Site icon RATB

Si tu poti contribui la stimularea economiei. Iata cateva modalitati simple prin care o poti face

Stimularea economiei locale, nationale porneste chiar de la tine, platitorul de taxe si cel care acceseaza produse si servicii

In perioadele de criza, stimularea economiei nationale este foarte importanta. Ea poate fi facuta prin intermediul interventiei statului, prin interventia Bancii Nationale sau prin politici si planuri de stimulare a economiei. Economia are nevoie insa si de ajutorul indivizilor din societate pentru o stimulare reala a intregii economii.

Da, si noi putem face acest lucru. Si nu e complicat deloc, mai ales ca avem la dispozitie numeroase instrumente pentru a asigura o stimulare a economiei cat mai eficienta si mai rapida.

Stimularea economiei este o gura de oxigen pentru economiile nationale in perioade in care nimic nu pare sa mai functioneze corect. Economia, in general, se descurca singura si are suficiente mecanisme ca sa poata functiona corect.

Insa cand vine o criza economica si aceste mecanisme se deregleaza sau nu mai reusesc sa faca fata presiunii se ajunge la o instabilitate economica. Cresterea ratei somajului, problemele legate de moneda nationala si de „puterea” ei, dar si instabilitatea generala de pe piete, de la bursa, toate slabesc economia nationala.

In astfel de momente este esential ca aceasta stimulare a economiei sa porneasca chiar de la noi, de la indivizii din societate care contribuie zi de zi la dezvoltarea economiei nationale. Daca ti se pare complicat pana si termenul de stimulare a economiei e bine de stiut ca oricine se poate implica si poate sprijini economia in incercarile sale de stabilizare. Cum anume putem ajuta economia?

Devenim antreprenori. Nu exista metoda mai buna sa contribui la economiile locale decat deschiderea unei afaceri. Da, este riscant, insa creezi locuri de munca, oferi servicii celor care au nevoie de expertiza ta, asiguri un flux al banilor lichizi in industria ta.

Daca ai o idee buna si un plan de business solid, ceva timp la dispozitie sa pui pe picioare afacerea ai inceput deja sa contribui la relansarea economica locala si poate nationala. Produci bunuri, ai servicii care se vor cauta, platesti taxe si impozite, ai angajati care platesc si ei taxe si impozite, ai clienti care cumpara produse si servicii si astfel economia continua sa functioneze normal.

Cumparam de la afaceri locale. Chiar daca e usor sa comandam tot ce dorim fara sa ne uitam si de unde sunt proprietarii afacerilor nu ar strica sa fim atenti si sa cautam afaceri locale, natioanale inainte de a comanda orice. Asa vor supravietui si producatorii locali, vei avea aceleasi produse de calitate si vei contribui direct la stimularea economiei locale, nationale. E un efort foarte mic daca vrei cu adevarat sa te implici in stimularea economiei prin gesturi simple, dar vei fi impacat cu ideea ca ai facut si tu ce ai putut ca sa ajuti intr-un fel economia.

Comandam mancare acasa, macar o data pe saptamana. Cu fiecare masa comandata de la restaurante locale ajutam si restaurantele si industria in care activeaza sa supravietuiasca, dar ajutam si economia. Restaurantele pot sa isi plateasca taxe si impozite, continua sa functioneze, noi suntem multumiti ca nu mai gatim in ziua respectiva si avem un meniu complet.

Toata lumea castiga si castiga si economia prin acest gest simplu, de a comanda de la restaurantul preferat cat poti de des. Mai ales in pandemie e chiar recomandat sa comanzi tot ce doresti daca vrei sa mai ai de unde lua cea mai buna mancare pe care ai mancat-o pana atunci si daca iti doresti sa mai gasesti astfel de oportunitati in viitor, sa mai existe afacerile din aceasta industrie.

Ne gandim si la lanturile de aprovizionare cand cumparam ceva. Odata cu pandemia ne-am gandit mai multe la lanturile de aprovizionare si la toti actorii implicati in aducerea unui produs pana la usa noastra sau pana pe un raft al unui magazin. Producerea, transportarea si vanzarea, toate fac parte din lantul de aprovizionare. Un business local e mai important de sustinut decat unul national, care mai are suficiente metode sa asigure un lant de aprovizionare cat mai eficient.

Externalizam tot ce putem. Stimularea economiei e mai simpla daca externalizezi cat mai multe sarcini catre freelanceri sau firme care au mare nevoie de ajutor si de bani in perioada asta dificila. Daca ai posibilitatea sa angajezi oameni vei contribui semnificativ la stimularea economiei si vei reusi sa iti rezolvi mai rapid problemele si sa ai si o contributie importanta la dezvoltarea economiei si la iesirea din impas.

Devenim influenceri. Influencerii au un rol mai important decat cred in economie. Ei influenteaza un grup de oameni care ii urmaresc pe diverse retele de socializare sa cumpere diverse produse si servicii si asa economia va avea si ea de castigat pe termen lung. Stimularea economiei e mai simpla prin intermediul influencerilor, care pot conduce grupuri uriase de oameni spre anumite branduri, produse care au nevoie de sustinere si care pot ajuta la modul real economia sa isi revina dupa anumite perioade mai zbuciumate.

Investim in ceea ce credem cu adevarat. E bine si e recomandat sa investim in zone si industrii care vor avea o anumita crestere sau care au nevoie de stimulare economica pentru a putea sa se dezvolte in anumite directii care ne-ar avantaja. Investirea in ceva in care avem incredere si in afaceri in care credem este cel mai bun comportament posibil daca vrem sa ajutam intr-un fel si economia.

Exit mobile version