Site icon RATB

Fara internet acasa? Cum ar putea asta sa-ti faca viata mai buna?

Fara internet acasa Cum ar putea asta sa-ti faca viata mai buna

Te-ai gandit vreodata cum ar fi sa traiesti fara internet acasa? Daca da, atunci ai nimerit in locul potrivit! In acest articol vom discuta despre toate beneficiile de care se bucura cei care si-au facut curaj sa faca acest pas urias.

Chiar daca pentru unii pare un scenariu imposibil, adevarul este ca exista un numar mare de persoane care au reusit sa se adapteze unei case in care conexiunea wifi nu exista.

Studiile spun ca aceasta schimbare nu poate sa aiba decat un impact pozitiv asupra vietii tale, dar si a celorlalti membri ai familiei.

O curiozitate, pe care nu multi o cunosc, este ca internetul exista de doar 30 de ani, astfel ca parintii si bunicii nostri, au reusit sa supravietuiasca fara paginile web. Daca citesti asta, probabil esti curios  cum au reusit acestia sa se descurce intr-o lume in care browser-ul google nu era doar la un click distanta.

Informatiile utile din online spun de ce ar trebui sa nu ai internet acasa

Inainte sa vorbim despre beneficiile traiului fara internet acasa, este important sa aducem in discutie cateva statistici cel putin ingrijoratoare. In primul rand s-a constatat ca o persoana cu varsta cuprinsa intre 20 si 40 de ani, petrece cel putin 3 ore pe internet in fiecare zi, verificandu-si telefonul de aproximativ 58 de ori, din 7 in 7 minute, de multe ori chiar si fara un motiv intemeiat. De asemenea studiile au demonstrate ca mai mult de 70% din oameni, acceseaza facebook-ul imediat ce se trezesc.

Mai mult decat atat, nevoia oamenilor de a ramane conectai la internet a facut ca jumatate din acestia sa doarma impreuna cu smartphone-urile lor, din frica de a nu rata vreun eveniment important, petrecut in online.

Adevarul dureros este insa ca, din ce in ce mai multi oameni sunt conectati la internet si din ce in ce mai putini la realitate. Daca renunti la internet atunci cand esti acasa, nu inseamna ca iti vei petrece timpul plictisindu-te, nestiind in ce activitati sa te implici, ba din contra vei avea sansa sa te redescoperi!

Care sunt beneficiile traiului fara internet?

1.Poti salva bani

Cat de mult ai cheltuit pe internet in ultima luna?

Costul internetului porneste de la 60 de dolari pe luna, cu o conexiune obisnuita si poate ajunge pana la 100 de dolari in cazul in care iti doresti o conexiune rapida.  Asta inseamna ca daca alegi sa renunti la dispozitivul wifi vei salva intre 700 si 1200 de dolari in fiecare an.

2.Esti mai prezent

Cel mai mare avantaj, atunci cand traiesti fara conexiune la internet este ca incepi sa descoperi  multe alte lucruri spre care ai putea sa iti indrepti atentia.  Astfel vei invata sa fii mult mai prezent si mai atent la cei din jurul tau.

Daca esti pregatit sa renunti la router-ul care asigura reteaua de internet in casa ta, atunci vei fi surprins cand vei vedea cate lucruri are de castigat o persoana suficient de curajoasa incat sa se de deconecteze de la lumea virtuala, cel putin cateva  ore in fiecare zi. Gaseste si alte informatii utile din online pe blogevent.

Exit mobile version