Site icon RATB

Destinatii de vacanta perfecte pentru introvertiti

Multe destinatii turistice sunt perfecte pentru cei mai timizi si mai introvertiti, care nu suporta multimile de turisti pe langa ei

Cand mergem in vacanta vrem sa fim inconjurati de lume, sa socializam, sa mergem la terase, sa stam pe plajele pline de lume, sa ne imprietenim cu oameni faini. Dar nu toata lumea isi doreste acest lucru. Sunt un anumit tip de turisti care prefera sa stea cat mai departe de alti turisti, sa nu socializeze prea mult si sa se bucure de cat mai multa liniste. Ei sunt turistii introvertiti, cei care ar da orice sa aiba liniste si sa fie la distanta mare de lumea atat de multa de pe plaja, de la terase. Si pentru ei sunt destule destinatii turistice unde se pot simti foarte bine si se pot distra fara sa aiba nicio problema.

Spre deosebire de extrovertiti, introvertitii au nevoie de un mediu special pentru a putea sa se simta in largul lor. Nu vor socializare, nu vor multimi, nu vor sa vorbeasca mereu cu oamenii din jur. Daca se poate vor izolare si cat mai multa liniste pentru a putea avea un concediu perfect.

La o simpla cautare printre ofertele agentiilor de turism nu vei fi prea incantat de ce gasesti. Destinatii de vacanta unde sunt destul de multi turisti, aglomeratie si putine locuri unde sa poti sta in liniste cand esti introvertit. Din fericire au aparut o multime de propuneri de destinatii de concediu si pentru introvertiti, pe care le poti gasi de acum la orice cautare pe internet.

Lofoten, Norvegia. Este una dintre destinatiile de vacanta pe care introvertitii le vor aprecia. Arhipelagul Norvegiei este plin de insule unde gasesti zapada si zone montane. Aceste insule sunt separate de restul tarii si se ajunge acolo doar pe poduri si prin tuneluri. Lofoten are o populatie deloc numeroasa, te vei simti foarte bine acolo pentru ca nu vei fi inconjurat de multa lume, ai cabine suficient de izolate cat sa te simti excelent in zona respectiva. Plus ca poti vedea Aurora Boreala reflectata in apele superbe de acolo, poti sa faci drumetii, poti descoperi acea parte din Norvegia si pe bicicleta.

Bordeaux, Franta. Este un oras-port din Franta, acolo gasesti vinuri bune, este un loc linistit si poti sa faci ce doresti. Sa socializezi cum doresti cu localnicii sau sa te retragi si sa stai cat mai departe de oameni. Ai la dispozitie gradini publice, podgorii intinse pe sute de hectare, muzee de arta, poti vizita si Place de la Bourse. Regiunea Bordeaux este una perfecta pentru introvertiti, vei redescoperi linistea de care ai mare nevoie si una dintre cele mai interesante regiuni frantuzesti care nu te lasa sa te plictisesti deloc, chiar si cand esti un introvertit.

Insulele Surin, Thailanda. Este un paradis tropical, nu sunt atat de multi vizitatori acolo, poti sa ai liniste si sa vizitezi cele mai interesante locuri de acolo. Te poti bucura de apa cristalina, de zonele retrase unde poti sa iti desfasori orice activitati doresti in intimitate, vei vedea specii noi de pesti si de animale care traiesc in apa si pe langa ea. Plus ca localnicii sunt nerabdatori sa iti arate ce au ei mai frumos si sa te serveasca de fiecare data cu delicatese alese pentru o vacanta perfecta.

Cuba. Plajele intinse cu nisip alb sunt perfecte pentru plimbari si pentru introvertiti. Poti dansa salsa, e poti distra cum doresti, nu ai asa de multi turisti pe langa tine si Havana, capitala, te va cuceri fara dar si poate cu arhitectura de inspiratie spaniola si viata de noapte fenomenala. Cuba e o alegere de vis pentru introvertiti, poti sa te distrezi si sa te simti bine, plus ca ai unde sta in zone fara aglomeratie ca sa poti sa te simti cat mai bine in concediu.

Pontresina, Elvetia. Este unul dintre cele mai apreciate locuri pentru schi din Elvetia, ai aventura la minut si e un oras special pentru introvertiti. Iarna, toate vaile sunt pline de zapada, poti sa practici schi unde doresti, sa urci pe munti, pe trasee ghidate, nu ai foarte multi turisti pe langa tine pentru ca sunt zone vaste de strabatut si de descoperit. Pontresina ar trebui sa fie urmatoarea destinatie turistica pe care nu ai voie sa o ratezi daca vrei sa nu ai multimi de oameni in jur.

Cape Town, Africa de Sud. In Cape Town te vei simti foarte bine daca esti introvertit. Ai la dispozitie plaje cu peisaje deosebite, unde te poti plimba de unul singur in compania persoanei iubite oricand doresti. Poti sa faci si drumetii pe munte, sa privesti orasele de sus, nu ai cum sa ratezi Victoria si Alfred Waterfront. Si in plus, poti sa te bucuri de toata linistea posibila de vreme ce nu foarte multa lume alege Cape Town pentru vacante.

Torres Del Paine, Chile. Este localizat in Patagonia, este un parc national faimos pentru muntii inalti si pentru ghetarii ascunsi intre aisberguri, pentru pampasul specific zonei. Vei descoperi mai multe animale unice, ai viata salbatica din belsug acolo, locuri speciale de vizitat, formatiuni montane originale si o multime de peisaje pe care nu le vei vedea in nicio alta parte a globului. Nici aici nu ai multi turisti, e liniste, nu esti obligat sa socializezi si vei avea un concediu exact asa cum ti-l doresti.

Exit mobile version