Un atrenor personal trebuie ales cu mare atentie daca vrei sa obtii rezultate foarte bune in urma antrenamentelor

Antrenorii personali, care vin acasa si ne ajuta sa facem antrenamente, sa facem exercitii diverse in intimitatea caminului nostru au devenit din ce in ce mai solicitati si mai populari. Eviti sa te deplasezi la sala, eviti contactul cu mai multi indivizi, ai si un antrenor care se va ocupa doar de tine si va sta cu tine oricat de mult va fi nevoie. Antrenorul personal trebuie alege atentie sporita daca vrei sa ai si cele mai bune rezultate la final si sa fii multumit si in raport cu banii platiti…

Din lipsa de timp sau pentru ca ne bazam prea mult pe recomandarile de la altii alegem antrenorii personali pe repede inainte si de abia dupa ce facem cateva sedinte cu ei descoperim ca nu sunt cea mai fericita alegere. Greselile in alegerea antrenorilor personali sunt foarte periculoase, pentru ca de ele vor depinde si performantele noastre si efectele exercitiilor pe care apucam sa le facem. Care ar fi cele mai frecvente dintre ele si cum le putem evita? Raspunsurile la aceste intrebari le vei afla in randurile ce urmeaza.

Nu te asiguri ca antrenorul personal are expertiza suficienta. Inainte sa ai un antrenor personal incearca sa discuti cu el si sa afli daca are expertiza in domeniu, daca este pregatit sa te ajute cu diverse exercitii de care ai nevoie. Ii poti solicita diplome, dovezi ale certificarii, ale expertizei si ii poti cere si detalii despre ce face, cum se desfasoara antrenamentele. Daca alegi un antrenor care nu are expertiza si care nu stie foarte bine ce are de facut in zona in care te intereseaza pe tine, un anumit tip de antrenamente nu vei reusi sa ajungi la rezultatele dorite. Incearca mai intai sa te documentezi si sa ai mai multe optiuni, dupa care poti sa alegi ce antrenor ti se potriveste cel mai bine. Cu cat mai multe variante din care alegi, cu atat mai bine pentru tine si pentru exercitiile pe care le vei avea de facut ca sa ramai intr-o forma fizica de invidiat.

Accepti tot ce iti cere antrenorul personal fara sa te gandesti daca poti face respectivele exercitii. Nu accepta tot ce iti propune sau iti cere antrenorul. E bine sa existe o discutie inainte de antrenamente pentru a sti exact ce poti sa faci, ce asteptari exista, cat de multe exercitii din cele propuse le poti face. Mai bine stii de la inceput ce poti face si ce nu poti face, ce limite ai decat sa ajungi sa te epuizezi si sa te fortezi mai mult decat este necesar si sa nu obtii niciodata ce ti-ai dorit, sa arati bine si sa te simti bine. Alege acel antrenor care stie foarte bine ce are nevoie fiecare client si care poate sa isi muleze exercitiile propuse, antrenamentele in functie de cat suporta fiecare client.

Crezi ca un exercitiu este mai bun pentru ca e mai complex si mult mai confuz. Nu ai cum sa faci orice fel de exercitii si sa te increzi in cele care sunt mai complicate si mai confuze, mai greu de pus in practica. Antrenorul personal trebuie sa aiba calificarea si experienta necesara ca sa poata intui ce exercitii sunt potrivite pentru fiecare in parte si sa le explice suficient de bine pentru cat mai putina confuzie. Evita confuzia si incearca sa ai un antrenor care stie el mai intai toate exercitiile, tot ce are de facut si mai apoi, ce poate face ca sa te ajute. Nu accepta exercitii pe care nu le intelegi, care par ca nu au niciun rost si pune intrebari, incearca sa vezi daca antrenorul tau chiar stie ce face.

Te gandesti ca un tarif mai mare inseamna si rezultate mai bune. Da, e posibil sa ai calitate mai buna daca ai un tarif mai mare practicat, dar de multe ori poti sa ai exercitiile de care ai nevoie si antrenamentele perfecte si cu un buget mai mic. Antrenorii personali buni nu au tarife atat de mari, pot oferi si reduceri pentru clientii fideli, ai servicii de calitate si un raport calitate-pret excelent de fiecare data. Alege antrenorul personal in functie de ce servicii ofera si de „compatibilitatea” cu tot ce iti doresti de la antrenamente si negociaza cu el in functie de ce vrei sa obtii la finalul antrenamentelor. Nu folosi doar pretul ca un criteriu universal de alegere a unui antrenor personal. Mai bine antrenor foarte bun cu un pret ceva mai mic, decat unul cu pret mare si rezultate foarte putine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *