Ca sa putem supravietui si sa ne bucuram in continuare de natura va trebui sa avem grija de ea. Protejarea mediului si a padurilor depinde in mare masura de monitorizare si de supraveghere permanenta a zonelor de risc, acolo unde pot sa apara probleme oricand. Scanarea 3D si un simplu zbor drona performante poate rezolva in cel mai scurt timp aproape toate problemele pe care le intalnim zi de zi si au legatura cu mediul, cu defrisarile ilegale, cu eroziunea periculoasa. Cartografierea aeriana precisa, modelarea 3D cu acuratete foarte mare, cartografierile utilitare topografice si subterane pentru terenuri si zone de teren, toate vor contribui la o mai buna protejare a mediului si la o monitorizare eficienta a schimbarilor aparute.

Cat de importanta este o astfel de modelare 3D pentru mediu si pentru protectia sa? Scanarile 3D din drone duc la cartografieri pentru analuze ale poluarii apelor, se cartografiaza vegetatia si se evalueaza sanatatea ei, sunt cartografiate si zonele inundabile. Evolutia dezastrelor naturale e mai usor de monitorizat cand ai cartografiere prin intermediul scanarilor 3D cu drone profesioniste, se observa imediat si zonele de deversare a reziduurilor si se intocmesc harti clare. Evolutia gropilor ecologice si intocmirea hartilor de urmarire vor face parte si ele din beneficiile utilizarii unor astfel de tehnologii moderne.

In silvicultura va conta foarte mult sa avem acces la scanarile 3D si la datele colectate rapid si eficient pentru a avea o cartografiere la rezolutie ridicata, pentru a se studia mai simplu coronamentul, pentru identificarea zonelor cu risc mare de incendiere, focarelor incendiilor. Se vor estima daunelor produse in urma incendiilor cu o acuratete mai mare, zonele afectate de eroziune vor fi indentificate in cel mai scurt timp si se va urmari evolutia lor.

Pe langa datele cu o acuratete foarte mare obtinute in urma unei scanare mobila succesive a zonelor vizate vom avea acces si la o serie de detalii pe care nu le-am fi vazut in cazul unor altfel de monitorizari. Detaliile vor ajuta atat la luarea unor decizii cat mai eficiente, cat si la gasirea celor mai bune modalitati de a actiona in favoarea naturii.

Dronele ajung in toate zonele dorite, chiar si in cele in care nu am fi putut avea acces deloc, imaginile capturate au rezolutii excelente, norul de puncte 3D obtinut se constituie intr-un instrument util de analiza indiferent de studiile realizate. Colectarea datelor dureaza putin, chiar si cand sunt suprafete mari de monitorizat, de evaluat. Firmele care executa inspectii aeriene cu drone vor oferi atat suportul tehnic, cat si personal calificat pentru realizarea scanarilor 3D, au cele mai bune si mai performante echipamente si solutii pentru orice fel de clienti. In acest fel avem acces la servicii de calitate, profesioniste, ale caror costuri se vor incadra si in bugetul nostru.

Sursa foto: Topo Live Engineering

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *