Site icon RATB

Locuri de munca la mare cautare in 2021

In 2021 angajatorii vor fi dispusi sa angajeze in domenii cheie

Anul 2020 a fost unul al marilor provocari pentru toate afacerile si pentru toti patronii. Criza economica, recesiunea globala, numarul tot mai mare de angajati care devin indisponibili sau vor sa lucreze in anumite conditii, toate au dus la o problema majora pe piata muncii.

Recalificarea a devenit sport national, cei care nu au mai putut lucra in domeniul lor au inceput sa se gandeasca la alte meserii si sa incerce lucruri pe care nu le-au mai facut pana atunci. Multe „meserii” au disparut pentru ca nu a mai fost cerere pentru ele, au aparut si altele moderne. Oricum am privi piata muncii din 2020 vom constata ca directia in care se indreapta nu este una prea buna. Cu toate astea sunt si locuri de munca pe care le vei putea „vana” in 2021 si care vor fi la mare cautare.

Sa gasesti un job bun in 2021, unde sa nu ai mereu problema disponibilizarii, va fi foarte greu, daca nu imposibil. Piata locurilor de munca este si asa afectata de toate schimbarile ce au avut loc pana la momentul 2021. Unele joburi au ajuns sa nu mai fie cautate deloc, altele noi au aparut, dar cer multa experienta din partea oamenilor.

In 2021, daca vrei sa te angajezi, va trebui sa ai experienta serioasa, sa vizezi doar joburi unde partea practica a foarte importanta si joburi care pot oferi un real ajutor in aceste vremuri. Pe site-uri de recrutare, in ziare sau pe diverse portaluri care aduna multe oferte de locuri de munca, iata doar cateva locuri unde poti incepe cautarile.

Ca sa nu pierzi timpul si sa alegi doar joburi care se vor cauta in 2021 am pus la punct o lista cuprinzatoare cu locuri de munca de care va fi nevoie in anul ce tocmai a inceput.

1. Dezvoltatori de software. Orice fel de job care are legatura cu dezvoltarea software va fi la mare cautare in 2021. Acum, mai mult ca oricand, depindem de calculatoare, de softuri de tot felul, de telefoane si tablete. Daca nu avem software de calitate si mereu imbunatatit nu vom avea cum sa ne descurcam cu lucrul remote.

Salariul pe care il ia, anual, un dezvoltator de software este de peste 100.000 de dolari, ai nevoie de un masterat in domeniu si de ceva experienta. Conteaza mult daca stii sa faci foarte bine ce ai invatat in facultate si daca ai si un portofoliu solid. Lucrezi lejer, faci ce iti place, vezi roadele muncii tale imediat si ajuti zeci sau mii de oameni, din toata lumea.

2. Specialisti care ofera suport pentru utilizatorii de calculatoare. Cand lucrezi doar cu fel de fel de dispozitive moderne s-ar putea sa intampini si multe probleme. Si cand nu stii ce sa faci si vrei sa iti continui munca te adresezi unei echipe de suport.

Asa scapi imediat de probleme, ai diagnosticare de specialitate chiar si remote si poti sa inveti si ceva din fiecare indrumare primita de la distanta. Nu ai nevoie de prea multa experinta, totul este sa fii un bun comunicator si sa stii foarte bine cum sta treaba cu un dispozitiv modern, din perspectiva unui utilizator. Salariile ajung si la peste 60.000 de dolari pe an.

3. Asistet medical. Cum depindem de calculatoare vom depinde din ce in ce mai mult-nu ca nu o facem deja-de asistenta medicala. Asistentii medicali buni sunt la mare cautare zilele astea, salariile sunt destul de mari, peste 70.000 de dolari pe an, depinde de tara unde lucrezi, dar si riscurile asumate sunt uriase. Ai nevoie de facultate de medicina, de experienta, de rezistenta la stres si munca uriasa in vreme de pandemie, dar daca iti place stiinta si esti pasionat, daca vrei sa ajuti oameni e jobul perfect pentru tine in 2021.

4. Manageri in constructii si manageri financiari. Sunt doua joburi care vor fi cautate in 2021. Pe de o parte, managerii de proiect, de constructii se asigura ca designul si specificatiile cladirilor sunt asa cum trebuie si ca proiectul e finalizat la timp si se incadreaza in buget. Se construieste mult si se va construi si mai mult, salariile sunt foarte mari daca esti bun, peste 95.000 de dolari anual.

Pe de alta parte managerii financiari sunt esentiali in timpul crizei economice foarte grave pe care incercam sa o depasim. Trebuie sa cheltuim mai putin si sa economisim cat putem. Afacerile sunt tinute pe linia de plutire doar daca ai alaturi un manager financiar care stie foarte bine sa inteleaga cifrele si sa le foloseasca in avantajul tau. Salariul anual depaseste lejer 129.000 de dolari.

5. Electricieni. Da, avem mare nevoie de ei pentru ca petrecem ore intregi in camere luminate, avem calculatoare, tablete, telefoane folosite non-stop. Si toate au nevoie de curent, la fel cum e nevoie de curent si pentru Internet, pentru servere pentru tot ce inseamna tehnologia din spatele tehnologiei.

Un electrician bun poate rezolva oricand o problema grava legata de o instalatie de curent si poate sa repuna pe picioare orice fel de business care depinde de curentul electric. Salariul anual este de peste 60.000 de dolari, nu e asa de mare, dar poti sa ai firma ta care presteaza servicii sau poti lucra pentru multe companii si vei castiga oricum foarte bine.

Exit mobile version