Site icon RATB

Destinatii ideale de vacanta pentru prima calatorie in strainatate

Prima calatorie in strainatate trebuie sa fie memorabila pentru orice turist

Prima ta calatorie intr-o tara straina este intimidanta si interesanta deopotriva. Si pentru ca e prima vacanta pe care o vei petrece in afara granitelor tarii tale ar fi bine sa alegi destinatii de vacanta care sa te ajute sa te simti cat mai bine si sa ramai cu experiente placute si cu foarte multe fotografii si amintiri pentru tot restul vietii.

Se intampla ca pana la o varsta sau dintr-un conservatorism si nationalism ceva mai accentuate sa nu fi parasit niciodata tara in care ne-am nascut. Da, e adevarat, ca se spune ca intai trebuie sa iti cunosti, sa vizitezi tot ce ofera propria ta in materie de turism si peisaje, sa iti cunosti propria cultura si civilizatie, pana sa aspiri sa mergi in alte tari. Dar daca te-ai hotarat anul acesta sau in viitorul apropiat sa treci dincolo de orice stereotip si de nationalism exagerat si sa iti petreci prima vacanta in strainatate ai putea alege oricare dintre propunerile noastre din lista de mai jos si nu vei regreta.

Islanda. Islanda e in topul celor mai cautate destinatii de vacanta la ora actuala. Pe langa plajele cu nisip de un negru ireal, lagunele glaciare, izvoarele cu apa fierbinte si vulcanii activi poti sa vezi si sa admiri unele dintre cele mai tari cascade. Este locul ideal pentru prima ta calatorie in strainatate. Infrastructura islandeza e foarte bine pusa la punct, te vei deplasa oriunde vrei fara probleme, islandezii stiu engleza, deci te vei descurca fara probleme prin orase.

Cea mai buna perioada in care poti vizita Islanda este din septembrie pana pe la jumatatea lui martie, asta ca sa prinzi si Aurora Boreala. Se organizeaza mereu tururi ghidate ale celor mai tari obiective turistice din Islanda, mancarea e sanatoasa si foarte gustoasa, oamenii sunt primitori si te asteapta cu povesti si cu obiceiuri unice. Nu ai voie sa ratezi celebra Laguna Albastra, unul dintre putinele locuri din Islanda pe care nu il vei uita niciodata si la care te vei intoarce cu siguranta.

Marea Britanie. E o alegere fireasca aproape pentru toti cei care si-au propus sa calatoreasca pentru prima data in strainatate. Desi ai o cultura asemantoare cu a noastra si ai si o limba engleza „curata” pe care o intelegi si o vorbesti, Marea Britanie surprinde de fiecare data. Poti sa iti petreci ore si zile bune in Londra, Edinburgh, sa te bucuri de superba coasta a Cornwall-ului. Pe langa celebrele Big Ben, Turnul Londrei si Webminster Abbey sau St. Albans, odata ce ai ajuns in Marea Britanie vei putea a descoperi istoria locurilor, castele, dar si peisaje pitoresti si locuri in care te vei simti excelent. Vei manca si vei bea orice doresti si te vei bucura de primirea tipic englezeasca si de oamenii simpatici si mereu dispus sa discute cu tine.

Irlanda. Este o tara sigura, irlandezii sunt prietenosi, poate cei mai prietenosi locuitori ai Terrei. Te vor primi cu ospitalitate, au umor suficient cat sa te distrezi mereu in timp ce le savurezi mancarurile si le gusti bauturile irlandeze cu un gust excelent. Dealurile de smarald, coasta care iti taie rasuflarea, castelele antice si lacurile superbe, toate vor fi un cadru ideal pentru plimbari si pentru fotografii instagramabile. Te distrezi pe cinste in orase precum Dublin, Cork, chiar si in Galway, descoperi cele mai tari locuri precum Dingle, Parcul National Wicklow, mergi si vizitezi Connemara si Insulele Aran. Cea mai mica dintre insulele Aran este Inisheer, unde ai situri arheologice istorice, dar si nisip fin si puburi la tot pasul.

Newfoundland, Canada. Desi e cam frig in Canada mai tot timpul anului, tara ramane una dintre cele mai bune destinatii de vacanta pentru prima data cand ai decis sa treci granita. Canada e locul perfect pentru aventuri in aer liber, pentru plimbari, are cladiri istorice, obiective turistice minunate, arhitectura iesita din tipare cu mult fata de ce te-ai astepta sa vezi acolo. Newfoundland este o provincie pe care multi o trec cu vederea cand ajung in Canada, dar care are o multime de lucruri de oferit.

Acolo vei vedea multe locuinte cu usile lasate fara a fi inchise, pentru ca e o provincie sigura, unde criminalitatea nu e o problema. Ca sa „gusti” putin din specificul locului poti sa te indrepti spre St. John. Capitala istorica, fondata inca de la 1610, te va primi cu baruri, restaurante, puburi, cluburi, viata de noapte ca la carte. In afara orasului poti sa asisti la spectacolul oferit de balene, pufini, poti sa mergi in croaziera si sa experimentezi tot ce inseamna sporturile nautice de tipul caiac-canoe. Ai putea sa explorezi muntii din zona, sa faci drumetii pe munte, catarari pentru a completa o vacanta ideala pentru prima ta iesire in afara tarii natale.

Japonia. Daca nu vrei sa mergi intr-o tara in care diferentele culturale sunt foarte mari poti sa alegi fara probleme Japonia. Se vorbeste engleza in marile orase, poti sa vizitezi Tokyo sau Kyoto, indicatoarele din toate orasele sunt si in engleza, dar si in japoneza. Japonezilor le place sa comunice, sa discute cu strainii, sunt primitori si te ajuta indiferent de limba pe care o vorbesti. Odata ajuns in Japonia vei putea vizita gradini superbe, temple, altare, vei participa la obiceiuri traditionale, dar vei vedea si zgarie-nori, trenuri cu viteze uriase si design inedit, vei „plonja” in cultura pop si te vei minuna de arhitectura futuristica. Sarbatoarea ciresilor infloriti nu trebuie ratata, se intampla pe la final de aprilie si in mai cand infloresc toti cirestii si florile lor recreeaza un cadru perfect pentru cele mai tari fotografii numai bune de pus pe retele de socializare.

Exit mobile version