In timpul calatoriilor poti sa uiti de distantele foarte mari si de orele nesfarsite cu ajutorul unei carti bune perfecte pentru calatorii

Drumurile lungi catre destinatii de vacanta sau pana la locul de munca sunt mai usor de suportat daca iti ocupi timpul cu ceva. In loc sa stai pe telefon si pe retele de sociale poti sa alegi o carte buna pe care sa o citesti in cele cateva ore sau minute care le parcurgi pana la destinatia ta finala. Te relaxezi, uiti de griji si reusesti sa te detasezi de cotidian macar pentru cateva minute bune.

Nu orice carte este recomandata pentru lectura pe mijloace de transport. Pe cele mai bune le vei descoperi in articolul de mai jos.

Cand a fost ultima data cand ai citit o carte? Daca stai si te gandesti putin inainte sa raspunzi s-ar putea sa fi trecut cateva saptamani bune de cand nu ai mai pus mana pe una. Nu avem timp si de lecturi, asta e adevarul. Dar putem avea cateva minute sau chiar ore bune pentru lectura cat calatorim cu mijloacele de transport. Oricum nu avem ce face cat ne deplasam cu ele, asa ca, decat sa stam doar cu ochii in telefon si in ecrane mai bine citim ceva interesant.

Nu ai inca o lista de carti pe care ai putea sa le citesti in timp ce calatoresti cu mijloace de transport diverse? Ti-am pregatit noi una cu o serie de titluri pe care e musai sa le parcurgi.

Vanatorii de zmeie de Khaled Hosseini. Cartea a fost publicata in 2003 si a devenit un real succes dupa ce a fost popularizata in cluburi de lectura. Volumul dezvaluie povestea lui Amir, un tanar din Kabul, districtul Wazir Akbar Khan, si a prietenului sau, Hassan. Pe fundalul povestii sale asistam la caderea monarhiei afgane sau la invazia sovietica, exodul refugiatilor spre Pakistan si SUA si primele momente ale regimului taliban. Este cartea perfecta pentru o lectura linistita in mijloace de transport, o carte despre relatia dintre tata-fiu, cu accente puse pe aspectele familiale.

A fost tradusa in peste 42 de limbi si a ramas in lista de bestselleruri a New York Times vreme de patru ani.

In salbaticie de Jon Krakauer. Este un volum aparut in 1996, o extensie, o dezvoltare a unui articol de 9.000 de cuvinte numit „Moartea unui Inocent”, din 1993. A fost tradus in peste 30 de limbi, are 173 de editii si formate. Este o carte despre explorarea propriilor noastre limite, despre limitele de care poate nu suntem constienti. Cartea vorbeste despre izolare, despre unitatea cu natura si avantajele lor pentru „iluminare”.

La baza cartii stau investigatiile facute asupra unei povesti reale apartinand lui Chris McCandless, care a mers in salbaticia din Alaska si a murit acolo. Mesajul sau SOS si scheletul au fost descoperite cateva luni mai tarziu. A supravietuit doar 113 zile acolo.

Mananca, roaga-te, iubeste de Elizabeth Gilbert. Sigur ai auzit de acest titlu, exista si o ecranizare foarte buna dupa cartea cu acelasi nume. Volumul este despre memoriile autoarei din timpul calatoriei sale in lume dupa divort si despre toate descoperirile din timpul acesteia. In carte vom citi despre cele patru luni petrecute in Italia, unde a mancat si s-a bucurat de viata, despre cele trei luni petrecute in India, unde si-a gasit spiritualitatea si despre vizita in Bali si Indonezia, unde a cautat echilibrul. Acolo a gasit un om de afaceri brazilian, pe care l-a luat de sot mai tarziu, dar a divortat si de el. E un jurnal de calatorie fascinant pe care merita sa il citesti cat calatoresti cu diverse mijloace de transport.

Viata lui Pi de Yann Martel. A fost publicata in 2001, este un roman filosofic excelent, numai bun de parcurs cat te deplasezi pe distante mari. Protagonistul romanului se numeste Piscine Molitor Pi Patel, un baiat indian din Pondicherry, fiul ingrijitorului de la zoo, care se confrunta cu diverse probleme spirituale si metafizice inca de la o varsta foarte frageda. Supravietuieste 227 de zile intr-o barca de salvare in Pacific alaturi de un tigru de Bengal. Baiatul nu este crezut de catre autoritati si trebuie sa inventeze alta poveste despre patania lui. Exista si un film extraordinar facut pornind de la carte, pe care e posibil sa-l fi vazut deja.

Pe drum de Jack Kerouac. Este o carte care descrie perfect America anilor 1950, cu bune si cu rele. Tineri obsedati de o libertate parca tot mai greu de exprimat, cautarea adevarurilor supreme si calatorii initiatice, sex si droguri, despre toate vei afla din volumul lui Kerouac. La baza volumului se afla experienta pe care a trait-o insusi autorul impreuna cu prietenii sai in timp ce au traversat SUA. Ce carte poate fi mai potrivita la drum lung decat una despre prieteni care calatoresc si descopera locuri minunate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *