Fie că ne place sau nu, engleza business a devenit una dintre cerințele de bază pe piața muncii. Atunci când aplici pentru anumite joburi, nu mai este suficient să fii fluent în limba engleză, iar stăpânirea unor termeni specifici mediului de afaceri este esențială.

Este important să ai în vedere faptul că engleza business nu reprezintă un nivel separat, mai avansat de engleză, ci pur și simplu o limbă mai formală, adaptată la realitățile mediului de lucru. Prin urmare, e important să ai în vedere faptul că învățarea limbajului business fără o bază solidă de cunoștințe nu are prea mult sens. Cineva care nu poate comunica corect în limba engleză nu va putea avea conversații fluide cu partenerii de afaceri.

 

Indiferent de profesie sau de nivelul de la care pleci, ai posibilitatea de a-ți îmbunătăți fluența, dar și vocabularul cu ajutorul cursurilor de limba engleză oferite de Centrul lingvistic Twinkle Star. Mai multe detalii aici: www.twinklestar.ro/cursuri-engleza-adulti.

1. Cursuri de limba engleză

Prima și cea mai evidentă modalitate de a-ți îmbunătăți nivelul de limba engleză pentru activitatea profesională este un curs specializat. În cadrul unor astfel de cursuri vei învăța vocabular din cele mai populare industrii (și cele complet străine ție, așa că merită să ții cont) precum: marketing, finanțe, vânzări, e-commerce, servicii și vei aprofunda regulile comunicării formale. Un avantaj neîndoielnic va fi și posibilitatea de a exersa situații specifice cu alți participanți la curs.

Alegând un astfel de curs, poți fi sigur că înveți exact ceea ce ai nevoie și nu pierzi timpul învățând vocabular din domenii care nu te interesează deloc. Verifică oferta educațională a Centrului Lingvistic Twinkle Star: www.twinklestar.ro.

2. Cărți de business

Cărțile potrivite sunt, de asemenea, o sursă excelentă de engleză business deoarece îți oferă posibilitatea de a te familiariza cu termeni specifici. În plus, tu decizi ritmul de învățare, motiv pentru care ai posibilitatea de a verifica semnificația termenilor și de a căuta diferite contexte în care poți exersa. Iată câte exemple de cărți care îți pot fi utile în demersul tău:

  • A. Ashley, Oxford Book of Commercial Correspondence
  • M. Hoszowska International Business English in Everyday Use
  • Bill Mascull, Business Vocabulary in Use Intermediate & Advanced

3. Canale YouTube – Forbes, Business Insider, Big Think și altele

Cea mai eficientă metodă de învățare a vocabularului este învățarea prin materiale care ne trezesc în mod natural interesul sau cu care ne identificăm cumva. Așa că merită să te abonezi, de exemplu, la unul dintre canalele YouTube enumerate mai sus și să căutați conținut legat de industria în care activezi. Cu toate acestea, trebuie să fii cel puțin la nivelul B2 pentru a profita din plin de aceste materiale, deoarece aceste canale sunt destinate vorbitorilor nativi, nu celor care învață limba engleză.

4. BBC Business Daily

O propunere excelentă pentru a îmbunătăți limba engleză de afaceri în fiecare zi este să te expui la conținut realizat de vorbitori nativi de limba engleză. Noile podcasturi BBC Business Daily, după cum sugerează și numele, apar zilnic pe site și acoperă o gamă foarte largă de subiecte legate de afaceri. Și, desigur, poți descărca orice podcast și îl poți asculta în orice moment.

5. Presă comercială

Poți oricând să apelezi la reviste precum Bloomberg Businessweek, The Economist sau Financial Times. Sigur, nu este obligatoriu să citești versiunile tipărite. Ai posibilitatea de a alege subiectele de interes direct de pe site-urile publicațiilor, ceea ce face ca această variantă să fie extrem de utilă oricărei persoane care își propune să își îmbunătățească abilitățile de limba engleză.

  1. Reportaje și programe de afaceri la televizor

Bineînțeles, poți urmări orice filme sau programe în limba engleză pentru a-ți dezvolta competențele lingvistice. Dacă îți plac comediile, atunci acestea pot fi excelente în a-ți îmbunătăți cunoștințele de vocabular și expresii în limba engleză.

Cu toate acestea, este de asemenea important să cunoști stilul corect de limbaj în situațiile de afaceri. Limbajul business este de obicei mai formal, în timp ce unele expresii englezești sunt mai obișnuite pentru ocazii sociale sau informale. La fel ca în cazul majorității limbilor, trebuie să potrivim stilul corect de limbă cu contextul.

Pentru a îmbunătăți vocabularul limbii engleze de afaceri, poate fi util să urmărești știri politice, documentare și chiar seriale care se află într-un cadru sau mediu de afaceri. Poți experimenta fraze și expresii idiomatice care sunt potrivite pentru situațiile de lucru.

  1. Rețele de socializare  

Utilizezi deja o platformă de rețele sociale, cum ar fi LinkedIn? Aceste platforme îți permit să îți configurezi un profil online axat pe business. Poți expune o mare varietate de informații, inclusiv detalii despre experiența profesională și calificările deținute. Astfel ai posibilitatea de a dezvolta contacte în industria ta, atât în țară, cât și în străinătate.

De asemenea, poți vizualiza profilurile altor profesioniști din industria vizată și poți citi articolele pe care le-au postat alții. Aceasta poate fi o modalitate excelentă de a crea rețele și de a interacționa cu alți profesioniști din domeniul tău de activitate. Este, de asemenea, o oportunitate excelentă de a comunica într-un mediu internațional cu vorbitori de limba engleză, unde utilizatorii apreciază faptul că engleza nu este întotdeauna limba maternă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *