Nu toate joburile sunt atat de plictisitoare…

Esti nemultumit de locul de munca pe care il ai sau te gandesti deja sa iti dai demisia pentru ca nu este ce ti-ai dorit? Ar fi bine sa te gandesti de doua ori inainte sa iei o decizie. Locurile de munca, si asa putine, sunt destul de greu de gasit. Pentru unele te lupti cu sute de oameni ca sa intri pe respectivul post, pentru altele nu prea ai concurenta…

In lume exista multe joburi pe care nu si le doreste nimeni si care sunt bine platite. Numai sa iti doresti sa lucrezi si vei gasi jobul ideal, chiar daca este un pic cam ciudat si presupune anumite abilitati.

Iti alegi locul de munca sau locul de munca te alege pe tine? Nu stim care ar fi raspunsul exact la aceasta intrebare. Stim insa ca pentru toata lumea exista, acolo, undeva, un loc de munca perfect pentru abilitatile si priceperea fiecaruia. Cele mai bune locuri de munca au si salarii bune, te duci la munca de placere si totul poate fi o joaca pentru tine, daca te pricepi bine la ce ai de facut.

Daca unele sunt obisnuite, ai mai auzit de ele, altele sunt cel putin ciudate si e nevoie de un anumit tip de angajat. Ciudatenia nu vine neaparat din jobul respectiv, ci din sarcinile pe care ti le-ar putea trasa angajatorul. Nu intelegeti prea bine la ce ne referim? Gasiti mai joc exemple concludente de joburi pe care nimeni nu si le-ar dori, dar care sunt destul de bine platite.

1. Profesionist in somn. Da, e o meserie reala si e foarte cautata in Finlanda. Finlandezii vor sa aiba hoteluri unde lumea sa se simta bine si sa se poata odihni in paturi relaxante. Asa ca angajeaza periodic oameni specializati pe… somn, care testeaza confortul paturilor din camerele de hotel.

In fiecare noapte profesionistul intr-ale somnului doarme in cate o camera diferita si scrie un review despre cat de satisfacut a fost de experienta. In baza acestor pareri avizate hotelierii fac anumite schimbari pentru a transforma experienta clientilor intr-una cat mai placuta.

2. Supraveghetorul vopselei care se zvanta pe perete. Iarasi nu e vreo gluma, e un job adevarat. Vopseaua, odata aplicata pe un suport, are un timp de zvantare. Un barbat din Marea Britanie are acest job ciudat si se tot uita cat e ziua de lunga la fel de fel de tipuri de vopsea, urmarind cat de bine se zvanta, in cat timp, daca apar schimbari de textura sau de culoare. E plictisitor, dar macar esti expert in vopsea cand termini ce ai de facut intr-o luna.

3. Urmaritor de Netflix full-time. Ce poate fi mai relaxant decat sa te uiti la televizor toata ziua. Si mai iei si bani pe acest „job”. Cineva chiar are acest job si are contract direct cu Netflix. Angajatul se uita la tot continutul inainte de a fi lansat, il evalueaza si ii asociaza etichete, pentru o filtrare mai usoara si o gasire rapida in baza de date enorma. Asa, cand intram pe Netflix, vom gasi imediat orice fel de film si serial dorim sa vedem impreuna cu familia sau cu prietenii.

4. Impingator in tren. Oshiyas. Nu stiti ce inseamna cu siguranta, dar e un termen foarte popular in Japonia, acolo unde trenurile chiar merg bine si ajung la timp la destinatie. Acesti angajati au o singura misiune: sa impinga oamenii in tren cat pot ca sa se inchida usile. Ei sunt impinsi dinspre partea exterioara spre interior. E o problema de siguranta pana la urma si ai nevoie de asemenea angajati mai fortosi, care sa „indese” bine toti calatorii in vagoane pentru a se evita accidente nedorite.

Bocitor profesionist. Intalnim si in Romania asa ceva, bocitoarele de meserie pe care le tot vedem pe la inmormantari cu „staif”. In Asia de Sud-Est e chiar o traditie prin care cei decedati trebuie sa aiba inmormantari zgomotoase ca sa fie totul bine cu sufletul lor. Asa ca se angajeaza bocitori si bocitoare profesionisti/e care plang de nu mai pot, desi nu stiu cine e decedatul, nu au nicio legatura cu el. E si asta o meserie si uneori avem nevoie de cineva care sa arate cat de rau ne pare dupa x sau y care a plecat prea repede dintre noi…

„Mulgator” de serpi. Multe specii de serpi din intreaga lume au venin foarte periculos. Unele tipuri de venin sunt folosite si in scop terapeutic. Nu stai sa te muste sarpele, trebuie sa colectezi veninul de la el. Si cineva trebuie sa se ocupe de acest lucru. Sunt angajati care stau toata ziua si „mulg” veninul de la anumite specii de sarpe in niste borcane speciale, cu o membrana unica deasurpa gurii lor. Veninul e folosit mai ales la obtinerea unui antivenin si a altor medicamente eficiente impotriva muscaturilor de sarpe.

Tester de mancare pentru caini. Asa cum cineva testeaza parfumurile sau jocurile video, asa avem si oameni care se ocupa de testarea sortimentelor noi de … mancare pentru caini. Se testeaza oase, bucati de carne, biscuiti pentru catelusi. Importante sunt textura si aroma, asa ca oamenii angajati sa faca asa ceva au mare grija cand se ocupa de fiecare mostra pusa la dispozitie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *