Multe motoare de cautare sunt mult mai bune decat Google sau Bing. Trebuie doar sa le descoperi

Google are 63.000 de cautari facute pe secunda, are si 90% din piata. Dar nu e singurul motor de cautare. Mai sunt si altele in afara de cele celebre, pe care le foloseste toata lumea. Unele sunt si foarte utile, poate mai utile si mai bine gandite decat Google… Daca nu vrei sa mai fii “prizonierul” Google sau Bing poti sa gasesti mai jos cele mai bune motoare de cautare mai putin cunoscute.

Nu ai auzit prea des de ele, dar e bine sa stii ca exista. Sunt motoare de cautare mai micute, care nu sunt atat de promovate, dar care tin la viata privata si care stiu sa isi faca treaba foarte bine, te ajuta ori de cate ori ai nevoie de ele. Uita de Google pentru cateva momente si incearca-le pe cele de mai jos si ai sa te convingi de calitatea lor si de acuratetea rezulatelor afisate de fiecare data cand le folosesti.

DuckDuckGo. Astazi viata privata in on-line este mai importanta ca oricand. Motorul de cautare DuckDuckGo nu stocheaza cautarile si datele utilizatorilor. Esti anonim cat cauti, datele tale nu sunt trimise mai departe publicitarilor, ai mereu o alternativa puternica la Google si la Bing si rezultate ale cautarilor la fel de relevante ca la rivali. Nu iti este localizata zona din care vii, nu stai mereu cu frica si esti liber sa cauti ce doresti pe motorul de cautare fara sa te temi ca datele datele vor fi colectate de motorul de cautare pentru scopuri pe care nu le intelegi preea bine.

Shodan. De fiecare data cand cauti ceva cu ajutorul motorului de cautare vrei sa gasesti rapid informatia dorita. Shodan duce totul la alt nivel. Shodan poate explora in totalitate IoT, Internet Of Things si cauta prin servere, camere web, camere de securitate, orice este conectat la internet si e online. Este doar pentru intreprinderi de servere si profesionisti din domeniul securitatii, care vor sa isi gaseasca dispozitivele si sa rezolve vulnerabilitati aparute in timp real in retele si in diverse sisteme.

TinEye. E un fel de motor de cautare doar pentru imagini si ajuta orice imagine sa fie usor de gasit si de cautat. E daca vreti un fel de motor de cautare „pe invers”, cauti fotografii si imagini cu imagini si fotografii reale, nu mai tastezi cuvinte cheie. Tehnologia de recunoastere a imaginilor scaneaza imaginea reala si de acolo motorul de cautare iti spune unde pe Internet apare imaginea si daca e schimbata in orice fel fata de original.

Ecosia. Poti sa ajuti mediul cautand orice doresti. Costul fiecarei cautari pe care o faci cu acest motor de cautare special, impreuna cu tot ce inseamna reclame ce apar pe paginile listate va contribui la procesul de plantare a copacilor in zonele unde e nevoie de ei cel mai mult. S-au plantat deja peste 61 de milioane de copaci in toata lumea, motorul de cautare respecta viata privata a utilizatorilor si foloseste surse de energie 100% regenerabile.

The Wayback Machine. A fost dezvoltat de Internet Archive in 1996, este un motor de cautare care indexeaza peste 300 de miliarde de pagini web diferite pentru a face un fel de jurnal al internetului. Daca stii adresa URL a unui site sau un cuvant cheie care te duce imediat la un site de cautat poti sa cauti mai departe orice a fost creat on-line, chiar si pagini sterse. Asa poti sa vezi cum arata aproape orice site si sa ai si detalii despre cel din trecut.

FindSounds. Daca ai nevoie de sunete de tot felul pentru prezentari poti sa le gasesti imediat cu ajutorul acestui motor de cautare foarte tare. Sunt efecte foarte multe, se pot descarca gratuit si sunt foarte usor de folosit dupa descarcare. Gasesti si site-ul de unde provin, le descarci intr-o secunda si sunt la o calitate foarte buna. Le ai grupate pe categorii, gasesti aproape tot ce ai nevoie si e un site si un motor de cautare foarte usor de inteles, intuitiv.

Dogpile. Nu te poti decide ce motor de cautare sa folosesti? Dogpile e un metamotor de cautare care integreaza rezultate de la motoare de cautare diferite si din directoare diverse. In doar cateva secunde ai toate rezultatele cautarilor pe care le-ar fi afisat trei sau patru motoare de cautare separate, mascota e Arfie, un catel care te ajuta sa ajungi rapid la toate rezultatele dorite.

Million Short. Isi doreste sa iti arate rapid cele mai relevante rezultate ca sa nu pierzi timpul in cautarea lor printre zecile de pagini cu rezultate afisate la cautari. Poti sa elimini 100-1 milion de rezultate din SERP, de unde si cautarea ceva mai speciala. Practic motorul de cautare iti arata niste site-uri pe care le-ai ratat la o cautare normala.

SearchTeam. Este un motor de cautare bazat pe colaborare, personalizare, pe editare in timp real. E un fel de platforma all-in-one de social media, poti adauga colaboratori in SearchSpace si poti sa dai la sharing orice feed. Oricine iti poate vedea rezultatele cautarilor, poate adauga altele si comenta asupra lor. Rezultatele personale de la cautari pot fi personalizate si editate, poti sa stergi rezultate irelevante si sa adaugi comentarii. Se salveaza si fiecare feed pentru referinte ulterioare, se incarca fisierele relecante in SearchSpace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *