Site icon RATB

Lecturi de toamna-cele mai bune carti de citit in serile mohorate de toamna

Toamna e momentul potrivit sa reincepi sa citesti seara, inainte de culcare, cartile pe care nu ai apucat sa le parcurgi pe timpul verii

Odata cu venirea toamnei si a zilelor cu multe ploi, cu frig si cu temperaturi deloc prietenoase vei sta mai mult in casa. Serile vor deveni mai plictisitoare, asa ca ar fi bine sa te “inarmezi” cu cateva carti bune si sa te bucuri de cele mai interesante povesti si povestiri in zilele si seriole mohorate de toamna.

Daca nu ai apucat sa citesti prea mult vara care tocmai s-a incheiat poti recupera lejer toamna asta. Se anunta o toamna capricioasa si lunga, asa ca vei avea timp foarte mult sa termini de citit tot ce ti-a mai ramas pe lista de lecturi de anul acesta. Nu stii ce lecturi sa alegi pentru serile de toamna? Ti-am pregatit mai jos cateva titlul interesante, care te vor captiva de la primele randuri si iti vor oferi acces intr-un univers perfect pentru o seara care te va scoate din monotonie.

Anatomie: O poveste de dragoste de Dana Schwartz. Un roman captivant cu accente gotice, cartea Danei Schwartz este o lectura perfecta pentru o seara mohorata de toamna. Actiunea este plasata in secolul 19, la inceput, in Ediburgh, unde o tanara isi doreste sa devina chirurg. Insa ca sa treaca de examen, ea are nevoie de multa practica, cat mai multa.

Oportunitatea vine atunci cand apare Jack Currer, un barbat care incearca sa supravietuiasca intr-un oras in care oamenii nu au timp… sa moara vanzand cadavre. In jurul celor doi se tese o poveste plina de mister si de romantism, o poveste de iubire mai presus de orice, accentele gotice sunt de observat peste tot. Desi multe detalii pot sa fie destul de grafice, romanul este unul care merita atentia ta si te va captiva de la primele randuri.

Aleasa Dragonului de Naomi Novik. Daca vei ajunge sa citesti romanul il vei indragi sau il vei uri. Cale de mijloc de nu exista. Putina magie, o poveste excelent spusa, romantism si personaje pe care nu ai cum sa le uiti. Asa s-ar descrie pe scurt cartea lui Naomi Novik. Agnieszka, personajul principal, locuieste intr-o vale cu peisaje pitoresti, la marginea unei paduri magice. Protectia satenilor amenintati mai mereu vine de la un vrajitor puternic pe nume Dragon. La fiecare zece ani, Dragon ia o tanara din vale pentru a-l ajuta in turnul sau.

Desi Agnieszka isi iubeste valea si tot ce se afla in ea se teme, la fel ca toti ceilalti locuitori, de padurea malefica de la marginea vaii. Alegerea vrajitorului va fi Kasia, cred locuitorii, o fata frumoasa, curajoasa, si desigur nu Agnieszka. Dar teama ca tocmai ea va fi aleasa vrajitorului este si mai puternica… Romanul iti dezvaluie din primele pagini o lume fantastica, fantastic de frumoasa si in acelasi timp un univers atipic pentru un roman din aceasta categorie.

Cu adevarat smecher de Maureen Johnson. E o carte captivanta si foarte bine scrisa. In 1936, fiica si sotia fondatorului Academiei Ellingham, o scoala privata din Vermont, sunt rapite si singurul indiciu despre ce s-a intamplat este un cantec tip ghicitoare. Revenind in prezent, Stevie Bell, o fata obsedata de cazurile nerezolvate, inscrisa la Academia cunoscuta, este convinsa ca va putea descifra misterul din spatele rapirii.

Numai ca intre timp apare din nou un caz misterios tot la Academie si acelasi cantec tip ghicitoare. Cineva a scapat nepedepsit si Stevie incepe cautarea adevaratului criminal, punandu-si la incercare abilitatile sale de detectiv modern. Daca va reusi sau nu sa descopere ce s-a intamplat in ambele cazuri ramane sa aflati citind cartea lui Maureen Johnson intr-o seara mohorata de toamna sau in mai multe seri.

Fata in alb de Lindsay Currie. Pentru cei care sunt fanii povestilor de groaza care se desfasoara in preajma Halloween-ului romanul „Fata in alb” e perfect. Actiunea are in centru o fata de 12 ani, Mallory, care traieste in Eastport, un loc faimos pentru toate legendele sale legate de fantome si locuri bantuite. Desi multe dintre povestile care circula prin oraselul in care locuieste sunt doar povesti, o fantoma anume vrea sa ii strice viata micutei Mallory.

De cand a ajuns in oras a avut doar cosmaruri, a dormit prea putin asa ca este de parere ca multe dintre povestile care nu sunt luate in seama ar putea fi reale. Cand Mallory intalneste o femeie in varsta si in realitate, aceeasi pe care a visat-o, nu stie ce sa faca. Cu tot orasul care se pregateste sa celebreze prima aparitie a fantomelor, Mallory porneste intr-o aventura periculoasa pentru a elucida misterul „Sweet Mallory”.

Casa Hollow de Krystal Sutherland. Este un basm modern intunecat, foarte bine scris, cu foarte multe momente in care te intrebi daca sa continui lectura sau nu, dar pana la urma te lasi purtat de firul narativ si mergi pana la capat. Trei surori Hollow dispar pentru o luna in vremea copilariei, dar revin printre cei dragi. De atunci li se intampla foarte multe lucruri bizare.

Peste zece ani sora mai mare dispare iarasi in mod misterios, cele doua surori trebuie sa isi dea seama ce li s-a intamplat cand au disparut pentru prima data ca sa o gaseasca pe sora lor. Iris, una dintre surori, merge pe urmele surorii sale, dar pe masura ce se apropie de adevar raspunsurile la intrebarile sale par din ce in ce mai intunecate si mai misterioase. Care e secretul din spatele disparitiei si cum se va termina cautarea surorii mai mari, pe toate le veti afla din cartea lui Krystal Sutherland.

Exit mobile version