Site icon RATB

SPECIAL CRACIUN: Preparete si ingrediente pe care nu toata lumea le prefera pe masa de sarbatori

Unele preparate de pe masa de sarbatori nu sunt placute de multa lume si ar fi de preferat sa nu apara acolo

Suntem obisnuiti deja sa manacam bine si variat de sarbatori, sa avem de toate si sa incercam cat mai multe preparate deliciose. Daca pentru unii Craciunul inseamna si mese pline de preparate din porc si dulciuri cat incape, cu cat mai multe variante posibile, pentru altii sarbatorile pot insemna meniuri bazate pe carne slaba sau pe preparate traditionale, fara prea multa carne. Depinde mult de gusturi si de preferintele fiecaruia in privinta mancarii. Sunt si unele preparate pe care nu le suportam si pe care nu le-am vrea prezente pe masa de Craciun…

Te-ai gandit vreodata ce nu ai vrea sa vezi pe masa de sarbatori? Toata lumea se gandeste ce sa puna pe masa de sarbatori ca sa fie cat mai mult de mancat si cat mai multe preparate pentru invitati si pentru rude. Este bine insa sa te gandesti si la preparatele si la ingredientele pe care multi nu le prefera si sa le eviti atunci cand iti gandesti toate meniurile de sarbatori. Unele dintre aceste preparate si ingrediente le vei regasi si in lista de mai jos.

Curcan gatit. Pentru multi curcanul e nelipsit de pe masa de sarbatori. Si e normal sa fie asa mai ales ca o carne de porc destul de grasa nu este o alternativa foarte buna pentru cei care sufera de diverse afectiuni. Carnea de curcan e sanatoasa, e usor de gatit, dar trebuie sa stii exact ce ingrediente sa folosesti ca sa te bucuri de un gust deosebit la final. Insa multa lume nu il suporta pentru ca are o textura mai deosebita si e foarte greu de gatit corect intr-un final, fara sa ai o carne fada si cu un gust cel putin ciudat. De aceea el e inlocuit cu puiul sau cu o carne de vita buna, insa daca vrem sa mancam ceva bun de Craciun alegem cu siguranta curcanul umplut cu de toate, cu niste vin si o crusta superba, bine gatit la cuptor, la foc mic.

Pastarnac. Il gasim si prin salatele boeuf, si prin supe, ciorbe de sezon, si prin alte tipuri de mancaruri care au si carne. Are o aroma deosebita si un gust aparte, insa multa lume nu il suporta in meniul de sarbatori. E sanatos, are vitamine si minerale multe, se poate gati si separat sau poate fi pus foarte bine in niste preparate exceptionale de sarbatori. Daca vei combina pastarnac cu miere si mustar s-ar putea sa ai cel mai bun preparat sau ingredient poate pentru urmatoarele tale incercari de mancaruri delicioase de sezon.

Sos de afine. Au o aroma deosebita, sunt pline de vitamine, dar in combinatia pentru sos cu alte ingrediente nu prea rezulta ceva care sa iti inspire prea mare pofta. Niste suc de lamaie ar putea ajuta, nu se consuma niciodata cu o carne pregatita, indiferent de care e ea. Merge insa de minune cu branza de calitate, cu biscuiti. Ii poate lua loc oricand sosul de menta sau orice alt sos care sa nu contina ceva cu o aroma si o textura atat de diferite.

Placinta care contine carne. Foietaj si niste carne cu multe ingrediente puse in ea si ai deja o bomba calorica. Foarte multa lume uraste placinta care contine carne, mai ales de sarbatori cand ai deja suficienta carne in toate felurile posibile. Poti sa o inlocuiesti lejer cu un preparta light dulce si sa renunti la carne ca sa faci o placinta foarte gustoasa si numai buna de servit ca desert dupa o masa copioasa si gustoasa.

Varza de Bruxelles. Da, iti place varza, dar varza de Bruxelles nu o suporti pe masa de sarbatori. Si ca tine sunt multi altii. Greseala fatala care distruge si gustul verzelor speciale este gatirea prea mult timp sau intr-o combinatie gresita. Varza de Bruxelles are un gust altfel decat al unei verze obisnuite, romanesti, poate distruge preparate intregi daca e prea multa si daca nu e de calitate. In locul ei poti sa pui niste broccoli sau niste varza normala. Daca vrei neaparat sa o incluzi pe masa de sarbatori poti sa o pregatesti la cuptor cu niste carne fina si niste sos special creat pentru a completa un plating special.

Budinca. E greu de facut, nu are un gust prea placut, pierzi prea mult timp cu ea. Budinca de sarbatori e o alegere buna doar daca ai experienta in bucatarie si daca vrei sa ai ceva pe masa de care s-ar putea sa nu se atinga nimeni la cate bunatati de Craciun sunt. O poti inlocui cu un tort usor, niste tarte, niste cozonac sau chec sau prajituri de sezon excelente.

Exit mobile version