Site icon RATB

Munca în Germania – la ce trebuie să fiți atenți?

Uniunea Europeană – inclusiv una dintre cele mai mari economii ale sale, piața germană – este un spațiu în care există libera circulație a bunurilor, capitalurilor, serviciilor și persoanelor. Prin urmare, nu există obstacole majore pentru ca un cetățean al unui alt stat membru al UE să decidă să emigreze și să lucreze în Germania.

Statele membre ale UE pentru a emigra și a lucra în Germania. La ce ar trebui să fiți atenți dacă vreți să lucrați într-un loc bun? Nu vă vom indica o anumită firmă sau profesie, dar vă vom arăta care sunt aspectele la care merită să acordați atenție.

Munca în străinătate în Germania – cel mai important lucru este pregatirea

Dacă doriți să lucrați în străinătate, trebuie să știți că este necesar să fiți bine pregătit și să cunoașteți reglementările legale din țara în care doriți să emigrați – Germania nu face excepție.

Cetățenii Uniunii Europene au dreptul de a intra și de a lucra în Germania fără viză sau permis de ședere – o comoditate considerabilă și mai puțină birocrație.
Pentru un loc de muncă care nu durează mai mult de trei luni, este suficientă o carte de identitate sau un pașaport actual.

Situația este ușor diferită atunci când este vorba de persoanele care intenționează să rămână în Germania pentru mai mult de trei luni – în această situație este necesar să aibă unul dintre statute:

solicitant activ de locuri de muncă
lucrător angajat
lucrător independent.

Cerințe mai stricte se aplică în cazul în care șederea dumneavoastră în Germania depășește șase luni. În acest caz, trebuie să demonstrați că:

că sunteți în continuare în căutarea unui loc de muncă,
aveți o perspectivă rezonabilă de angajare.
Țineți cont și de obligația de înregistrare, deoarece trebuie să o completați în termen de 2 săptămâni.

Munca în Germania – aveți grijă la contract!

Dacă v-ați găsit deja un loc de muncă în Germania, este minunat! Acum nu vă rămâne decât să semnați contractul. În acesta trebuie să specificați, printre altele, aspecte precum:

datele angajatului și ale angajatorului,
unde și când se va desfășura munca,
cuantumul salariului,
o descriere detaliată a sarcinilor care urmează să fie îndeplinite,
perioada de preaviz,
și multe altele.

Acest lucru nu este totul când vine vorba de a lucra cu o firmă germană. În plus, trebuie să țineți cont de cultura organizațională care predomină în țara respectivă. De exemplu, firmele din Germania tind să aibă o structură organizațională extinsă, iar fiecare poziție are sarcini și competențe strict definite. Firmele germane apreciază, de asemenea, trăsăturile de caracter, cum ar fi fiabilitatea, punctualitatea sau onestitatea, de exemplu.

Atât am vrut să vă scriem despre munca în Germania – sperăm că aceste cunoștințe vă vor fi de folos.

Mergeți la muncă în Germania cu GTV BUS!

Vrei să mergi la muncă în Germania, dar nu știi ce mijloc de transport să alegi? Contați pe GTV BUS.
Oferim transferuri zilnice din România către Germania direct la adresa dumneavoastră. Cu noi puteți lua până la trei bagaje – un bagaj de mână și 2 bagaje de până la 75 kg fiecare.
Rezervați-vă biletul de călătorie la: https://bilet.gtvbus.ro/ sau sunați-ne la numerele de telefon +40724325557 sau +40739454944.

Optând pentru o călătorie tur-retur, veți beneficia de o reducere suplimentară de 20 €.
Suntem unul dintre cei mai mari transportatori care oferă transferuri cu microbuzul din România către Germania!
Ocupă-te astăzi de trecerea ta și păstrează-te confortabil la muncă în DE!

Exit mobile version