Site icon RATB

Sefi de stat si animalele lor de companie ajunse vedete peste noapte

Multi sefi de stat au adus cu ei si animalele de companie cat au stat la Casa Alba

Cand se schimba administratia prezidentiala si presedintele te astepti sa vezi fete noi, sa ai o alta atmosfera in zona conducerii statului si sa apara schimbari. Si schimbari apar mereu. Doar ca nu sunt cele la care te astepti. De exemplu, unii sefi de stat foarte cunoscuti au decis sa aiba cu ei si animale de companie si sa se bucure de prezenta lor chiar si in calatorii. Nu e nimic neobisnuit sa ai un animal de companie, dar ca sef de stat s-ar putea sa nu fii privit cu ochi atat de… buni.

Stim deja ca sefii de stat aduc cu ei si echipe intregi de consilieri, de oameni de incredere pe care se pot baza. Dar nu se limiteaza doar la oameni… Uneori aduc si animale de companie sau le gazduiesc alaturi de ei daca le primesc in timpul mandatelor. Unii apreciaza prezenta animalutelor alaturi de presedinte, altii le critica, dar e important ca ele se afla acolo si sunt foarte importante pentru stapanii lor.

Multe dintre animalutele despre care veti citi in randurile ce urmeaza nu au visat niciodata sa ajunga sa fie mereu in centrul atentiei. S-a intamplat sa fie foarte „apropiate” de presedinte si sa ramana alaturi de el cat s-a putut. In unele cazuri s-a ajuns si la scandaluri importante care nu au trecut neobservate si la discursuri celebre. Descoperiti mai jos animalele de companie „puternice” si sefi de stat care au tinut neaparat sa le aiba cat au stat la Casa Alba.

Bursucul de companie Josiah. Pe cand se afla intr-o calatorie in Vest, in 1903, Theodore Roosevelt a primit un pui de bursuc. L-a luat acasa, l-a botezat Josiah si i l-a dat fiului sau. Din acel moment bursucul a devenit mascota administratiei prezidentiale, se juca mereu cu baiatul lui Roosevelt, era foarte energic si cauta mereu atentie din partea oamenilor. Mai musca uneori de picioare, insa era iertat pentru ca era prea simpatic. Animalul de companie al lui Roosevelt a fost mereu pe prima pagina a ziarelor vremii si isi astepta stapanul de fiecare data cand acesta nu era in preajma sa si era plecat.

Him si Her. Lyndon Baines Johnson a fost al 36-lea presedinte al SUA si a avut o pereche de caini de vanatoare, Him si Her. Au fost integrati imediat in familie si au fost tratati extrem de bine. In 1964 s-a ajuns si la un scandal din cauza lor, cand presedintele a fost fotografiat ridicandu-le pe Him de urechi. Johnson a trebuit sa dea si un comunicat oficial in care sa justifice sunetele cainelui ca fiind „un sunet al bucuriei”. Niciun caine nu a supravietuit. Her a murit in 1964 dupa ce a inghitit o piatra, Her a murit in 1966 dupa ce a fost lovit de o masina.

Informatorul Fala. Franklin Delano Roosevelt a fost alt sef de stat care a avut un animal de companie, un terrier scotian pe nume Fala. Cainele statea mereu langa stapan, mergea cu el in calatorii si erau de nedespartit. Serviciile Secrete il numeau pe Fala Informatorul pentru ca iti ofera informatii despre programul lui Roosevel cand il vedeai la plimbare. Prin 1944 a fost o informatie lansata in presa potrivit careia Fala fusese lasat intr-o calatorie in Insulele Aleutine si o nava l-a adus de acolo, trimisa special pentru el. Acuzatiile l-au facut pe Roosevelt sa aiba un discurc celebru, discursul lui Fala, in campania prezidentiala din 1944. A negat toate acuzatiile legate de calatoria lui Fala pe o nava si a continuat sa se bata pentru locul sau la Casa Alba.

Millie si Spot Fetcher. In 1989, catelusa lui George H.W. Bush, Millie, a adus pe lume un catel in Casa Alba. Fiul lui Bush, viitorul presedinte, l-a adoptat si l-a numit Spot Fetcher. A avut grija de el, s-a jucat cu el, catelul era vazut mereu prin Casa Alba impreuna cu mama sa. Peste 12 ani, George W. Bush l-a luat pe Spot Fetcher la Casa Alba. I-a urmat in acest fel mamei sale, catelusa Millie, devenin „primul caine” al natiunii. Catelusa e singurul patruped care a stat la Casa Alba si a apucat doi presedinti importanti.

Pushinka. A fost cainele familiei Kennedy, un caine celebru pe care toata lumea l-a cunoscut. Mama catelusului, Strelka, a fost un caine sovietic folosit in misiuni spatiale, unul dintre primii doi caini are a ajuns in spatiu si a revenit pe Terra, la bordul Sputnik 2. Premierul Uniunii Sovietice a trimis catelul familiei Kennedy ca un cadou si ca un semn clar ca Uniunea Sovietica provoca SUA in privinta misiunilor spatiale. Kennedy s-a bucurat nespus si a avut grija de catel, s-a jucat cu el si l-a respectat.

Oile lui Wilson. Primul Razboi Mondial. Familia Wilson lupta cum stia mai bine ca sa apere tara. A pozitionat strategic o turma de oi in fata Casei Albe. 48 de oi stateau si pasteau, se uitau in toate partile si incercau sa se relaxeze?. Intr-o licitatie care a vrut sa ajute Crucea Rosie s-a vandut lana lor pentru 53.823 de dolari. Wilson nu a fost singurul presedinte care a vrut neaparat sa aiba animale pe care le intalnesti in curtea taranilor la Casa Alba. William Howard Taft si-a tinut vaca de lapte Pauline Wayne aproape de el pentru a avea mereu… lapte proaspat din sursa sigura.

Pisica siameza si Lucy Webb Hayes. Prin 1879, Prima Doamna Lucy Webb Hayes a primit o pisica siameza de la un diplomat SUA aflat in Bangkok. Numele sau a fost Siam si a fost, se pare, prima pisica siameza care a ajuns in America. Cand s-a imbolnavit, pisica a fost tratata de medicul Primei Doamne, insa Siam a decedat. Corpul pisicutei a fost predat Secretarului Agriculturii pentru conservare, asa ca a devenit o… pisica impaiata. Nu se stie ce s-a intamplat cu ea. La 100 de ani distanta Casa Alba a avut doua pisici siameze, Shan, apartinand lui Susan Ford si Misty Malarky Ying Yang, apartinand lui Amy Carter.

Exit mobile version