Divorturile sunt uneori inevitabile

Care este cel mai des invocat motiv atunci cand vrei sa te desparti de persoana de langa tine? Cu siguranta ai auzit de foarte multe ori de celebra sintagma „nepotrivire de caracter”. E un termen foarte vag, posibil inventat de avocati si judecatori, ca sa le ofere o cale de scapare celor care nu mai vor sa fie impreuna. In afara de acesta mai sunt si altele ceva mai bizare si mai greu de inteles.

Anual sute sau mii de cupluri aleg sa divorteze, asta desi de multe ori exista o sansa de impacare. Divortul e o experienta traumatizanta pentru ambii parteneri, e ultima solutie daca sunt multe neintelegeri si daca exista si copii la mijloc. Motive de divort pot fi multe, fiecare cuplu le stie foarte bine pe ale sale. Insa de multe ori se exagereaza voit sau se pleaca de la un motiv care pentru multa lume ori e banal, ori este unul cel putin ciudat pentru oamenii obisnuiti.

1.3 milioane de dolari. Dupa 25 de ani de mariaj o femeie a depus cerere de divort punand astfel capat unei perioade foarte lungi in care in cuplu nu au fost probleme. Divortul nu a fost la intamplare. Cu 11 zile inainte de a decide ca vrea sa divorteze femeia castigase la loterie 1.3 milioane de dolari si a vrut sa se asigure ca nimeni nu ii ia banii. O instanta din Los Angeles a ajuns la concluzia ca actiunile femeii sunt contrare legislatiei in vigoare din vremea respectiva, anul 1999-2000, asa ca a obligat la plata intregii sume catre barbat.

Sotul a construit un zid in casa. Nu mai departe de 2009, o femeie din Germania a ales sa divorteze dupa ce sotul a refacut complet un zid din locuinta doar pentru ca era murdar. 15 ani de casatorie s-au dus intr-o secunda, insa motivul principal a fost completat si de obsesia sotului pentru curatenie si de mutatul mobilei si rearanjatul ei prin casa de fiecare data cand sotul avea ceva timp liber.

Barbatul a votat pentru Donald Trump. Multa lume a fost nemultumita de cel care a castigat alegerile americane, insa intr-un caz s-a ajuns si la divort. 22 de ani de casnicie fericita au fost distrusi dupa ce sotia a aflat ca sotul a votat pentru Trump. Au inceput in casa discutii interminabile si asta a pus capac, ducand la un divort rapid. Asa ca data viitoare cand votati aveti grija ce spuneti sotiilor.

Pentru ca el a divortat primul. Imediat dupa casatorie, la doar patru luni, un barbat din New York a divortat in secret de sotie in Republica Dominicana. Sotia nu a stiut de isprava sa timp de 22 de ani. Cuplul a avut si un fiu, viata mergea ca in orice alt cuplu fericit. Cand a aflat adevarul, atunci cand a vazut ca nu apare ca proprietar al locuintei, femeia a divortat imediat ca sa isi apere intreaga avere ce ii revenea de drept.

Make-up-ul e de vina. Un barbat de 34 de ani a divortat de sotia de 28 de ani la cateva zile de la nunta, asta dupa ce a vazut-o fara machiaj. Barbatul a motivat divortul astfel: a fost dezamagit de cum arata mireasa fara machiaj si a crezut ca a vrut sa il pacaleasca atunci cand a realizat un machiaj perfect, care o avantaja… Totul a fost scos la iveala de… ocean. O baie in ocean a sters tot machiajul si barbatul a vazut cum arata sotia nemachiata. A fost picatura, fardul care a umplut paharul. Pana la divort nu a mai fost decat un pas.

Barbatul era „prea dragut”. O femeie a divortat de sotul sau pentru ca acesta era prea dragut. Tot timpul ii spunea Te iubesc, era un bucatar prea bun, din cauza mancarii prea gustoase femeia s-a ingrasat mult. Sunt lucruri normale care se intampla in cuplu, insa pentru multi, cand intervine rutina, deja e prea mult.

O scrisoare uitata. Dupa 70 de ani de casatorie, un barbat italian de 99 de ani a divortat de sotia sa dupa ce a descoperit scrisori de dragoste scrise unui iubit secret in anii 1940. Femeia a recunoscut imediat ca a avut o aventura si l-a rugat pe sot sa o ierte. Barbatul nu a vrut sa auda, si asta deoarece mariajul lor nu a fost unul fara probleme si fara certuri. La 99 de ani barbatul a ramas singur, dar a fost fericit ca a descoperit secretul ascuns atatia ani…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *