Unii angajati lucrau de acasa inca dinainte de pandemie, altii au descoperit avantajele muncii de acasa de abia din 2020. Si cand iti muti tot biroul de la sediul firmei in sufragerie vei avea nevoie si de tehnologie, multa tehnologie, ca sa poti tine legatura cu echipa si cu seful si sa iti desfasori activitatea mai usor si la fel de eficient ca la birou.
Lucrul de acasa inseamna un laptop sau un desktop destul de puternic, o conexiune buna la Internet si o imprimanta, ca sa nu mai mergi la un centru de copiere tot timpul. Insa in afara de aceste gadgeturi si produse IT ai nevoie de multe altele pentru a putea sa lucrezi cu eficienta mai mare chiar si din sufragerie.
Ai deja un an si un pic de cand te-ai acomodat cu munca remote. La inceput nu ti-a placut, dar dupa te-ai adaptat, nu ai avut ce face. Pandemia de COVID-19 ne-a obligat pe toti sa dam biroul de la job pe dormitor, bucatarie, sufragerie, balcon. Lucrul de acasa a insemnat investitii in gadgeturi de tot felul, in echimpamente de ultima generatie, dar si in mobilier, aranjamente pe care nu le aveai planificate prin casa.
Toata lumea avea macar un laptop, o imprimanta si o conexiune la Internet, chiar si prin telefonul mobil. De multe ori insa s-a dovedit ca munca de acasa nu are cum sa fie la fel de productiva precum cea de la birou daca nu ai si alte gadgeturi si produse IT la indemana. Lucrezi mai rapid, mai eficient si nu pierzi timp atat de mult cautand solutii la probleme pe care nu le-ai fi avut daca investeai in diverse gadgeturi interesante.
Mai jos gasesti o lista cuprinzatoare de gadgeturi si produse IT de care vei avea nevoie pentru productivitate maxima acasa si la care nu te-ai fi gandit daca nu intervenea munca remote.
Monitor secundar. Daca esti obisnuit sa lucrezi cu eficienta maxima si esti omul multitasking-ului un monitor secundar este perfect pentru tine. Te ajuta sa fii organizat mereu si sa lucrezi mai eficient. Trebuie sa aiba macar 22 inch in diagnonala, sa aiba un ecran care reda bine culorile, IPS este cel mai bun daca lucrezi si cu fotografii sau cu editare video. Pozitionarea celui de-al doilea monitor este importanta, va fi asezat langa monitorul principal sau va deveni un monitor de control. E bine sa le ai pe amandoua in fata ochilor, in unghi, in asa fel incat sa poti vedea imediat continutul aparut pe ecran.
Casti cu microfon incorporat, wireless. In pandemie sedintele pe Zoom sau pe Skype au devenit o obisnuinta. Desi ai la laptop un microfon de la camera sau aveai prin casa un microfon ieftin cumparat mai de mult ar fi cazul sa investesti in casti cu microfon incorporat. Ai microfonul fix langa gura, te auzi bine, vorbesti usor si nu esti nevoit sa il aranjezi mereu si sa ii deranjezi pe interlocutorii care iau parte la conferinta. Plus ca ai softuri care prelucreaza sunetul si „curata” orice fel de zgomot de fundal, asa ca te vei auzi mai clar si mai bine in orice conferinta video la care participi de acasa.
Speaker smart sau display smart. Un speaker smart sau o boxa smart iti va permite sa folosesti comenzi vocale pentru a seta remindere, pentru a cauta ceva pe web sau pentru a controla alte produse din casa. Se vor integra cu alte servicii utile, vor fi foarte simplu de folosit si nu vei mai avea nevoie de alte aplicatii ca iti stabilesti un program clar pentru ziua in curs.
Cu un display smart care suporta si apeluri video, de exemplu Google Nest Hub, poti sa intri in conversatie cu oricine, de oriunde te-ai afla. Are si Bluetooth, deci poti conecta ce vrei la el, poti sa discuti cu alti colegi de birou cu niste carti fara fir fara probleme si ii poti vedea pe un monitor care reda culorile excelent si are o claritate mare.
HDD sau SSD extern. E un gadget de care ai mare nevoie daca vrei sa stochezi video, fotografii, fisiere diverse, proiecte, resurse pentru prezentari etc si nu ai spatiu suficient pe unitatea de stocare din laptop sau desktop. Doar introduci HDD-ul si SSD-ul un portul USB si poti sa copiezi ce doresti acolo, salvezi rapid absolut orice doresti. Daca mai ai si un cont premium pentru servicii de stocare in Cloud ai scapat de problema spatiului de stocare insuficient mereu si de mesajele enervante pe care ti le tot dadea Windows-ul legate de spatiul „insuficient”.
Router Wi-Fi 5Ghz si un extender. O conexiune buna la Internet nu iti garanteaza si o viteza excelenta a retelei cand lucrezi pentru job de acasa. Ai nevoie de un router puternic cu banda de 5Ghz pentru a scapa si de aglomeratia din banda 2.4Ghz, dar si de un extender care sa te ajute sa ai viteza buna la conexiunea de Internet chiar si in cea mai indepartata camera de locul unde e montat routerul. In acest fel vei putea lucra fara stres si vei avea o viteza constanta in orice punct din casa, chiar si afara, in gradina😊.