Site icon RATB

Proprietati din intreaga lume cu valoare de piata foarte mare

Proprietatile cele mai scumpe din lume au suprafete uriase si cele mai interesante facilitati

Afacerile cu imobiliare au fost mereu o sursa importanta de bani. Inchiriezi sau vinzi case, apartamente stii ca vei avea foarte multi bani mai ales daca detii si proprietati cu o valoare de piata foarte mare.

Te astepti la cateva mii de euro date pe respectivele proprietati, mai ales daca au si o localizare si o istorie mai deosebita, dar cand auzi de sute de mii sau de milioane de dolari, de euro parca nu iti mai vine sa discuti asa de usor despre ele.

In lume gasesti la ora actuala zeci de proprietati cu preturi exorbitante, pe care, culmea, cineva si le va permite si le va cumpara. Un top al celor mai scumpe locuinte, proprietati imobiliare din lume ne poate arata cat de mult conteaza sa stii in ce sa investesti, la momentul oportun.

Sa aspiri la o locuinta, la o proprietate imobiliara ceva mai scumpa, pe care ti-o poti permite, este ceva normal in ziua de astazi. In fiecare tara sunt multe astfel de proprietati pe care le poti inchiria sau le poti cumpara, e doar alegerea ta.

De multe ori insa cumperi proprietati mai scumpe doar daca vrei sa le poti vinde si mai bine peste o perioada anume, cand valoarea lor va fi mai mare sau vrei sa le imbunatatesti, sa locuiesti in ele cu o familie extinsa. Poti foarte bine sa le transformi si intr-un sediu, intr-o afacere. Iarasi, e doar o decizie personala.

Cele mai scumpe proprietati, case sunt si cele care arata foarte bine, sunt pe un teren scump si el si au o arhitectura deosebita, o insemnatate anume pentru proprietari si poate pentru tara, locul respectiv. Cu cat terenul de sub ele e mai scump si arhitectura este unica, originala, cu atat proprietatile vor fi mai cautate si vor avea preturi exorbitante.

Pentru a avea o imagine cat mai buna despre cele mai scumpe proprietati din lume puteti consulta un top al acestora in functie de valoarea lor de piata. Veti observa usor cat de mult conteaza locul in care se afla si ce poti face acolo, ce fel de insemnatate are cladirea sau arhitectura respectiva pentru proprietari.

18-19 Kensington Gardens. Daca ai 128 de milioane de dolari si vrei sa cumperi ceva deosebit te indrepti spre 18-19 Kensington Gardens. Proprietatea se afla in Londra, intr-o zona foarte buna a orasului, este detinuta de catre mangatul si miliardarul indian Lakshmi Mittal, seful de la ArcelorMittal. 55.000 de metri patrati si o constructie ce dateaza din secolul 19, cam asa ar putea fi descrisa proprietatea foarte importanta pentru londonezi si pentru imobiliarele britanice.

La inceput erau doua case semi-detasate, dupa care au fost „unite”. Ce gasim in interiorul sau? 12 dormitoare, o piscina, bai turcesti, spatiu de parcare pentru 20 de masini. Si conteaza mult si ce vecini ai cand stai acolo. Cine sunt vecinii? Printul William al Marii Britanii si Kate Middleton, ducii de Cambridge.

Palazzo di Amore. Ceva mai scump decat precedenta proprietate este Palazzo di Amore, cu o valoare estimata de 195 de milioane de dolari. Se afla in Beverly Hills, California, este detinuta de catre un antreprenor de succes, cu afaceri in imobiliare, Jeff Green si are cam 53.000 de metri patrati.

In interior vom vedea 12 dormitoare, 23 de bai, piscine de inot, terenuri de tenis, cascade, cinematografe, un garaj care poate adaposti 27 de masini. Ring de dans, ballroom, nu vor lipsi nici ele din peisajul de lux din aceasta proprietate.

Ellison Estate. 200 de milioane de dolari. Ce ai face cu acesti bani? Larry Ellison, cofondator Oracle stie foarte bine si a investit in proprietatea respectiva. Are cam 23 de acri, sunt vreo 10 proprietati in interiorul terenului sau, o casa pentru ceai si o baie, o cladire doar pentru baie, un lac si un pod. Influenta japoneza se poate vedea clar in tot ce insemna arhitectura proprietatii. Pe toata proprietatea sunt imprastiati copaci foarte scumpi, ciresi, artari, stejari.

The Odeon Tower Penthouse. Valoarea sa e de 330 de milioane de dolari, are peste 35.000 de metri patrati si se afla pe acoperisul uneia dintre cele mai scumpe cladiri din Monaco. Penthouse-ul a fost gandit de arhitectul Alexandre Giraldi si dezvoltat de Grupul Mazococo.

Are mai multe etaje, are si lift privat, o piscina cu vedere 360 cu o cadere de apa fantastica. Din orice unghi ai privi locuinta este exceptionala, iar interiorul cucereste prin eleganta si prin lux.

Villa Leopolda. Deja trecem la categoria grea. Villa Leopolda valoareaza 750 de milioane de dolari, este detinuta de o vaduva, Lily Safra, casatorita in trecut cu un banchez de origine libanezo-braziliana. Se afla pe Coasta de Azur si are aproximativ 50 de acri.

Cu 11 dormitoare, 14 bai, o sera comerciala si un heliport, bucatarii exterioare si piscine superbe, Villa Leopolda este printre putinele proprietati care te atrage si te face sa iti doresti sa o cumperi. Proprietatea e faimoasa si e si mai importanta dupa ce celebrul Alfred Hitchcock a turnat aici filmul din 1955 intitulat „To Cath a Thief”, „Goana dupa hot”. Numele proprietatii vine de la Regele Leopold al II-lea al Belgiei, proprietarul sau initial. Ea a fost refacuta la nivel de design in anii 1920 de catre arhitectul american Ogden Codman Jr.

Palatul Buckingham. Cea mai scumpa proprietate din lume este cu siguranta Palatul Buckingham. Valoreaza 2.9 miliarde de dolari, este locuinta familiei regale britanice, se afla in Londra si e admirat anual de milioane de turisti. Are 775 de camere, 78 de bai, 92 de birouri, 19 sali de ceremonii. Este resedinta oficiala a monarhiei britanice inca din 1873.

Cu peste 828.000 de metri patrati, Palatul are o gradina de 40 de acri, dar nu e cel mai mare palat din lume, asta e sigur. Titlul de cel mai mare palat din lume e detinut de complexul din Beijing cunoscut sub numele de Orasul Interzis, care are 1.614,600 metri patrati la nivelul solului pe care se afla.

Spre deosebire de alte proprietati amintite anterior, acest palat nu se va vinde prea curand…

Exit mobile version