noastră este prevenția. Asta înseamnă, printre altele, să ne facem obiceiul de a merge la dentist de cel puțin două ori pe an.

Care sunt motivele pentru care oamenii intră într-un cabinet stomatologic?

Motivele pentru care oamenii intră într-un cabinet stomatologic sunt diverse: dureri dentare, existența cariilor, extracții, detartraj, implant și aditie de os, albire și multe altele. 

Adiția de os este procesul prin care se reface cantitatea de os maxilar distrus. Este cea mai bună soluție pentru persoanele care au pierdut unul sau mai mulți dinți. Procedura este importantă în vederea instalării unui implant dentar, care va arăta exact ca un dinte natural.

Ce presupune adiția de os?

Această procedură înseamnă mărirea volumului osos din zona unde va fi inserat implantul dentar. Se realizează prin punerea unei bucăți de os recoltate direct de la pacient sau a unui substitut artificial. 

Pe lângă inserarea unui implant dentar, este nevoie de adiție de os și pentru salvarea unui dinte. Spre exemplu, când boala parodontală este avansată, există riscul pierderii dinților. Pentru a elimina acest risc, se face adiție de os.

Care e rata de succes a acestei proceduri?

Rata de succes a operației de adiție de os este foarte mare, mai ales în condițiile în care intervenția este făcută de specialiști care utilizează materiale și aparatură de calitate. Tratamentul este sigur, iar complicațiile nu apar atât de ușor. 

Care sunt cauzele atrofiei osoase?

Printre cauzele care pot conduce la o atrofie osoasă, putem enumera: boala parodontală, diferite traumatisme, extracțiile dentare, chisturile și tumorile maxilare sau infecțiile. 

În urma unei extracții dentare, osul și gingia se pot atrofia, dacă lipsesc măsurile corecte. În timp, volumul celor două se va micșora, iar acest lucru va cauza apariția unui spațiu inestetic. 

După operația de adiție osoasă, sunt câteva lucruri la care trebuie să te aștepți. În primul rând, zona te va durea. În funcție de cum reacționează organismul, zona se va umfla mai mult sau mai puțin. La unii pacienți obrazul se poate învineți, iar saliva va prezenta o ușoară colorație roz. 

Dacă sunt urmate recomandările medicului, operația de adiție de os și urmările acesteia nu ar trebui să reprezinte un disconfort foarte mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *