Site icon RATB

Reguli nescrise pe care ar fi bine sa le respecti daca iti doresti sa fii la moda

Sa fii la moda e mai usor daca respecti regulile nescrise din fashion

Moda este si va fi intotdeauna despre alegeri si despre gusturi, preferinte. Sunt reguli pe care le respecti si care iti sunt cumva impuse daca vrei sa faci parte si tu din randul doamnelor si domnisoarelor „la moda”. Dar mai sunt multe alte reguli nescrise despre care stii sau poate ca le auzi de abia acum, prin intermediul acestui articol, care sunt si mai importante decat cele foarte populare.

Regulile nescrise se respecta negresit, sunt cat se poate de simple si sunt primul pas spre o tinuta la moda indiferent de sezon si de varsta.

Cand spui moda, spui outfit, spui diverse articole de imbracaminte si de incaltaminte, accesorii, toate combinate in cele mai inspirate moduri pentru a arata bine si a fi la moda sau in trend. Orice creator de moda sau designer iti va vorbi despre reguli din moda, pe care ar fi bine sa le respecti ca sa ai o tinuta care atrage atentia intr-un mod pozitiv. Regulile din moda sunt de doua tipuri: unele pe care le stie toata lumea si le respecta cat de mult poate, pe altele, cele nescrise, nu le cunoaste chiar toata lumea, desi sunt la fel de importante.

A doua categorie de reguli este si cea mai simplu de incalcat, asta pentru ca regulile nescrise nu sunt popularizate si se presupune ca le stie toata lumea care e interesata de moda si de un outfit cat mai elegant. Care ar fi aceste reguli nescrise din fashion?

Confortul, pe primul plan. E poate cea mai importanta regula nescrisa din aceasta lista. In trecut, multa lume nu se imbraca ca sa arate bine. Ideea era sa fie protejati si sa se simta cat mai confortabil. Si atat. Nu conteaza cat de bine arati si cat de bine iti vine un outfit, daca nu e confortabil mai bine renunti la el. Poti sa arati bine in orice fel de combinatii de incaltaminte si de imbracaminte daca te simti confortabil, cu asta trebuie sa ramai mereu in minte. Confortul este important si trebuie luat in serios, mai ales daca mergi la petreceri, la birou, la intalniri, acolo unde interactiunea este deosebit de importanta, la fel si imaginea pe care o afisezi.

Nu confunda pretul cu stilul. O multime de doamne, domni si domnisoare au ajuns sa depinda de hainele si incaltamintea de lux, foarte scumpe, doar ca sa poata arata bine si sa fie la moda. Poti sa cheltuiesti tot salariul pe trei articole vestimentare si doua de incaltaminte si sa arati mai rau decat cineva care a cheltuit putin, dar a ales ceva la moda si care se incadreaza perfect in stilul adoptat. Stilul vestimentar poate fi „atins” si cu investitii minime, asa ca e bine sa te gandesti de doua ori inainte sa dai sute de lei pe diverse articole pentru noul tau outfit pe care il vei afisa poate de doua sau trei ori pe an, si atunci la ocazii speciale.

E in regula sa imprumuti idei, sa te inspiri de la altii, nu sa le copiezi in totalitate. Da, poti sa copiezi ce vezi la x vedeta in materie de outfit, dar trebuie sa adaptezi ideile la ceea ce ti se potriveste tie si la stilul tau, sa concepi ceva original. Aminteste-ti intotdeauna ca e vorba despre o idee pe care vrei sa o adopti si nu stilul celei care a pus-o in practica. Fii originala, inventeaza, combina articole vestimentare si de incaltaminte si incearca sa vii si tu cu idei noi si sa le evidentiezi cat de bine poti. Vei fi surprinsa de rezultate si vei avea numai cuvinte de lauda din partea celor care te vor admira in noile tale tinute.

Cauta hainele potrivite fizicului tau. Intotdeauna cand alegi haine trebuie sa te gandesti in primul rand la cum arati, la fizicul tau, la masuratorile tale. Nu vei arata bine in haine care sunt potrivite pentru femeile scunde sau pentru cele inalte. Hainele potrivite pentru tine, pentru forma corpului tau te vor face sa arati foarte bine si sa iti vor pune in valoare calitatile si atuurile oferite de forma naturala si de statura. Atentie insa sa nu exagerezi cu hainele si sa le alegi pe toate doar in functie de fizic.

Imbraca-te in functie de ocazie, de evenimentul la care vei participa. Gandeste in avans si alege articole vestimentare si de incaltaminte, accesorii care se potrivesc la orice evenimente iei parte. Un outfit traditional va fi potrivit pentru business, nunti, nu pentru mers la piscina, la mare. Daca te imbraci gresit si nu te gandesti bine unde mergi si ce eticheta e impusa acolo s-ar putea sa faci nota discordanta si sa te simti foarte prost, sa fii pur si simplu ignorata doar pentru ca nu te-ai imbracat asa cum trebuie.

Exit mobile version