Google Assistant ne poate ajuta in foarte multe feluri daca stim ce sa ii cerem

Asa cum Amazon are Alexa si Apple are Siri, Google are si el asistentul sau virtual, Google Assistant. De la lansarea din 2016 Google Asssistant a reusit sa se dezvolte foarte mult si e poate cel mai avansat si mai dinamic dintre asistentii prezenti pe piata la ora actuala.

In esenta Google Assistant iti permite sa ceri diverse lucruri si sa ai comenzi vocale foarte simple, in urma carora vei vedea diverse rezultate pe ecrane sau le vei auzi in boxele Google. Cauti, dai comenzi, activezi diverse dispozitive conectate la Internet si la Google Assistant, discuti cu el exact cu o faci cu un prieten.

Pe langa control si oferirea accesului la diverse informatii doar prin comenzi vocale, Google Assistant poate face mult mai multe lucruri pentru tine, iar unele nu sunt atat de evidente.

Avantajul principal al Google Assistant tine de conversatia continuata. Cu alte cuvinte Spui „Hey, Google”, se activeaza asistentul virtual, dupa care el asculta in continuare ce ai de spus fara a mai fi nevoie sa il activezi de fiecare data cand vrei sa ii ceri ceva.

Google recunoaste deja diverse voci, stie cine vorbeste si raspunde persoanei in functie de aceasta recunoastere vocala. Putem intreba mai multe lucruri in acelasi timp, Google Assistant stie sa se descurce si cu multitasking, intelege contextul si da cele mai bune raspunsuri in cel mai scurt timp.

Recent, Google Assistant a inceput sa primeasca si Driving Mode pe Android, o caracteristica foarte importanta pentru soferi. Deocamdata noua interfata de navigare a fost vazuta pe un Google Pixel 4 sau un Lg Velvet si incearca sa inlocuiasca Android Auto de pe telefoanele smart. Este suficient sa folosim comanda „Hey Google, let’s drive” si interfata respectiva se va lansa. E obligatoriu insa sa avem Google Assistant activ si configurat.

Daca ai o masa fara touchscreen vei avea acces la infotainment oriunde te vei deplasa. Din Google Maps se poate verifica daca exista aceasta caracteristica foarte simplu: un tap pe meniul settings si o selectarea a Google Assitant settings pentru a vedea daca este activat sau nu.

Ce alte lucruri interesante poti face cu Google Assistant? Descopera in randurile ce urmeaza.

Iti citeste stirile. Poti selecta ce fel de subiecte vrei sa caute Google Assistant si toate stirile despre subiectele respective vor fi citite cu voce tare. Astfel nu pierzi timp sa le parcurgi si poti face si altceva cat timp le asculti. Cu optiunea News din Meniul aplicatiei se poate activa aceasta functie, dupa ce alegem toate sursele si subiectele care ne intereseaza.

Data viitoare cand vrem sa vedem ce mai e nou in lume doar ii spunem aplicatiei de la Google sa le citeasca pentru noi, in limba dorita, cu un „Play the news”. Modalitatea de redare se poate controla exact ca la orice player cu ajutorul unor comenzi vocale simple de tipul Next, Stop, Pause. Se poate alege si o singura sursa din care sa iti iei informatiile.

Gestioneaza eficient remindere si liste de cumparaturi. Da, stii deja ca Google Assistant iti poate aminti niste lucruri, dar nu stiai ca poate sa iti aminteasca ceva cand ajungi intr-un anumit loc. Primesti notificarile vocale doar cand esti in locul respectiv. Trebuie sa setezi inainte unde locuiesti si unde lucrezi, locatia sa fie activata pe dispozitiv pentru ca aplicatia sa stie unde te afli si sa te notifice. Cu listele de cumparaturi e si mai simplu, poti sa ii spui sa adauge ce fel de cumparaturi vrei pe lista si sa iti aminteasca sa cumperi x si y, sa iti arate oricand lista de cumparaturi si ce ai cumparat deja.

Verifica pentru tine orare de zbor, zile de nastere, alte informatii utile. Pe Google sunt asa numitele Knowledge Graphs, adica niste misti cartonase virtuale care contin raspunsuri la intrebari frecvente, cu informatii extra implementate. Cu ajutorul suportului conversational poti sa intrebi Google Assistant ce vrei sa stii si el va accesa si iti va spune informatiile din aceste cartonase virtuale deja prezente pe Google. Stii imediat cat mai ai pana cand iti pleaca avionul, cine urmeaza sa fie sarbatorit dintre cunoscutii tai, dar si alte informatii foarte importante de care depinde activitatea ta curenta sau viitoare.

Converte rapid orice fel de date. Nu trebuie sa mai pierzi timp gandindu-te la diverse tipuri de conversii complicate. Cu Google Assistant e suficient sa ii ceri o conversie si in cateva secunde ai conversia facuta. Poti afla si ce ora e in x oras de pe Glob cand la tine y ora, poti converti din si in toate unitatile de masura cunoscute. Google Asssistant a oferi mereu doar informatii corecte si se va conecta la Google Search ca sa poata gasi cele mai bune surse pentru conversii.

Activeaza sau dezactiveaza setari din Android. De ce sa mai pierzi timp tot cautand setarile pentru diverse lucruri prin telefon cand ai Google Assistant. Ii ceri sa activeze sau sa dezactiveze ce vrei tu din telefon si in cateva fractiuni de secunde ai setarea respectiva activata sau dezactivata. Google Assistant iti cauta in telefon si gaseste setarile, dupa care aplica o comanda in functie de ce i-ai spus. Poti sa faci si un selfie prin comanda vocala, sa accesezi diverse caracteristici ale aplicatiilor. Aceasta caracteristica functioneaza foarte bine pe toate dispozitivele Pixel moderne, ceva mai recente.

Controleaza tot ce tine de Internetul Lucrurilor (IoT).Google Asssitant functioneaza cu multe dispozitive din universul IoT. In cativa pasi simplu se poate configura sa le activeze si sa le controleze de la distanta pentru ca tu sa iti poti face treaba mai usor. Toate dispozitivele smart se vor „imperechea” cu Google Assistant, Google Home, o aplicatie care colaboreaza cu Google Assistant va fi foarte utila cand vrem sa controlam orice avem smart in casa doar cu vocea noastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *