Este normal sa ai o pasiune, un hobby. Unii colectioneaza diverse lucruri, de la ceasuri si lanturi, cercei pana la diverse carti sau obiecte de decor. Dar sunt si unele persoane care au dus ideea de hobby mult mai departe si au cele mai neasteptate pasiuni si dorinte de a avea o colectie diferita, altfel decat toti ceilalti.

Timpul liber trebuie umplut cumva pentru a nu avea senzatia de timp pierdut. Hobbyurile sunt cea mai buna varianta pentru a avea acest timp umplut in cel mai bun mod posibil si a ajunge sa ai si o satisfactie la final.

In functie de personalitatea fiecaruia hobbyurile pot imbraca diverse forme. Pentru cei care nu se multumesc cu o colectie obisnuita de obiecte, lucruri, sunt suficient de multe idei pentru a avea o pasiune cu totul diferita de a altora. Iata cele mai interesante pasiuni descoperite pana acum:

Cresterea furnicilor. Daca de cresterea animalelor ca pasiune ai mai auzit cu siguranta nu te gandesti la cresterea furnicilor ca la o pasiune. Fermele de furnici sunt extrem de complicat de creat, e nevoie de multe furnici din anumite specii ca sa ajungi sa ai o „ferma” a furnicilor in adevaratul sens.

Nu obtii venituri de pe urma unei astfel de activitati, desigur, dar tot ce iti doresti este sa te bucuri de placerea de a vedea cum lucreaza si se misca furnicutele toaata ziua. Iar pentru cei care vor sa faca o lucrare stiintifica sau sa isi imbogateasca cunostintele despre viata furnicilor un astfel de proiect este o modalitate foarte buna de a avea la indemna „material de studiu” pentru a putea ajunge la niste concluzii cat mai clare si utile.

Fotbal… cu bule. Este un sport in sensul real al cuvantului, se practica in timp ce te afli in niste mingi uriase cu bule care te protejeaza de socuri. Ideea este sa te deplasezi intr-un astfel de costum bizar si sa te lovesti de parteneri pentru a ajunge cat mai departe sau a te juca cu o minge normala eventual.

Regulile sunt la fel ca la fotbal, castigi daca inscrii cat mai multe goluri, dar important este sa te distrezi pana la urma si sa nu iei totul prea in serios. Ceea ce nu stii niciodata este unde vei fi tu sau mingea, pozitia ta fata de minge sau de parteneri variaza foarte mult. In rest te joci si ai parte de cea mai tare experienta mai ales daca esti pasionat de asa ceva.

Invartitul branzei. E si un eveniment dedicat celor care sunt pasionati de aceste „curse” de impins rolele uriase de branza. In 2010 evenimentul a fost interzis din considerente de securitate si de igiena, dar asta nu i-a impiedicat pe cei care tin la traditie sa continue si sa isi vada de… branza lor.

Ce se intampla cu branza? Role uriase sunt rostogolite pe o panta si dupa ele fug oamenii pasionati de aceasta activitate ciudata. Se lasa cu multa distractie, cu zambete si cu niste cazaturi zdravene in timp ce branza isi vede de treaba ei pe panta si tot se rostogoleste pana isi pierde si ea echilibrul atat de fragil. Pacat de branza, dar daca pasiunea e prea mare nu ai ce sa faci, trebuie sa pui in practica orice fel de idei nastrusnice.

Geocaching. E un fel de cursa nebuna in cautarea unor comori ascunde. Tot ce trebuie sa faca cei pasionati de o astfel de activitate este sa descarce o aplicatie pe telefonul smart si pe o harta interactiva vor aparea toate detaliile ca sa te poti juca.

Selectezi un loc unde s-ar afla o comoara si dupa cauti cu ajutorul telefonului ce se afla acolo. La locul „faptei” gasesti o cutie din lemn, plastic, metal, mai mare asa, cu un simbol specific provocarii. Semnezi intr-un jurnal special gasit in recipient si gasesti si niste „maruntisuri” lasate de alti jucatori. Poti sa lasi si tu ceva acolo, sa iei ceva ce e al altora si inchizi recipientul la loc ca sa il gaseasca si altii. Faci si miscare, te tot plimbi dupa aceste recipiente si pana la urma „comoara” ti se va dezvalui intr-un final.

Fabricarea de .. cutite. De secole artizantii care stiu sa prelucreze metalul s-au tot chinuit sa obtina lame  de tot felul si de toate formelor, marimile. De la cutitele de vanatoare la celebrele sabii japoneze foarte ascutite si periculoase, cutitele au fost mereu parte din viata noastra. Sunt insa si oameni care trec dincolo de ce inseamna un cutit si de latura sa practica si isi confectioneaza singuri cutite cu fel de fel de forme si lame pentru a le expune sau a le folosi in cele mai inedite moduri, pentru a le vinde colectionarilor care vor ceva handmade.

Vanatoare de… fantome. Dincolo de ce vezi la tv prin filme, „vanatoarea” de fantome este o pasiune foarte ciudata. Implica investigarea si documentarea activitatilor paranormale. In ultimii ani a crescut numarul celor care au inceput sa investeasca in echipamente speciale si s-au documentat minutios ca sa se „avante” intr-o astfel de cautare. Ai multa adrenalina, e o pasiune periculoasa mai ales daca intalnesti si spirite care nu sunt atat de linistite, insa ai si satisfactii uriase cand reusesti sa ai si dovezi sau sa ajuti oamenii care se confrunta mereu cu probleme de natura… paranormala.

Colectionarea de incaltaminte sport. Cei care sunt pasionati de incaltamintea sport si de colectionarea lor investesc foarte mult in adidasi si alte tipuri de incaltaminte sport din serii rare. Si nu se opresc la a colectiona doar cateva perechi mai deosebite, pot avea sute de perechi si le pot actualiza in permanenta pentru a avea cat mai multe variante cat mai inedite si mai interesante. Uneori se poate ajunge pana la achizitia de incaltaminte sport de la licitatii sau din magazine de lux daca exista colectii mai deosebite din care ar merita sa existe o pereche si in colectia personala.

Jucarii… in vacanta, calatorie. Un hobby cel putin ciudat presupune trimiterea de jucarii… in voiaj pentru a vedea cat de departe pot ajunge de unele singure. Cei care ajung sa aiba o astfel de pasiune sunt de parere ca jucariile au si ele un liber arbitru si propria lor „minte” si ajung sa calatoreasca in cele mai neasteptate locuri. Ai ceva adrenalina si iti trebuie nervi de otel ca sa te poti bucura de experienta inedita, dar pana la urma, daca tot nu vrei sa tii jucariile intr-un dulap si vrei sa le lasi „libere” prin lume, trebuie sa fii pregatit si pentru asa ceva.