O cariera in politica poate fi cea mai mare provocare a vietii tale, dar cu mult curaj si ambitie o poti bifa fara probleme

Multi absolventi de liceu nu stiu inca ce facultate sa aleaga pentru a fi siguri ca au un job bun. Si pana la urma ce e un job bun? E unul bine platit, e unul in care faci ce iti place si practic nu muncesti nicio zi pentru ca adori tot ceea ce faci. Un astfel de job poate fi cel de politician. Dar merita sa te implici in politica in ziua de zi?

Orice politician reprezinta valorile si interesele unor oameni, unor comunitati, unor state, regiuni, tari. Rolul lor este pana la urma de a propune legi, de a sustine legi, de a fi atenti la tot din sfera politicului, la orice are impact asupra oamenilor. Un politician e implicat in campanii politice, scrie si propune legi, vorbeste in public, sustine anumite grupuri, participa la schimburi de idei si la dezbateri alaturi de alti politicieni.

Pe hartie pare un job perfect daca esti extrovertit, iti place sa vorbesti si vrei sa ramana ceva in urma ta, sa ajuti oameni si comunitati. In realitate, politica, asa cum e ea astazi peste tot, e foarte complicata si iti trebuie rezistenta mare si curaj ca sa ajungi sa o intelegi si sa mai fii si in politica intr-o functie importanta. Cariera de politician nu e deloc usoara, vei avea multe de facut, perioade mai bune sau mai putin bune, dar si multe obstacole de trecut atunci cand vrei sa schimbi ceva si sa aduci lucruri bune in comunitati, pentru oamenii pe care ii reprezinti.

Care ar fi motivele pentru care merita sa iti alegi cariera de politician?

Reprezentarea minoritatilor si altor grupuri marginalizate. In calitate de politician poti sa contribui la crearea si la structurarea politicilor publice. Orice politician poate reprezenta anumite grupuri de oameni, minoritati, oameni afectati de legi si politici. Din momentul in care devii politician cu experienta poti proteja, apara si lupta pentru cei care au mai putina putere, ai o implinire si un scop in viata din acel moment, te simti mai bine cand stii ca ajuti.

Impactul asupra comunitatilor. Politicienii pot influenta grupuri de oameni, comunitati, pot ajuta comunitatile, pot gandi si propune legi care sa imbunatateasca calitatea si valorile oamenilor. Stii ca prin deciziile tale si prin legile care reusesc sa treaca si sa fie aprobate vei schimba ceva chiar si in viata comunitatilor mai mici, cele la care nu prea se uita nimeni. Ca politician stii ca vei avea mereu ceva de spus si te vei putea lupta pentru comunitatile care conteaza pentru tine si pentru cei din jurul tau.

Calatorii si cunostinte noi. Esti mereu pe fuga, calatoresti mult, te implici si incerci sa ai de fiecare data cele mai bune abordari, iti faci cunostinte, intalnesti oameni care te pot ajuta sa faci o schimbare in regiunea ta, in comunitati. Daca iti place sa calatoresti mereu si sa cunosti cei mai faini oameni atunci jobul de politician e pentru tine. Descoperi oameni noi, culturi, grupuri pe care sa le reprezinti si incepi sa intelegi mai bine care e rostul tau ca politician.

Siguranta locului de munca. Spre deosebire de multe locuri de munca, daca esti ales politician sau esti politician independent, cu o oarecare experienta in politica, nu vei avea grija zilei de maine. Si daca nu mai esti politician la un moment dat sau nu mai vrei sa fii atat de tare implicat in politica poti sa scrii, sa ai alte joburi unde sa iti poti folosi puterea si influenta, tot ce ai invatat din politica ca sa iti asiguri un loc de munca foarte bun. Vezi tot timpul politicieni care isi gasesc imediat altceva de facut daca nu mai sunt intr-o functie atat de importanta, deci e un job excelent pentru cei care vor stabilitate mereu.

Salarii mari. Salariile politicienilor depind de multi factori, functie, locatie, experienta, tipul de politician. Ca toti politicienii castiga foarte bine, au si venituri in plus, iar daca mai sunt si alegi in Parlament, Guvern, alte institutii ale statului deja salariile depasesc cu mult pe cele maxime ale populatiei. Plus ca ai bonusuri, pensii mari cand ajungi la varsta de pensionare si nu iti faci griji deloc legat de veniturile de dupa varsta de pensionare.

Beneficii si pachete de beneficii si dupa ce nu mai esti in functie. De la asigurari medicale la pensii speciale, acces la servicii de calitate si posibilitatea de a mai ocupa si alte functii, pe toate le vei avea daca alegi sa devii politician. Va fi bine si pentru tine, dar si pentru familia ta, vei trai bine si nu vei duce lipsa de absolut nimic.

Avansare si dezvoltare profesionala. Poti fi promovat pe functii inalte, poti sa fii ales, sa candidezi pentru cele mai bune posturi din politica, poti sa iti gasesti relatiile perfecte si oamenii puternici care sa te sustinta indiferent ce alegi sa faci. Ai enorm de multe oportunitati pe care le poti explora si exploata, poti evolua si poti avansa usor, te poti dezvolta in ce directii doresti, capeti experienta si devii tot mai bun in domeniul tau de activitate. Nu ramai pe o functie toata viata, poti sa testezi si sa vezi in ce functie iti este cel mai bine si unde poti face cat mai multe pentru oamenii pe care ii reprezinti.

Recunoastere. Politicienii care au deja experienta si care reusesc sa ajunga in joburi importante le vor fi recunoscute meritele de catre presa, membri de partid, cetateni. Influentezi in bine vieti, comunitati, iti sunt recunoscute mereu meritele, esti respectat si apreciat pentru tot ce faci pentru semenii tai si pentru implicare. Daca esti o persoana care vrea sa fie mereu in centrul atentiei si sa aiba toata activitatea evaluata si rezultatele recunoscute si apreciate atunci jobul de politician e pentru tine.

Stimulare intelectuala. Vii cu teorii, cu propuneri, cu actiuni, gandesti critic, faci scenarii, evaluezi consecinte. Gandirea critica si abstracta implicata in rezolvarea problemelor aduse la cunostinta vor putea fi puse in practica mereu daca alegi un job de politician. Interactionezi cu alti intelectuali, faci schimb de idei, reusesti sa iti dezvolti gandirea politica si abilitatile de politician, totul pentru a deveni cat mai bun in ceea ce faci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *