Din momentul in care ai gasit pe cineva si ai inceput o relatie vei merge la intalniri. Intalnirile pot avea loc intr-un cadru formal, in restaurante, sau intr-un cadru informal, in parc, de exemplu. Indiferent de vechimea relatiei, intalnirile au rolul de mentine legatura dintre indragostiti, de a-i ajuta sa comunice si sa pastreze relatia frumoasa in timp.
In functie de tara si de cultura, intalnirile dintre indragostiti pot sa imbrace diverse forme, mergandu-se de la un stil casual la unul modern sau unul inedit. Nu conteaza foarte mult ce fel are loc intalnirea, in ce cadru, pana la urma ce conteaza este intalnirea si experienta frumoasa, discutiile si continuarea relatiei incepute.
Daca esti obisnuit cu intalnirile clasice, in care el si ea se tin de mana si isi spun soapte de iubire, in care el vine cu o floare si ea se imbujoreaza s-ar putea sa fii surprins de ce vei citi in randurile ce urmeaza. Asta pentru ca in jurul lumii intalnirile intre indragostiti nu seamana deloc cu tot ce vezi prin filme, uneori sunt total diferite si sunt atipice. Fiecare tara si fiecare cultura are niste reguli nescrise cand vine vorba de intalniri, tinerii aleg sa construiasca scenariile dupa care se ghideaza intalnirile in functie de preferintele lor si de ceea ce simt.
Tiparele in care se incadrau pe vremuri intalnirile dispar treptat si sunt inlocuite de noi scenarii in care tinerii creativi duc intalnirile la alt nivel. Si e bine sa fie asa, mai ales ca lumea evolueaza si intalnirile nu mai sunt ce erau odata. Cele mai interesante moduri in care tinerii au inteles sa regandeasca intalnirile le veti descoperi mai jos.
Intalnirile in SUA sunt mai degraba casual. Tinerii americani isi gasesc jumatatea la un bar, prin alti prieteni sau pe aplicatii diverse de dating. Primele intalniri sunt casual, dupa care incep sa fie din ce in ce mai formale pe masura ce relatia avanseaza, se ajunge si la cine romantice, evenimente particulare. In SUA intalnirile intre indragostiti sunt mai degraba o joaca, mai ales cand ai vreo 20 de ani, si nimeni nu se gandeste atat de serios la casatorie. Cu toate astea, multe relatii unde exista intalniri dese ajung pana la urma si la casatorii, semn ca intalnirile functioneaza foarte bine, chiar daca sunt mai casual.
Scoli de dating pentru barbati, in China. In 2016, in China erau 33.6+ milioane barbati peste numarul femeilor. Asa ca au aparut scolile de dating, au aparut intalnirile pe repede-inainte pentru a putea sa iti cunosti o partenera. Insa daca ai un job bun si esti singur alti oameni mai in varsta din viata ta vor stabili „blind dates” ca sa te ajute sa ai si tu o jumatate alaturi de care sa iti continui viata. Chinezii sunt foarte interesati de relatii si intalnirile nu fac decat sa paveze drumul spre casatoriile viitoare si sa consolideze orice relatie serioasa inceputa chiar si dintr-o joaca.
Intalniri in pub, in Marea Britanie. Intalnirile dintre indragostiti in Marea Britanie seamana cu intalnirile din SUA, dar sunt si cateva diferente notabile. Britanicii se bazeaza mai mult pe alcool ca sa treaca de intalnirile destul de complicate, au intalniri relaxate, mai cool. Si unde poti sa te pregatesti si sa faci fata unei intalniri decat intr-un pub. Ai de unde alege, ai si bautura de toate felurile si ai si un cadru perfect pentru discutii interminabile despre subiecte comune. Si daca simti ca deja e prea mult si ai consumat destul pentru o seara intalnirile pot continua si in afara unui pub, pe strazile pline de povesti din Anglia.
Intalnirile in grup, la ordinea zilei, in Japonia. In Japonia e clar: mergi la intalniri romantice vrei sa te casatoresti cat mai repede. De regula japonezii fac totul in… grup. O persoana invita alte persoane undeva, iar alte persoane din grupul restrans invita si ele pe altii. Toata lumea merge la restaurant sau la restaurant, pub la o cina. Daca totul merge ca pe roate, merg la bar sau la karaoke dupa cina, iar daca totul e in regula cuplurile care reusesc sa faca fata experientei fac schimb de numere de telefon.
Intalnirile in Franta… nu au un cuvant care sa le defineasca. Francezii sunt ceva mai conservatori, ca de obicei. Nu au nici macar un cuvant care sa defineacsa intalnirile amoroase. Ei spun mai degraba merg sa vad pe cineva. Si tot francezii evita orice discutie in care cuplul trebuie sa defineasca relatia, decid pe loc daca sunt sau nu „exclusivi”. Din start daca te intalnesti cu un francez ii transmiti clar ca esti deja angajat in relatie si vrei ceva serios de la el si de la relatie, desigur.
Cafeaua, de baza, la intalnirile din Suedia. Daca ti-ai pus in minte sa te muti in Suedia doar ca sa iti gasesti jumatatea ar trebui sa te gandesti bine inainte de a face acest pas. Suedea e locul in care iti gasesti foarte greu pe cineva pentru ca sunt atat de multe reguli culturale de respectat si multa independenta, multe locuinte perfecte pentru cineva singur.
Totusi, ca sa iti gasesti un partener si sa ajungi la intalniri trebuie sa mentii totul casual si sa incepi si sa termini intalnirile cu imbratisari, nu cu saruturi. Si inca ceva: daca mergi la intalniri si beti cafea impreuna ai grija sa nu o bei si cu altcineva. Suedezii tin mult la exclusivitate, deci daca mergi la o cafea cu cineva ai deja ganduri serioase si urmaresti o relatie de durata.