Site icon RATB

Fotbalisti care au marcat un numar impresionant de goluri in campionate

Nu e suficient sa fii bun pe teren in timpul meciurilor de fotbal, trebuie sa marchezi cat mai multe goluri ca sa fii exceptional

In timpul unei meci de fotbal sunt doua lucruri care vor decide finalul partidei: golurile inscrise si jucatorii, cat de buni sunt si ce strategie aplica, cum anume o aplica. Calitatea unui jucator este confirmata de cele mai multe ori prin numarul de goluri inscrise in partide si prin implicarea din timpul partidelor.

De departe, cei mai buni jucatori si marcatori pe care i-am vazut in campionate recente au fost si raman Cristiano Ronaldo si Lionel Messi. Sunt doi jucatori care stiu foarte bine ce inseamna fotbal de calitate si spectacol pe teren, numarul de goluri inscrise si trecute in palmaresul lor creste de la an la an, asa ca vor reusi sa depaseasca mereu asteptarile publicului si chiar ale antrenorilor. Insa care sunt cei mai buni marcatori din istorie, cu un numar de goluri impresionant?

E greu sa faci un top al celor mai buni jucatori de fotbal raportat la numarul de goluri. Nu pentru ca nu ai avea de unde alege, ci pentru ca sunt foarte multi „pretendenti”. Dincolo de potentialul urias al multor jucatori, totul ajunge sa se rezume mai mult la golurile inscrise si la calitatea jocului din timpul meciurilor importante.

Pana la urma acesta ar trebui sa fie si scopul unui jucator de fotbal profesionist, sa inscrie cat mai multe goluri pentru echipa sa si sa aduca puncte importante in toate meciurile avute. Putini sunt cei care reusesc sa adune foarte multe goluri in decursul carierei, dar cei care reusesc devin pe loc vedete si sunt respectati in lumea sportului. Sa-i cunoastem in continuare doar pe cativa dintre ei.

Tulio Maravilha. A jucat la aproape 40 de cluburi in cariera, este brazilian, si ca orice fotbalist brazilian are „golul in sange”. Din 1988 pana in 2019 a reusit sa inscrie 575 de goluri in toate partidele jucate. E un numar impresionant de goluri, insa este unul destul de mic in comparatie cu alte vedete din lumea fotbalului din lista noastra…

Uwe Seeler. A jucat pentru Hamburger, este german si a avut o cariera plina de momente frumoase. Ce a ramas in urma sa? Peste 575 de goluri inscrise si meciuri extrem de tensionate in care a reusit sa se afirme si sa ajute echipa sa aiba un scor cat mai bun pana la final.

Gerd Muller. Apartine echipei Bayern Munich, are peste 793 de partide jucate, in care a inscris peste 734 de goluri. Cel mai important gol al sau a fost cel din 1974, marcat contra Tarilor de Jos in Munich.

Lionel Messi. 920 de partide si peste 744 de goluri and counting. E un jucator al Barcelonei, continua sa faca spectacol si este una dintre legendele fotbalului modern. Prin strategii excelente pe teren si o forma de zile mari afisata mereu, Messi reuseste sa atinga niste performante pe care multi jucatori din generatiile tinere si le-ar dori.

Ferenc Puskas. In doar 754+ de partide a reusit sa aiba peste 746 de goluri. A fost parte din echipa Ungariei. A devenit celebru in Budapesta si s-a transformat in legenda la Real Madrid.

Pele. Trecem deja la categoria grea. Toata lumea il cunoaste pe Pele, a jucat in peste 831 de meciuri, avand trecute in palmares 767+ goluri. A reusit sa inscrie aproape un gol pe fiecare meci in timpul celor 656 meciuri competitive pentru Santos. Se spune insa ca ar fi inscris de peste 1.000 de ori in cariera. Pele insista insa ca a inscris mai multe goluri decat Cristiano Ronaldo.

Romario. Alta legenda a fotbalului mondial, Romario a avut 772 de goluri in 994 de partide jucate. A ajutat Brazilia sa castige de multe ori, a fost mereu la cluburi de top din toata lumea.

Cristiano Ronaldo. Deja de aici lucrurile sunt clare. Ronaldo nu are nevoie de nicio prezentare, are peste 781 de goluri in 1072+ de meciuri jucate and counting. A jucat pentru Manchester United, Real Madrid sau Juventus. E un jucator de top care stie ce are de facut pe teren, indiferent cat de grea este partida.

Josef Bican. Are 805+ goluri inscrise in doar 530+ meciuri de fotbal jucate. A inscris 395 de goluri in 217 partide jucate pentru Slavia Praga, dar este cel mai bun marcator din istorie dupa spusele multora, avand peste 1.500 de goluri inscrise in toata cariera sa. Un record unic foarte greu de egalat, dar nu se stie niciodata ce jucatori vor mai reusi sa atinga astfel de performante in foarte putine partide.

Exit mobile version