Ce este metoda FUE FUE (Follicular Unit Extraction) este o procedură întâlnită în clinicile în care se face transplant de păr. În cadrul acestei intervenții, pacientului îi sunt transferate fire din zonele donatoare (zona occipitală, temporală, etc), în cap, scăpând astfel în timp de calviție. Recoltarea firelor se face sub forma unor unități foliculare de circa 0.8 mm, radacini cu 1 și 6 fire de păr.

Beneficiile implantului de păr prin metoda FUE

Pentru a fi cât mai informat cu privire la această procedură chirurgicală este bine să știi cu ce avantaje vine:

  • îți va reda încrederea în tine, deoarece vei avea apoi o podoabă capilară frumoasă și vei scăpa de calviție;
  • este o soluție permanentă, așadar nu va trebui ca peste câțiva ani să o refaci;
  • este o intervenție sigură și naturală, deoarece firele pe care medicii le implantează în locurile cu calviție provin tot de la tine;
  • după ce va crește părul, nu va fi necesar să faci nimic deosebit, ci te vei comporta ca și cum ar fi fost mereu acolo;
  • intervenția nu este una dificilă sau dureroasă;
  • recuperarea de după transplant este una rapidă, fără prea multe restricții.

Ce riscuri există în cazul unui astfel de transplant

Știm că una dintre cele mai mari preocupări dacă te-ai hotărât să faci o astfel de intervenție este legată de riscuri, motiv pentru care vrem să îți spunem care sunt acestea:

  • poți face alergie la anestezie, dacă aceasta conține o substanță pe care corpul tău nu o tolerează;
  • dacă nu ai grijă la recomandările medicului de după operație, cicatrizarea se poate face mai greu;

Este important să asculți cu atenție și să respecți indicațiile medicului de după operație și să îl informezi în privința tuturor aspectelor importante înainte. Astfel te vei asigura de faptul că totul va decurge bine și riscurile vor fi minime.

Mituri despre implant de păr FUE

Tehnica aceasta este tot mai folosită în ultima vreme și foarte frecvent ne lovim de anumite mituri care ne fac să avem rețineri în privința ei. Pentru a le clarifica, vrem să îți spunem următoarele informații: procedura nu este una dureroasă, ci dimpotrivă, pacientul nu va resimți durere; după implant nu o să îți cadă părul fără a mai crește apoi, ci asta se întâmplă pentru a permite creșterea unor fire complet noi, rezultat care se va observa în circa 6 luni; nu vor rămâne cicatrici vizibile pe scalp dacă intervenția este făcută de un specialist bine pregătit.

Pentru a te asigura de faptul că totul va fi bine, alege o clinică serioasă, cu specialiști care au pregătirea necesară pentru a te face să te bucuri de cele mai bune rezultate – Bucharest Hair Institute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *