Platformele cu videoclipuri scurte sunt din ce in ce mai populare si pot reprezenta surse sigure de venit

Dintotdeauna a exista o dorinta de a posta videoclipuri ceva mai scurte si de a avea mereu ceva de vazut, dar nu atat de lung. Asa au aparut platforme de socializare cu videoclipuri scurte. Oricine poate posta ceva interesant care poate deveni viral in cateva minute sau ore. Ajungi la o audienta globala uriasa, ajungi rapid la utilizatorii interesati de continutul tau si nu pierzi timp mult editand sau postand, procesand zeci de videoclipuri foarte lungi.

Popularitatea acestor platforme este un semnal bun dat de useri: ei vor continut tip fast-food pentru ca nu mai au timp de atat de mult continut de calitate, dar prea lung, vor si ceva de „rontait” cat se ocupa de alte lucruri sau vor sa se relaxeze.

De la Vine, in 2013, si pana in prezent platformele de socializare cu videoclipuri scurte s-au dezvoltat intr-un ritm accelerat. Au avut zeci de mii de utilizatori la inceput, dupa care s-au adunat cateva milioane si miliarde de useri. Si asta fara sa faci prea multe lucruri, doar cu putin marketing de calitate si publicitate, functionalitati banale, dar foarte interesante pentru noua generatie de dependenti de Internet si social media.

Platformele de videoclipuri scurte au schimbat radical modul in care consumam si producem continutul in momentul de fata. Esti acolo sau nu existi in lumea digitala mai nou, asta e noua regula. Care ar fi cele mai populare platforme pe care ar trebui sa fii si tu? Iata o selectie a celor mai importante si mai interesante in continuare.

TikTok. Este cea mai populara si mai interesanta retea de socializare din prezent. TikTok are continut cu durate foarte scurte, la inceput erau filmulete de 30 de secunde, acum se pot posta filmulete si de 3 minute. Ceea ce atrage la TikTok e varietatea continutului si numarul mare de videoclipuri scurte care apar in Feed, un fel de Wall de pe Facebook. A fost lansat in 2017 ijn China, numele sau era la inceput Douyin, dar din 2018 toata lumea cunoaste reteaua de socializare ca TikTok. Aparitia TikTok asa cum il stim astazi s-a realizat dupa fuziunea cu Musica.ly, alta platforma de videoclipuri scurte. De atunci au aparut pe retea milioane de useri, sute de mii de filmulete postate zilnic si o multime de meme-uri funny, dar si cele mai noi tendinte din muzica sau dans.

Odata cu TikTok a aparut si o noua generatie de creatori de continut. In platforma se pot filma usor diverse videoclipuri scurte, se adauga muzica, efecte sonore, efecte AR. Cea mai importanta functie din perspectiva utilizatorilor e For You, un fel de feed infinit de videoclipuri si sugestii realizate cu un algoritm special care stie exact ce sa iti ofere odata ce ai dat un scroll si ai accesat cateva videoclipuri pe care le consideri interesante.

YouTube Shorts. YouTube a intuit nevoia oamenilor de continut usor de „digerat” si cat mai scurt si si-a lansat o platforma de videclipuri scurte. Dupa Stories a venit in mod natural Shorts, pentru toti cei care vor sa creeze continut scurt, „catchy” doar cu telefoanele mobile. Prima data platforma s-a lansat in varianta Beta in India, in septembrie 2020 si de atunci a reusit sa adune peste 6.5 miliarde de vizualizari zilnice. Acum Shorts e accesibil incet, incet global si oricine va putea sa posteze ce doreste, filmulete scurte, pe platforma celor de la YouTube.

YouTube Shorts are trei principii clare, creeaza, fii descoperit, urmareste. Pentru creatori e mai simplu ca niciodata sa creeze continut interesant si util pentru urmaritorii care nu au timp de videoclipuri lungi. Videoclipurile scurte din Shorts apar fix in acelasi loc cu restul videoclipurilor si sunt filtre speciale care ti le ofera doar pe acestea. Limita maxima admisa pentru Shorts e de 60 de secunde.

Instagram Reels. Facebook vine tare din urma si lanseaza in 2020 Instagram Reels, o varianta a YouTube Shorts de la Facebook. Primele teste au fost facute vreme de un an in Brazilia, pana la data lansarii oficiale. Utilizatorii pot inregistra, edita si posta videoclipuri de 15 secunde cu muzica, sunete, efecte video. Interfata de editare e inovativa, instrumentele de editare si prelucrare a filmuletelor sunt excelente, asa ca orice creator de continut pentru Instagram se poate bucura de un nou tip de continut usor de produs si foarte creativ. In prezent avem Reels in peste 50 de tari, inclusiv Japonia, Australia sau SUA.

Triller. Seamana mult cu TikTok, e despre muzica si videoclipuri, in videoclipuri ai oameni cantand si dansuri bazate pe melodii populare. Deci Triller e despre muzica si cam atat. E detinut de Proxima Media Sony Music, Universal Music, Warner Music si multi altii, Triler e special creat pentru fanii muzicii. Si Triller are multe instrumente pentru creatori, se pot edita videoclipurile, are inteligenta artificiala incorporata in instrumentele de editare, editarile se fac si automat. Se pot folosi piesele integrale, continutul postat fiind de 3 minute maxim.

Snapchat Spotlight. Spotlight a venit ceva mai tarziu, prin 2020. Aici apar videoclipurile virale ale utilizatorilor, snaps-urile despre care stim cu totii daca suntem deja familiarizati cu Snapchat. Apar tot felul de videoclipuri bazate pe interesele userilor, pe timpul de privit pentru un videoclip sau pe numarul de share-uri. Snaps-urile sunt postate pe Snapchat, dupa care sunt moderate si procesate de un algoritm complicat. Dupa acceptare toate snaps-urile apar in feed-ul audientei globale. Cele mai importante si vizualizate snaps vor aparea in feed mai mereu. Creatorii lor pot accesa un fond zilnic de 1 milion de dolari daca au astfel de snaps si sunt foarte cautate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *