Turism cultural sau un altfel de turism pentru vacante perfecte

Urmatorul concediu poate fi altfel decat cele din trecut daca te indrepti spre un turism cultural. Experienta pe care o vei trai in marile orase culturale ale lumii te va ajuta sa ai o perspectiva mai buna asupra culturii si diversitatii culturale si sa te bucuri de o vacanta perfecta.

Recomandarile de orase culturale te vor sprijini in alegerea unui traseu ideal. Fie ca alegi unul sau mai multe orase culturale din lista propusa nu vei fi dezamagit de ceea ce vei vedea si vei putea testa in zonele in care ajungi.

O vacanta obisnuita este cea in care iti alegi o destinatie si incerci sa vizitezi ce se poate in intervalul in care stai acolo. Insa poti sa ai o experienta mult mai placuta daca te gandesti la o excursie cu tenta culturala prin marile orase culturale ale lumii. Turismul cultural este la moda si este din ce in ce mai cautat. Turistii care aleg acest tip de turism merg intr-o destinatie pentru experienta si pentru a invata cate ceva despre cultura din zona respectiva. Participa la evenimente locale si festivaluri, viziteaza muzee, gusta din mancarea si bautura locala.

Un turism cultural poate fi si neintentionat, in sensul ca experienta turistica va cuprinde contacte cu oamenii locului, cu limba, obiceiurile, bucataria etc. E o parte inevitabila a oricaror vacante pana la urma, insa putem duce turismul cultural la alt nivel vizitand cateva dintre cele mai renumite orase culturale din intreaga lume.

1. Paris. Prima destinatie pentru turism cultural adevarat este capitala Frantei, Paris. Un melanj spectaculos de romantism, arta moderna si clasica, Parisul este plin de arta moderna, de moda, de festivaluri de film, de cinematografe si de tot ce tine de gastronomie. Bucataria frantuzeasca este cunoscuta in toata lumea si poate fi testata si „gustata” la fiecare colt de strada. Monumente si muzee sunt de vizitat cat pentru cateva zile de escapada in celebrul oras cultural. Cea mai buna perioada de vizitare este intre lunile iunie si august, septembrie si octombrie.

2. Ierusalim. Ierusalimul este singurul loc din lume in care culturile se imbina intr-un mix armonios. E singurul oras in care auzim clopote de la biserici cu Namaz si cu sunetul Shofar. Diversitatea culturala de aici e uriasa, arhitectura antica si moderna, stilul de viata, credintele, toate transforma Ierusalimul in cel mai frumos oras de vizitat intr-un tur cultural prin lume. Muzee, restaurante, baruri, monumente, orice gasesti acolo, si te bucuri de o experienta perfecta daca mergi in aprilie-mai si octombrie-noiembrie.

3. Roma. O simpla plimbare prin Roma te poarta in urma cu mii de ani, in Evul Mediu. Mostenirea culturala a orasului este restaurata si poate fi vazuta si astazi la Colosseum, la Forumul Roman la Piazza Venezia. Cea mai romantica destinatie din lume cucereste prin grandoare si eleganta, dar si prin arta, arhitectura si oameni gata sa iti ofere cate putin din cultura pe care stiu sa o pretuiasca. Cea mai buna perioada de vizitare ramane octombrie-aprilie.

4. Londra. Cultura cosmopolitana si un iz usor de lume veche, poate prea veche pentru secolul asta, iata ce poti gasi in Londra culturala. Cultura europeana antica si moderna se intretaie cumva in orasul britanic cel mai cunoscut, orasul regal este cunoscut foarte bine pentru mostenirea culturala conservata perfect si pentru arta creativa, pentru festivaluir de film, pentru bucataria unica in Europa. De la catedrale la muzee si monumente unicat, la strazi deosebite si localuri tipic londoneze, pe toate le poti admira in perioada mai-septembrie, cea mai buna pentru turism cultural.

5. Milano. Capitala modei, Milano te cucereste prin istoria bogata, prin arhitectura, oameni si mancare. O experienta clasica intr-un oras mai modern decat oricare altul pe care l-ai vizitat, iata ce ofera Milano turistilor care il includ pe un traseu cultural. Monumente istorice, oameni deosebit si urme ale unor civilizatii de mult apuse, pe toate le poti descoperi cel mai bine in perioada aprilie-mai si septembrie-octombrie.

6. Dubai. Dubaiul este cel mai somptuos oras cultural din lume, este sinonim cu luxul si opulenta. Arhitectura ornamentala fenomenala, hoteluri si resorturi extravagante, mall-uri uriase, cu asta vrea sa atraga Dubaiul orice turist in cautarea unei culturi altfel. Dubai ramane unul dintre cele mai futuristice orase in termeni legati de tehnologie sau arhitectura. Cea mai buna perioada de vizitare este din noiembrie pana in martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *