Partidele politice nu sunt mereu unele serioase

Daca vrei sa te implici in viata politica trebuie sa faci parte dintr-un partid. Independentii au si ei castig de cauza insa fara un partid puternic in spate nu ai cum sa faci ceva in politica. Un partid politic nu este altceva decat o organizatie care vrea sa obtina putere politica intr-un guvern, prin participarea in campanii electorale. In lume sunt si multe partide care nu prea au de-a face cu ideea de partid…

Partidele politice difera de la o tara la alta, au in spate ideologii mai vechi sau mai nou, au anumite valori in care cred si pe care le promoveaza. Insa nu peste tot gasesti doar partide care pot avea un cuvant de spus intr-o decizie politica. Sunt si multe partide care sunt infiintate doar pentru a reprezenta si pentru a aduce ideile unei anumite grupari, unui anumit grup de oameni cat mai aproape de idealul pe care il au acestia, acela de a avea o voce care sa conteze in societate.

Oricine isi poate face un partid daca nu vrea sa faca parte dintr-unul deja existent, sunt si partide care isi cauta membrii mereu si care vor neaparat sa aiba cat mai multi membri. Cele listate mai jos nu sunt neaparat foarte cunoscute si nu au extrem de multi membri, dar au avut un cuvant de spus intr-un anumit moment din istorie.

Partidul „Monster Raving Loony Party” din Marea Britanie. Britanicii sunt asi in parodie, asa ca nu e de mirare ca a aparut si un partid care ia politica peste picior si o trateaza ca pe o gluma buna. Fondat in 1982, partidul are si un manifest si multe idei traznite. De exemplu, membrii partidului isi doresc sa fie redusa datoria Marii Britanii prin vanzarea de castele catre Franta. Sloganul partidului este unul edificator pentru ce vor sa obtina oamenii din el: „Voteaza pentru nebunie”.

Partidul anarhist Pogo. Este cel mai ciudat partid din Germania, este denumit dupa un dans punk, si a devenit avocatul parazitilor sociali cum ii numeste pe cei care nu fac mai nimic pentru societate si tara. Toti cei care nu sunt angajati vor avea salarii full, cel putin asa isi doresc liderii partidului, iar Germania va trebui sa aiba frontierele din 1237. Ce e si mai ciudat este ca liderul vizionar al partidului este o… gorila. E interesant ca partidul are deja multi adepti, mai ales ca Germania se confrunta si ea cu somaj si cu oameni care raman fara locuri de munca pe o perioada lunga de timp.

Partidul rinocerilor. Este un partid din Canada care poate fi singurul din lume care promite celor care cred in el si fac parte din el ca nu se va tine de promisiuni. Multe dintre promisiunile partidului sunt si asa greu de pus in practica, de exemplu modificarea legilor gravitatiei. Cu toate astea sunt cativa care cred in ideile partidului si care incearca sa fie prezenti la intalnirile lunare care se desfasoara in diverse locuri si mai nou si pe Internet.

Partidul „Chiria e prea mare, frate”. Partidul este preocupat doar de chiriile din New York, care e prea mare. Succesul sau este destul de mare de vreme ce Jimmy McMillan a reusit sa stranga 40.000 de voturi pentru cursa dedicata guvernatorului, in 2010. De altfel chiria este o problema din ce in ce mai mare peste tot, nu numai in New York, trebuie sa ai bani suficienti si salarii mari ca sa poti face fata unei chirii lunare indiferent unde stai in SUA.

Partidul viitorului. Partidul olandez nu are nicio legatura cu vreun proiect S.F. sau cu idei marete despre viitorul tarii, al lumii. E despre mai multe petreceri in Olanda si despre distractie cat mai multa, lumea sa petreaca din ce in ce mai mult, asta isi doresc membrii sai. Ei mai vor sa existe si un Ministru al Petrecerii si sa nu existe limite pentru organizarea petrecerilor.

Partidul iubitorilor de bere. S-ar putea sa fie cel mai mare din lume daca ar avea ca adepti toti cei care beau bere in mod curent. In anii 1990 am avut mai multe partide legate de bere in estul Europei, si de atunci tot apar partide ale berii si numarul celor care cred in ele creste continuu. Versiunea ruseasca a partidului are mii de membri, in Polonia s-a mers si mai departe si partidul iubitorilor de bere are si 16 locuri in parlament. Daca ar fi la putere partidul iubitorilor de bere nu va fi cu siguranta mai bine, dar va fi foarte funny pentru tara in care acesta ajunge sa fie la putere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *