Multi politicieni nu au avut locurile de munca perfecte inainte de a intra in politica…

Toata lumea incepe de jos si ajunge intr-un punct al carierei in care este pe o pozitie, intr-o functie la care nici nu visa. Asa e firesc si prin aceleasi etape au trecut si politicienii si liderii politici cunoscuti la nivel mondial. Pe unii i-a ajutat, pe altii i-a incurcat tot acest proces anevoios de a gasi jobul perfect si de a afla la ce esti bun si la ce nu. Anumite locuri de munca au fost definitorii pentru liderii lumii moderne, altele nu au reusit decat sa le aduca un venit si cam atat, nu au invatat mai nimic din ele…

Cand ii vezi la televizor, pe scene, in timpul unor discutii te gandesti ca toti liderii politici au avut mereu un job extrem de bun si de bine platit. Adevarul e ca nimeni nu a ajuns unde e astazi direct de pe bancile scolii. Nu. S-a muncit, s-a sperat, s-au incercat de toate doar pentru a avea ceva bani de buzunar sau bani ca sa supravietuiesti. Si la final a venit si rasplata, o functie pe care ti-ai dorit-o inca de cand erai tanar sau de cand erai doar un pici. Iata care au fost primele joburi ale celor mai importanti lideri din prezent, dar si din trecut.

Silvio Berlusconi. Este o personalitate italiana foarte cunoscuta, prim-ministru si om politic respectat. Insa inainte de a fi un politician de top a avut mai multe locuri de munca, printre care si cel de cantaret pe vase de croaziera. A vandut si aspiratoare in tinerete, dar a constatat ca acest job nu ii aduce atat de multe satisfactii, asa ca a mers pe vase de croaziera ca sa cante. A mai cantat si in baruri de noapte cat era pe uscat ca sa isi „intretina” vocea. Dupa un timp a renuntat si la acest job pentru a face Dreptul. Si-a facut propria companie de constructii, care construia de toate in Milano. Din 1971 a avut si compania sa de cablu, Telemilano, transformata mai tarziu in Mediaset. A creat si o companie stil holding, Finivest care detinea Il Giornale si clubul de fotbal AC Milan.

A intrat in politica si si-a fondat propriu partid, Forza Italia, prin 1993. A castigat in 1994 postul de prim-ministru, a castigat si in 2001. In 2011 a fost nevoit sa renunte la functia sa.

Papa Francisc. Actualul Papa nu a avut o functie in biserica de la inceput. A maturat holuri, a facut teste chimice cat era tanar, a fost paznic la un club de noapte. Nu s-a dat laoparte de la munca si a stiut mereu ce isi doreste de la viata. O vizita in Roma l-a adus mai aproape de biserica. In timpul unei rugaciuni alaturi de un enorias a avut o revelatie si a devenit preot, urmand sa devina episcop. In martie 2013 a fost ales Papa. Era perfect pentru aceasta functie.

Tony Blair. Fost prim-ministru Tony Blair a cochetat cu stand up-ul si a avut si o formatie rock numita Ugly Rumors. Nu a fost mandru de aceste doua joburi pe care le-a avut, al doilea fiind cel de cantaret/solist rock. A ajuns sa faca parte dintr-o formatie rock pentru ca a stiut versurile de la o melodie la o auditie. A vrut sa fie si manager de formatie, dar a esuat, asa ca a intrat in politica. Succesul sau a fost mai mare ca in cantat, asta desi a fost cel mai controversat si mai ciudat politician pe care l-au avut britanicii pana acum.

Thorvald Stauning. Este un prim-ministru danez, primul din tabara socialistilor danezi. Nascut in Copenhaga, tanarul Stauning si-a castigat primii bani sortand… tigari/trabucuri. El le sorta in functie de culori ca sa poata fi bagate in cutiile corecte. Cutiile erau sigilate si bagate la presa, dupa care erau ambalate. A tinut cont de toate tigarile pe care le avea si se ocupa si de depistarea oricaror imperfectiuni legate de procesul de sigilare a cutiilor. A mai fost liderul Uniunii Sortatorilor de Tigari/Trabucuri, editor de publicatie, de revista, dupa care, in 1906 avea sa fie ales membru al Parlamentului. In 1916 devenea prim-ministru din partea socialistilor. In 1932 iar a castigat alegerilie, cabinetul sau a ramas la putere pana la ocupatia nazista a Danemarcei ce a inceput in aprilie 1940.

Joseph Stalin. Nascut in Gori, in Imperiul Rus, Stalin a avut un tata cizmar si mama servitoare/menajera pentru diverse persoane bogate. Joseph a vrut sa faca scoala, a castigat si o bursa la Seminarul Spiritual Tiflis, dar dupa un an a devenit ateu. A publicat poezii scrise in georgiana in ziare locale, s-a implicat si in politica in tinerete. In 1899 a fost exmatriculat de la seminar pentru ca nu si-a platit taxele si nu a venit la examenele finale. A descoperit scrierile lui Vladimir Lenin si, inspirat de tot ce citise acolo, a facut parte din Partidul Social Democrat al Muncii din Rusia. A fost si angajat la un birou care se ocupa de previziuni meteorologice cand avea 21 de ani. Acolo observa si tinea o evidenta a datelor meteorologice la observatorul din Tiflis. Cand politia secreta a tarului a venit dupa el a renuntat si la acest loc de munca. Mai tarziu, din 1903, s-a alaturat bolsevicilor lui Lenin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *