Ideile de afaceri pentru zona rurala pot fi mai profitabile decat crezi

Daca te-ai gandit ca afaceri poti face doar la oras ar trebui sa te gandesti mai bine. Zonele rurale ofera foarte multe oportunitati, poti sa iti dezvolti afaceri mici si infloritoare la tara daca stii ce sa vinzi si ce sa le aduci oamenilor de acolo. Afacerile de la tara se pot dovedi si mai profitabile decat unele de la oras, asta daca te implici si ai un plan de afaceri foarte bine pus la punct…

La tara oamenii nu fac coada la supermarket sau la mall ca sa cumpere de toate. Acolo nu prea ai mare lucru de cumparat, te multumesti cu ce primesti de la rudele de la oras si cu ce ai prin casa, prin curte. Asa ca afacerile in zona rurala sunt o idee excelenta, mai ales in comunitatile mai mari si cu venituri peste medie. Daca mai ai si tineri care nu au parasit satul si oameni care sunt dispusi sa cheltuiasca si sa sustina afaceri locale e cu atat mai bine. Iata in continuare cateva idei de afaceri pentru zona rurala pe care le vei putea implementa destul de simplu si care te vor ajuta sa castigi suficient de bine cat sa iti doresti dezvoltarea afacerii.

Magazin de vanzare cu amanuntul. In zona rurala e mai greu sa ai acces la alimente, la bunuri de larg consum, asa ca un astfel de magazin va fi perfect daca vrei sa iti dechizi o afacere la sat. Trebuie sa ai cateva surse de unde sa aduci mereu lucruri de calitate si cat mai multe, ca sa le oferi oamenilor tot ce nu au la sate, in comune mai micute. Cu cat ai mai multe produse si servicii pe care oamenii le pot accesa rapid cand au nevoie de ele, cu atat vei avea mai mult de castigat de pe urma afacerii tale. Oamenii de la sate se vor transforma in clienti fideli, vei ajuta comunitatea si vei putea practica preturi bune pentru ca vei avea clienti suficient de multi ca sa iti mearga afacerea bine.

Moara. La tara lumea nu prea cumpara faina ambalata. Au grau, porumb si prefera sa obtina faina din ceea ce au cules de pe camp. Asa ca o afacere cu o moara poate fi profitabila daca ai unde sa o amplasezi si ai si un rau mai mare prin apropiere, ca sa beneficiezi de puterea apei. Oamenii vor veni la tine ca sa obtina faina, vor plati pentru tot procesul de transformare a granelor in faina si vei avea si profit. Moara poate fi o afacere de viitor in zonele unde nu gasesti in apropiere mori vechi sau unde moara satului nu mai e functionala, daca exista inainte.

Magazin de haine. Chiar daca te gandesti ca la sat lumea nu prea cumpara haine pentru ca nu sunt multe ocazii in care sa le poarte vei fi uimit de apetitul domnilor si doamnelor pentru haine de calitate. Un magazin de haine e o idee buna pentru zonele rurale, mai ales daca accesul la magazinele mai mari e imposibil din cauza distantelor. Magazinele de haine din zonele rurale vor fi profitabile atat timp cat aduci mereu marfa de calitate si ai si preturi bune, vii cu produse si articole de imbracaminte pe care oamenii le-ar cumpara. E mai greu la inceput, pana cand iti faci o baza de clienti, dar ai si satele din apropierea zonei in care te afli si ai si oameni care sunt dornici sa aiba haine „de mers la oras” sau poate la biserica, duminica.

Magazin de pesticide, ingrasaminte chimice. Poate cea mai profitabila afacere pentru zona rurala e cea cu pesticide si ingrasaminte chimice. La tara oamenii lucreaza pamantul, au gradini, asa ca au nevoie de pesticide, de ingrasaminte chimice ca sa aiba culturi cat mai bune in momentul recoltei. Un astfel de magazin va avea vanzari bune, vei putea aduce foarte multe produse si se vor cumpara, iti vei imbogati oferta pe masura ce oamenii vor incepe sa iti ceara si alte produse.

Centru de produse lactate. La tara ai lapte, daca sunt si multe vaci in sat. Asa ca o colectare eficienta a laptelui si valorificarea sa devin foarte importante. E mai greu la inceput pana cumperi tot ce ai nevoie si iti faci si un centru modern de colectare si distribuire ulterioara a laptelui. Dar cand ai pus totul pe picioare vei avea doar de castigat si oamenii te vor cauta mereu ca sa poata obtine si ceva profit de pe urma laptelui dat de vacute.

Ferma ecologice, cu fructe si legume organice. Astazi se cauta tot mai mult produsele bio, eco, produsele, fructele, legumele organice. Asa ca o afacere cu o ferma ecologica e perfecta daca vrei profit pe termen scurt si un business pe termen lung. E o investitie destul de mare la inceput, dar cu timpul vei amortiza investitia initiala daca te tii de treaba si ai si oameni, muncitori din sat, din zona unde esti, care sa te ajute. Creezi si locuri de munca, ajuti si comunitatea si toata lumea e multumita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *