Site icon RATB

Invatarea pe cont propriu, cea mai buna abordare ca sa fii mereu cu un pas inaintea celorlalti

Invatarea pe cont propriu iti permite sa experimentezi si sa inveti mai usor orice iti doresti

Intr-o epoca in care avem acces la tot mai multe resurse gratuite sau contra cost in on-line si la o multime de materiale educationale pe care le putem parcurge si singuri, fara ajutorul altei persoane, invatarea pe cont propriu a devenit o constanta.

E bine sa ne obisnuim cu ea, sa avem mereu cursuri si materiale pregatite pentru a ne dezvolta in directiile dorite. E nevoie de timp si de ambitie ca sa te tii de treaba si sa studiezi serios, dar daca iti place ce inveti si ai si instrumentele necesare, metodele cele mai bune de invatare vei reusi cu siguranta.

Sa fii autodidact e ceva obisnuit astazi. Ai YouTube, ai site-uri care ofera gratuit sau pentru sume modifice cursuri si materiale foarte bune pentru studiu individual, ai si oameni, profesionisti si experti in domeniile respective, care sa te indrume. Foarte multi profesionisti au inceput sa descopere cat de mult le place domeniul in care activeaza si in prezent si in care castiga bine de la niste cursuri on-line pe care le-au urmat de unii singuri.

Invatarea pe cont propriu iti aduce doar avantaje. Pe de o parte, poti sa incerci diverse cursuri si materiale gratuit, vezi ce iti place. Ai de unde alege, ai toate formatele posibile la dispozitie, poti studia in ritmul tau si nu esti stresat de note sau de calificative.

Pe de alta parte, sa inveti pe cont propriu implica si o creativitate mai mare, poti sa descoperi singur metode care te ajuta sa retii si sa te dezvolti in directiile dorite. Constructia materialelor pentru cei care vor sa invete singuri este una foarte bine structurata, te ajuta enorm sa retii si sa pui in practica de fiecare data tot ce inveti intr-un timp dat.

Dar de ce ai avea nevoie de invatarea pe cont propriu?

Diplomele nu mai sunt de folos. S-au dus vremurile in care diploma iti garanta si un job bun si sigur, bine platit. Angajatorii se uita mai mult la ce stii sa faci, la cum te descurci si daca te poti acomoda, cat de bine colaborezi in echipa, ce portofoliu ai. Conteaza enorm sa fii motivat, sa dai dovada de proactivitate. Degeaba ai diploma de Harvard daca in practica nu prea stii sa faci multe si tot ce stii e doar in teorie. La angajare si la interviuri se pune accent pe ce poti face nu pe ce spune diploma despre tine.

Vrei sa profiti de noile joburi create de tehnologii. Ca sa poti sa te angajezi mai usor pe un post nou vei avea nevoie de anumite abilitati care au legatura cu noile tehnologii. Inveti pe cont propriu tot ce poti despre marketing digital, despre social media si promovare, despre editare in softuri complexe si ai de castigat atunci cand participi la un interviu.

Nu mai dai bani pe educatie formala, reusesti sa inveti tot ce ai nevoie pentru noul tau job din materialele si resursele pe care le gasesti la dispozitie oricand in on-line.

Inveti sa te autodisciplinezi si sa respecti un anumit program. Sa inveti de unul singur nu e usor. Desi tu iti faci programul si poti sa iti programezi orele de studiu la inceput va fi foarte greu sa te tii de el. Dar prin ambitie si prin disciplina vei reusi sa duci la capat procesul de invatare. Si iti va fi de folos la viitorul job pentru ca vei respecta deadline-uri, te vei incadra in timp si vei putea sa rezolvi toate sarcinile in timpul alocat lor.

Cum sa inveti pe cont propriu mai usor?

Exit mobile version