Ești pe punctul de a face o investiție importantă și vrei să te asiguri că nu comiți cea mai mare greșeală din viața ta. Deja vorbim de o sumă care poate ajunge să însemne foarte mult pentru tine, iar o greșeală nu este sub nicio formă una dintre opțiuni. Din fericire, suntem aici pentru a-ți oferi câteva sfaturi și puțină îndrumare. Iată la ce trebuie să te uiți dacă vrei să identifici un imobil de calitate pentru tine și familia ta.

Atenție la prețurile false 

Sau poate nu doar false, dar la prețurile care sunt fie foarte mici datorită calității proaste, fie foarte mari datorită contextului pandemic în care ne aflăm în prezent. Toate piețele și industriile au suferit foarte multe modificări și o gamă mare de prețuri și sectoare au fost afectate. Asta a dus la creșterea foarte rapidă a prețurilor la unele tipuri de locuințe. În realitate, este greu să estimezi dacă noile prețuri sunt justificate sau chiar riști să plătești prea mult pentru o locuință care nu își merită banii.

Dacă tot îți dorești să cheltui câteva zeci de mii de euro pentru a achiziționa un imobil, vei fi foarte recunoscător că ai plătit câteva sute pentru a primi o ședință de consultanță în această direcție. Poate fi o consultanță de investiții sau una financiară, dar mereu este bine să ceri sfaturi.

Utilarea apartamentului și beneficii

Prețurile apartamentelor pot fi similare deoarece piața este făcută și calculată pentru a pune preț pe fiecare metru pătrat locuibil. Deci 2 apartamente de 3 camere, cu aceeași suprafață pot avea prețuri similare, dar ce se află în interior contează mai mult decât suprafața. Degeaba cumperi un apartament foarte utilat, dar care nu mai are spațiu. De cealaltă parte, nici prea mult spațiu inutil nu este indicat. Trebuie să găsești un echilibru între ele, iar acest lucru necesită cercetare de piață.

Evident, în prezent, apartamentele și orice imobile trebuie să aibă sisteme de încălzire cu centrale termice performante. Dacă vei vedea nume precum Ariston Cares S 24 sau Viessmann Vitodens 100-2 25 kW, vei știi că ai găsit un proprietar care a luat decizii bune pentru instalație sanitară a apartamentului. Cele mai multe greșeli se pot face atunci când cumperi apartamente cu sisteme învechite sa uzate.

Comunitatea, cartierul, constructorul

Elemente foarte importante pentru nivelul de trai sunt și comunitatea din care vei face parte, dar și calitatea construcției. Prețurile pot fi mai mari pentru zonele rezidențiale, dar este extrem de important să ai o comunitate selectă în jurul tău și al copiilor tăi. Da, cu un buget mare poți cumpăra un imobil foarte calitativ și excelent chiar în inima orașului, dar în funcție de preferințe, vei putea să alegi și o zonă rezidențială unde totul este mult mai liniștit.

Cu cât comunitatea este mai elaborată și conține oameni de calitate mai mare, cu atât acest lucru se va reflecta în aprecierea clienților care vor cumpăra și locui în acel cartier rezidențial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *