Site icon RATB

In ce afaceri sa investesti pe timp de pandemie?

afaceri
Afacerile pe timp de pandemie trebuie alese cu grija

Pe timp de criza economica sau de pandemie foarte putina lume se incumeta sa investeasca in ceva. Multi vor doar sa supravietuiasca, insa nu trebuie sa ne limitam doar la o gandire de acest fel. Sunt si investitii pe care le poti face in pandemie si care vor aduce venituri foarte bune.

Oamenii de afaceri stiu un lucru clar, pe care il invata fie din experienta, fie la scolile de afaceri absolvite: cand e criza economica nu investesti in afaceri noi sau nu incerci sa deschizi o afacere noua. Nu vei avea profit prea mare, nu vei avea nici un mediu economic prielnic, poti pierde tot ce ai investit foarte usor.

Cu toate astea, in vremea pandemiei sunt multe afaceri pe care le poti incerca sau pe care le poti adauga la afacerea deja existenta pentru a extinde serviciile oferite clientilor. Pentru ca lucrurile sa functioneze cat mai bine orice afacere care si-a propus sa reziste in pandemie ar trebui sa aiba aplicatii pentru mobil, aplicatii web, site-uri si magazine online, servicii online usor de folosit. Nu e suficient sa dezvolti aplicatii sau site-uri ca sa poti spune ca ai trecut cu bine de o perioada dificila din punct de vedere economic. Trebuie sa ai intuitie si rabdare si sa stii in ce sa investesti la momentul oportun.

Iata in continuare cateva idei de investitii pe timp de pandemie care iti pot aduce venituri consistente si o sansa la o cifra de afaceri mai buna:

1. Servicii de livrare, preluare. Nu conteaza ce afacere ai sau vrei sa dezvolti in pandemie, serviciile de livrare te vor ajuta enorm sa treci peste aceasta perioada dificila. Astazi, pe timp de criza sanitara, toata lumea are nevoie de livrari, toata afacerile se muta in online si isi vand serviciile si produsele. Clienti sunt, la fel si cereri, asa ca livrarea devine o veriga importanta pentru a asigura legatura dintre client si cel care ofera serviciile. In functie de lucrurile si produsele transportate, dar si de frecventa accesarii serviciilor afacerile care se bazeaza pe livrari si preluari pot aduce venituri consistente mai ales cand prezenta in sedii fizice este imposibila.

2. Aplicatii pentru educatia online. Scolile si institutiile de invatamant din intreaga lume au sanse foarte putine sa mai revin la normal in perioada urmatoare. Se va pune accent tot mai mult pe scoala online, pe cursuri online, pe cooperare online. Investitia in aplicatii online sau pentru dispozitive mobile si in platforme de invatare online este una excelenta in aceste vremuri dificile pentru invatamantul global. Nu numai ca vei avea o multime de clienti daca oferi resurse foarte bune si moderne de invatare, dar vei avea si multiple posibilitati de dezvoltare si investitii din privat sau din sectorul public daca ai produse online de buna calitate si de viitor.

3. Livrari de produse din aprozar, pe care nu prea mai le gasim pe timp de pandemie si livrari de medicamente. Pandemia a modifica obiceiurile de consum ale oamenilor, dusul la aprozar, la magazinul cu legume si fructe nu mai este de multa vreme o optiune. Livrarile acasa sunt preferate si cineva trebuie sa se ocupe de ele. Oamenii au incredere in produse ambalate si livrate corespunzator din aceasta categorie, castigurile pe termen lung pot fi foarte bune.

De cealalta parte, livrarea de medicamente este esentiala acum. Spitalele au nevoie rapid de medicamente, la fel si clinicile si farmaciile. Cel putin pentru o perioada te poti concentra pe livrari de medicamente pentru toti cei care au nevoie, pentru a ajuta sistemul sanitar si bolnavii care le asteapta.

4. Aplicatii pentru consultatii online. Consultatiile de la distanta sunt foarte importante pentru prevenirea raspandirii rapide a noului coronavirus. Ca sa poata asigura asfel de servicii medicii au nevoie de aplicatii mobile sau online pentru a putea interactiona cu pacientii si a le oferi toate sfaturile de care au mare nevoie. Este foarte simplu sa dezvolti aplicatii pentru consultatii online, trebuie doar sa discuti cu medicii si sa vezi ce nevoi au. Cu un progamator bun si ceva pasiune, rabdare se pot face lucruri minunate si profitabile, pornind de la idei simple.

Exit mobile version