Indicatoare rutiere mai putin intalnite si stiute

Soferii care nu sunt asa de experimentati, pot intampina diferite dificultati in trafic. Exista o multime de cazuri in care proaspetii conducatori auto sau chiar cei care se afla la volan de o perioada indelungata, nu cunosc semnificatia anumitor semne de circulatie.

Astfel de situatii sunt alarmante si pun in pericol atat siguranta soferilor, cat si pe cea a pietonilor. Chiar daca exista cateva indicatoare rutiere intalnite mai rar, cei care se urca la volan trebuie sa se asigure ca stiu cum trebuie sa actioneze in cazul in care intalnesc un astfel de semn de circulatie.

Ce masuri trebuie sa ia orice sofer inainte sa se urce la volan?

Orice conducator auto trebuie sa fie stapan pe masina sa, dar si sa cunoasca perfect Legislatia Rutiera inainte sa plece cu masina, mai ales la drumuri lungi. In cazul in care exista anumite indicatoare rutiere a caror semnificatie este necunoscuta de catre un sofer, acesta trebuie sa se asigure ca face o recapitulare a semnelor de circulatie, inainte sa se mai urce din nou la volan. 

Pentru a pastra ordinea in trafic si mai ales pentru a evita posibilele accidente fiecare posesor al carnetului de conducere trebuie sa stie cum sa reactioneze atunci cand intalneste orice semn de circulatie.

Iata care sunt cele mai rar intalnite si stiute semne de circulatie de catre soferii romani!

Circulatia interzisa in ambele sensuri 

Acest semn se numara pe lista celor mai putin intalnite de catre soferi si are o semnificatie importanta. In momentul in care o persoana se afla la volan si observa indicatorul mentionat anterior trebuie sa stie ca ii este interzisa intrarea pe drumul public in fata caruia este amplasat semnul de circulatie. De multe ori el poate fi insotit si de un panou pe care sa fie mentionate anumite categorii de vehicule exceptate. 

Alte pericole 

Acest indicator de circulatie poate fi observat de catre soferi cu aproximativ 50-200m inaintea unui loc cu un nivel mare de pericole, care nu au insa un indicator de avertizare specific. Daca un sofer se afla la volan si intalneste acest semn trebuie neaparat sa reduca viteza autoturismului si sa fie foarte atent la diferitele dificultati care ar putea aparea pe drumul respectiv. 

Zona cu risc ridicat de accident. Si gasesti si alte indicatoare auto explicate pe odat.ro

Chiar daca nu este intalnit atat de des, acest indicator auto ar trebui sa atraga imediat atentia soferilor si sa ii determine sa incetineasca. Semnul de circulatie marcheaza un drum de cel mult un kilometru pe care s-au inregistrat in mod repetat accidente grave. 

Unde poti recapitula indicatoarele rutiere? 

In cazul in care esti sofer si vrei sa recapitulezi inca o data semnele de circulatie, gasesti indicatoare auto explicate pe odat.ro. Este indicat ca o data la ceva timp sa parcurgi acest proces pentru a fi sigur ca esti in siguranta la volan.

By marcel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *