Pe langa retelele de socializare deja cunoscute sunt si altele la fel de interesante

De la aparitia lor, retelele de socializare au reusit sa atraga atentia si sa adune intr-un singur loc, pe o singura platforma on-line, o multime de utilizatori. Reteaua de socializare te poate ajuta sa iti gasesti prieteni, colegi, rude, sa discuti cu ei si sa partajezi poze, videoclipuri, orice doresti intr-un mediu sigur si distractiv.

La momentul actual toata lumea cunoaste cel putin patru retele de socializare, Facebook, LinkedIn, Instagram si Twitter. Insa in universul online mai sunt o multime de retele care mai de care mai ciudate si mai interesante.

Ceea ce numim astazi retea de socializare nu prea mai are treaba cu ce era la inceput aceasta retea. Azi avem platforme mamut care ofera si alte servicii pe langa simpla legatura cu rude si prieteni de peste mari si tari, sunt afaceri foarte profitabile, folosesc datele clientilor pentru a obtine venituri din publicitate. Si totusi retelele de socializare continua sa fie foarte populare si sa atraga zilnic milioane de utilizatori.

Ceea ce ii atrage pe utilizatori la o retea de socializare este varietatea de informatii si de instrumente pe care le ai la dispozitie odata ce te-ai logat si ai si un profil activ. Poti posta ce vrei tu, muzica, video, poze, poti sa legi conturile de la retele intre ele, poti sa iti creezi pagini speciale pentru afaceri, pentru anumite persoane importante. Posibilitatile sunt infinite, trebuie doar sa stii exact ce iti doresti si ce vrei sa obtii la final.

Twitter, Facebook, Instagram sunt retele „clasice”, care respecta cumva un model de business si care iti ofera multiple modalitati de relationare. Pe langa ele mai sunt multe alte retele destul de ciudate, care aduna la un loc oameni care au acelasi obiectiv, aceleasi pasiuni sau scopuri. Iata doar cateva exemple de retele de socializare inedite.

1. Brony2. Nu stii de unde vinele numele retelei? Brony este fanul inrait al francizei My Little Pony. Si e o retea de socializare acolo, undeva, in adancurile Internetului, care aduna la un loc toti fanii. E locul unde stii ca intri si poti sa discuti doar despre franciza, sa impartasesti din experiente si sa fii la curent cu tot ce se mai intampla (daca se intampla) in lumea My Little Pony. Desi ideea este destul de ciudata, site-ul are deja un grup solid si unit de fani care continua sa mentina activa reteaua si sa aduca un continut cat mai fresh in privinta discutiilor.

2. Lost Zombies. Tot ce tine de zombi e la moda acum. Jocuri sunt, filme sunt, de ce nu ar fi si o retea de socializare legata de acest subiect. Scopul retelei infiintate in 2008 este de a pune bazele unei comunitati mari de iubitori ai ideii de zombi. La un moment dat membrii voiau sa scoata si un film cu zombi si asteptau propuneri video, dar s-au oprit si nu au mai facut nimic.

Ca in cazul oricarei retele sunt create profiluri si se pot posta videoclipuri, poze, se poate discuta pe tema zombi. A aparut si o carte a grupului numita Dead Inside, lansata in 2011. Preturile sunt de 15.54 dolari pentru cartea tiparita si de 7.99 dolari pentru e-book.

3. Clubul ursuletilor. E o retea de socializare care este doar pentru cei care inca mai au prieteni necuvantatori, ursuleti de plus. Ursuletii pot sa faca parte din „clan” si se pot bucura de comunicare alaturi de alti ursuleti de plus neastamaparati.

Exista pana si un magazin cu accesorii pentru ursuleti de plus. Pana la urma reteaua de socializare este despre copilarie si despre cei care inca mai se joaca sau mai au acasa ursuletii de plus de cand erau micuti. E despre nostalgia copilariei si despre cel mai important prieten al nostru, ursuletul de plus.

4. Line for Heaven. Reteaua de socializare cu tematica religioasa are si un motto destul de ciudat: treci la rand pentru viata de apoi. Nu stim daca este o retea facuta de cineva care avea o problema legata de ce se intampla dupa deces, dar stim sigur ca dupa ce iti actualizezi profilul cu o fotografie sufletul virtual va trece frumusel la coada pentru viata de apoi.

Treci mai in fata daca castigi puncte karma prin diverse sustineri ale unor actiuni caritabile sau prin invitarea altor prieteni… Daca asa ar sta lucrurile am ajunge cu totii sa avem o coada uriasa pentru viata de dupa moarte.

5. Couple. Pana la urma reteaua de socializare nu e despre a fi… social? Couple e o retea de socializare doar pentru cei care sunt deja intr-o relatie. Cuplurile pot sa programeze intalniri, pot sa aiba liste de cumparaturi comune si sa foloseasca Thumbkiss-uri. Ideea este ca ambii parteneri au aplicatia instalata pe mobil si trebuie sa puna degetul pe ecran in acelasi timp ca aplicatia sa poata identifica ambii utilizatori.

6. A Small World. E o comunitate privata destul de mare, are 850.000 de membri si e un pic elitista. Invitatiile se dau doar celor din cercul oamenilor care sunt deja prezenti pe retea, se primesc sfaturi de calatorie, se gasesc locuri de munca, poti sa iti faci prieteni bogati usor. Recent au fost dezactivate mii de conturi pentru a proteja integratitea calitatii de membru al retelei importante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *