Sunt multe locuri pe glob unde se poate castiga foarte bine in cele mai bine platite joburi

In vremurile complicate pe care le traim zilele astea tot mai multa lume este in cautarea unei alternative la salariul mult prea mic pe care il primeste, inca. Daca nu te multumeste salariul din tara ta te poti orienta, cel putin dupa ce trece, intr-un final, si pandemia de COVID-19 la alte tari unde veniturile medii anuale depasesc cu mult asteptarile salariatului obisnuit cu putin.

Sunt tari unde salariile medii din fiecare an ajung sa cumuleze mii de dolari sau de euro, depinde din ce perspectiva privesti. In aceste tari s-ar putea ca viata sa fie si ea foarte scumpa, dar macar ai o sansa la un trai decent stiind ca vei incasa sume destul de bune in fiecare luna.

Stim ca in aceasta perioada salariul si cresterile salariale sunt subiecte tabu. Multi angajati se gandesc cu groaza la ziua in care vor fi disponibilizati, altii incearca din rasputeri sa gaseasca n alternative la situatia dezastruoasa in care se afla. Cel mai simplu pentru oricine poate munci si vrea sa munceasca pe bani mai buni este, inca, plecatul in strainatate. Da, sunt tari unde lucrurile sunt foarte proaste din cauza pandemiei de COVID-19, dar aceasta pandemie nu va tine la nesfarsit.

E important sa ai mereu o perspectiva optimista asupra viitorului tau si sa incerci sa iti gasesti tara perfecta unde vei putea castiga foarte bine luna de luna si unde nu vei avea grija zilei de maine. La ce te uiti cand iti alegi tara? La salariul mediu lunar sau la veniturile medii anuale. Cu alte cuvinte te intereseaza sa stii cat castiga un angajat de acolo si daca se poate trai cu tot ce primesti de la angajator pentru munca prestata.

Ca sa iei cea mai buna hotarare ar trebui sa ai din start o scurta lista cu tari unde veniturile medii anuale chiar sunt excelente fata de ceea ce esti obisnuit sa primesti in tara. In lista de mai jos am adunat cateva exemple de tari care te vor intampina cu oameni gata sa te angajeze si sa te ajute si cu salarii mari.

1. Australia. In 2017 Australia se lauda cu un venit mediu anual de peste 49,120 de dolari, asta in contextul unui PIB de 49,882 dolari. Rata somajului in 2018 era de doar 5%. Lucrurile s-au schimbat radical dupa pandemie, e adevarat, dar Australia a reusit sa isi mentina destul de bine economia si pozitia in randul economiilor importante de pe glob. Pana inainte de inceperea pandemiei Australia era economia cu o stabilitate de invidiat. Acolo ai unele dintre cele mai mari companii din lume, ai industrii cheie functionale, minerit, agricultura, sectorul serviciilor merge bine si el. Desi e foarte mare ca intindere geografica, Australia are putini locuitori si e dornica de oameni care vin sa munceasca acolo si sa se stabileasca, intr-un final, in zona unde si-au gasit de lucru.

2. Belgia. Belgia nu e o tara foarte mare, dar poate asigura un venit anual mediu de peste 49,675 dolari, conform raportarilor din 2017. PIB-ul ei era de peste 46,300 dolari, rata somajului in 2018 era la 6.2%. Economia nationala care se tot dezvolta si se depaseste pe sine a dus la prezenta unor remuneratii foarte mari. Belgia e oricum avantajata datorita pozitiei sale geografice-are aceeasi granita cu Franta, Germania si Olanda. Preturile sunt mari, dar si piata muncii e foarte competitiva si poti castiga bine daca esti constant in ceea ce faci si iti dai silinta sa ai rezultate excelente oriunde lucrezi.

3. Norvegia. Venitul mediu anual ajunsese in 2017 la peste 51, 200 de dolari, la un PIB de 70,590 de dolari. Norvegia se lauda inca din 2018 cu o rata a somajului micuta, de doar 4%. Economia infloritoare a tarii se bazeaza pe petrol, pe energia hidroelectrica. Desi costa foarte mult sa traiesti in Norvegia, tara e un loc foarte placut de locuit, ai unde sa lucrezi si esti platit regeste fata de tara de unde ai plecat. Norvegia va ramane una dintre tarile nordice unde veniturile chiar te ajuta sa iti faci o viata cu de toate, fara lipsuri. Asta daca te implici si muncesti mult la inceput, reusesti sa dovedesti ca iti doresti sa obtii ceva si sa dai la schimb si seriozitate in tot ce faci.

4. Danemarca. In Danemarca, acum aproximativ trei ani se castiga anual, in medie, peste 51, 466 dolari, la un PIB de 49, 613 dolari. Rata somajului era in 2018 de 4.8%, in Danemarca sunt companii mari si importante si de aici si piata muncii care poate asigura mai multe tipuri de locuri de munca bine platite. Economia depinde de schimburile cu restul tarilor, baza este agricultura high-tech, dar si resursele naturale. Moneda ei nationala este una dintre cele mai stabile din lume.

5. Islanda. Daca mergi in Islanda vei gasi si acolo un venit mediu anual care depasea acum doi ani sau trei ani 61,700 de dolari, la un PIB de 52,150 dolari. Rata somajului era de 2,9%. Desi e intr-o zona geografica unde conditiile nu sunt atat de primitoare, Islanda se bucura de o economie foarte puternica, bine nisata, care functioneaza in orice conditii, chiar si acum, in pandemie. Software, finante, produse de toate tipurile, peste, dar si energie domestica produsa in cantitati mari per capita, iata cum s-ar defini in cateva cuvinte economia nationala islandeza. Turismul ajuta mult si inca o face, chiar daca mai timid, tot din cauza SARS-CoV-2. Cele mai bune salarii le gasesti in capitala tarii, dar si in marile orase din apropiere.

6. Luxembourg. E o tara mica, dar are un venit anual mediu de peste 63,000 de dolari la nivelul lui 2017. PIB-ul e de 109,192 dolari tot raportat la 2017, iar rata somajului ajunsese acum doi ani la un stabil 5%. Luxembourg are al treilea cel mai mare PIB din lume si o economie aproape perfecta si foarte puternica. Economia de acolo e dependenta de sectorul bancar, nu e nicio surpriza aici. De multe ori auzim expresia „inima verde a Europei” cand se discuta despre Luxembourg si asa si este, este una dintre cele mai verzi tari din Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *