Site icon RATB

Sfaturi utile pentru turistii incepatori

Turistul incepator va fi atent mereu la toate detaliile planificarii calatoriei sale pentru a se bucura de ea

Prima data cand pleci pe cont propriu in calatorie poate fi destul de ciudata si de infricosator pentru tine. Nu stii la ce sa te astepti, nu stii cum ar trebui sa te pregatesti mai bine, nu stii nici macar ce vei avea de facut pentru ca totul sa mearga asa cum te-ai asteptat.

Sa fii turist nu e usor mai ales cand nu ai avut experiente anterioare si nu ai mai fost plecat in afara tarii, acolo unde gasesti cu adevarat turismul modern. Din fericire sunt cateva sfaturi simple de care poti tine cont cand esti la inceput de… drum.

Ca in oricare alt domeniu, si in turism sunt mai multe categorii de… turisti. Avem turistii experimentati, profesionisti, care au ani buni in spate si au calatorit enorm de mult peste tot, stiu foarte bine la ce sa se astepte, cum sa reactioneze, ce sa faca. Mai sunt turistii de ocazie, care, desi au ceva experienta, nu calatoresc mereu din lipsa de timp sau pentru ca sunt prea comozi, au si alte lucruri de facut.

Si avem si turisti incepatori, fara experienta, care se aventureaza pentru prima data intr-o calatorie, fie ea in tara sau in afara tarii. Turistul incepator stie doar in teorie, ce are facut, dar in practica mai are nevoie de multe detalii si informatii ca sa poata lua deciziile corecte si sa se descurce. Pentru el si pentru toti cei care descopera pentru prima data placerea de a calatori am pregatit un mic ghid de „supravietuire” la inceput de… drum in „cariera” de turist.

Exit mobile version